Има два типа од големите, мега и гига, така нешто. Не знам за која акција, со гигата одеше купон, ама мегата беа поевтини.
Мајки на машки бебиња, какви пелени користите, особено преку ноќ? Постојано му се протопени, и тоа го пресоблакам неколку пати. Или може пак имате некој совет. 2 месеци е бебето и 2ка пелени пробувам
Е исто како јас што бев , мислам ќе излудев тој период и кај мене е 2м еве за два дена , јас почнав со Памперс актив , ама како дојдов од болница за ден два завршија , земав Пуфис сензитив , благо речено - ужас , потоп , цело време пресоблекував па ноќе у 3 , 4 па ќе се расоне . Земав мало пакетче Слипи белите натурал што се , тие беа подобри и држеа , ама пак пропуштаа чат пат (2ка имав земено ама мн мал модел се исто ко 1ца и требало 3ка) Завршив се тоа и си земав памперс актив пак и задоволна сум , пропушта ако е преполна некоаш се кака повеќе ноќе и тогаш , иначе добри ми се. Сега деновиве 3ка ќе зимам , 6кг е некаде син ми. Би ти ги препорачала Памперс ( сега новите и се подобрени поубави лепенки ), Слипи Натурал (3ка земи) и Виолета ги фалат добро впивале ама немам искуство со нив.
Само Виолета не ми пропуштаат иако му се доста поголеми убаво држи внатрешниот ластик и не пропуштаат 12ч држат со сигурност
Гледај ги килограмите, не се ориентирај според месеците. Од 5 кг му ставав тројка Памперс премиум, ги користам 11 месеци и не му пропуштаат. Дали двојката го стегаат кај бутките?
Користам бејби лове за малото сега баш се замислив...користам 6ка, следно 6+ после тоа не гледам да има 7ка? Дали другиве марки памперс/виолета.. имаат 7-8-9 број?
Машала колку кг е? Мојот е накај 11 користам 4ка памперс актив. За преку ден а навечер виолета 5ка малку поголемки му се комотни д ане му претекуваат. За поголеми од 6 не дсум видела некаде од violeta. A 7ца од спамперс актив бб
Не знам дали е до бејби лове ама од старт колку месеци има таа бројка ја користам. 8600кг е малиот сега само што ја почнав 6ката. Значи до бејби лове е? Ти Оли кои ги користиш ?
Незнам јас кец имам користено бејбилове помал е од другите поголемите бројки не знам. Ама се глед аколку кг е детето, секој број си има означено од колку до колку кг на бебето одговараат. Има варијации не секогаш е до кг точно ама на 8600 мислам дека и по ала бројка му одговара само не мора д аги стегаш многу лепенките и нема да го стегаат на бутчињата.
Користам Памперс премиум 5, супер му се. А Бејбилав бр. 5 му се баш големи. Околу 9600 gr има. Кога беше колку твоето, Бејбилав 4+ мислам дека му беа добри и Памперс премиум 4.
На 5ката не ги стегав ама се гледаше веќе на нозете му беа ептен стегнати на бутчињата. Ќе преминам на друга марка тогаш јас мислев имаат поголеми. Баш чудно цело 1кг поголеми а 5ката големи. Таа обичната 5ка пред 1месец му ја користев,после тоа 5+ до пред некој ден.