Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Јас купив Кан бебе за новороденчиња. Сеуште не ни се пробани ќе видиме како ќе се покажат :)

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Сакам да прашам за Вип пелените дали сите броеви имаат 90 пелени внатре за 600 ден. и важи ли уште таа понуда???? Јас користам бр.3 да не се помалку тројчето м? :?:

3. Lillian

Lillian Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    Мене ме интересира што е разликата помеѓу Pampers active baby и Pampers sleep and play? Ние користиме sleep and play и сега за сега сум задоволна од нив. :hai:

4. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    се си мислам да сменам,нешто поевтино да земам и пак се враќам на бекутан
    Земав дајпер пропуштаат,кан бебе на 2 -3 часа мора да се менува а бекутанов на 3-4 часа и навечер до сабајле е со една, а од другиве ќе морам навечер кога станувам за доење барем еднаш да му менувам инаку утоп сабајлето ќе биде

5. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Да не те разочарувам ама мене Бекутан на саати пол г и менувавмеи 2 пати навечер исабајле бевме утоп а има 9,5кг значи ептен не сме за 5ка тие се од 11кг, се мислам за виолета што се со двојно јадро кан бебе ги менувам на 3 часа и еднаш навечер и добри сме

6. Azzra

Azzra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2013
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    61
    Еве зедов и јас кан-бебе 1 за до 5кг и тоа мало паковање со 14 пелени за во болница тоа, се надевам ќе се доволно, па после за дома ќе купуваме поголеми пакувања да видиме еднаш како ќе се покажат

7. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476

Во тројчето има 70+ (не сум точно сигурна знам дека е над 70).
    А мало пакетче е со околу 40пелени а чини околу 300 и нешто.
    Не е многу специфично,знам. Извини. Јас гледав за двојче затоа што тоа ми требаше.
    Другарака ми користи 3че за малата и од неа видов на паковањето за бр на пелени,а за цена не беше сигурна.
    Мене ме чуди тоа што малата утре ќе прави 2 месеци а користи тројче и тоа веќе две недели ако не и повеќе. :^) Толку брзо ги надраснуваат пелените?

8. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Да а потоа се успорува , инаку официјално најевтини кан бебе во стокомак 4+ со 54 пелени е 580 ден на акцијаа редовна цена е 610ден

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  9. NatasaSara

NatasaSara Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Eve potocno

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.467
    Допаѓања:
    37.702
    Pamper Active Baby се со подобар квалитет. Моја пријателка прво ги користеше тие пелени и е презадоволна. Почна да ги користи Pampers Slip & Play (бидејќи се поефтини), ама од нив не е баш задоволна. Се случува да пропуштаат. Самата вели дека не се толку квалитетни како Pampers Active Baby. Не знам дали уште ги користи тие пелени.

11. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Дали има некоја што има користено Памперс Премиум и како е задоволна?

12. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    На почеток ги користевме со единицата супер бевме ама од двојката почнаа кога ќе се искака да не држи, да пропушта па почнавме да менуваме. Инаку пелената е комплетно различна од другите по материјал, да не ми се случеше истекувањето мислам дека уште ќе ги користевме

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    773
    овие вип пелените каде мози да се најдат дали г има по маркетите аптеките и дали ги има во битола и каде дали некоја знај
    и дали некоја битолцанка ги има користено фиеста пелените од шик некој викат дека биле добри а и цената мислам не му е лоша
    сега треба баш да се подготвам и со памперси ама стварно незнам од кој да земам

На NatasaSara му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Ние купивме едно паковање бекутан 2ка, од 38парчиња па ќе видиме како ќе сме задоволни.

15. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Јас ги имам користено првите 6 недели. Бидејќи бев во филм најдоброто за бебето. Не сум нешто презадоволна... ги користев и портокаловите од памперс слип анд плеј со мирис на камилица е тие се врв. Моментално користам бекутан и можам да кажам дека сум презадоволна.

Секаде ги имаш пампертс премиум. Оди во веро ќе ги најдиш во бело пакување се со 5 ѕвезди и цената му е изгор. Јас ги користев фиеста за преку ден. Задоволна сум. Добри се за редовно менување на пелени а и не се скапи. Еднаш ги тестирав за преку ноќ ама пуштаат.

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  16. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    според мене бекутанот се утопија |(

17. pikolino

pikolino Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    55
    задоволна од Бекутан и Памперс бебу дру не пропустаат навечер

18. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    773
    сакаш да казиш дека не се добри и пропуштат
    а јас баш такви зедов ама за срејка помало паковање од 38 за да видам како се
    а за на болница зедов кан бебе од 14 пелени па ке испробвам да видам кој ке ни одговарат
    а доволно ли ке бидат отприлика 14 пелени за на болница

19. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    таман ќе ти се, јас дури и помалку истрошив таму,а ако ти се малце, ќе ти донесат инаку јас користам сега tojuours, добри се, на вечер битно не пуштаат, а цела вечер сме со една пелена, порано ги користев кан бебе, до 5 месец, ама почнаа да ни пуштат, земавме и поглем број, но ништо, па ги сменивме, па сега засега е добро со овие :rofl:

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Дефинитивно Бекутан НЕ... Да го дотрошам и ке пробам со канбебе