Пробај, јас сум презадоволна ! Имаш добри бебешки туфери во дм, 120 -30 ден се 60 парчиња мислам беа, ние тоа со топла вода и судокрем само, раат сме ..
Help a sister out. Да земам некои пелени, да припремам уште сега или не? Ако да, колку да припремам? Кои се со солидна цена, а добри за новороденче? И како им одат големиниве, со кои се почнува? А и кои марамици се најдобри за почеток? Крема каква да мачкам, дали треба превентивно или само ако се појави осип? I just for reference, колју пелени дневно од прилика се менуваат? Знам дека е кај секое дете различно ама ете некој просек.
Za pocetok se pocnuva so pampers 1 I da obavezno se macka i krem na pocetokot menuvav okolu 7,8 peleni dnevno
Јас користев бејбилов премиум 2ка и памперс премиум 1. Памперсот веќе ни е мал, со бејбиловот уште малку ќе тераме. Јас ставам павловичева, а по потреба крем со цинк ако има црвенило. Мене супер ми се погодија Виолета 99% вода влажните. Едно пакување пелени ти е доволно за почеток, накнадно ќе си купиш друго, не трупај
Зависи колкаво ќе се роди. Моето беше скоро 4кг почнавме со 2-ка Виолета - топ се пелените. Мачкам со павловичева оригинал. Доколку можеш избегнувај важни марамици, миј го цело време, така правам јас.
Земи едно мало пакување зависно од тоа колкав ти е буџетот. Препорака за бејби лов 2ка ако е над 3кг и Виолета. Не земај количина голема зошто не знаеш на бебе што ќе му одговара.Влажни марамици со 99% вода земи. За мачкање имај си помада со цинк и обична која ти одговара имаш на Бекутан со невен,павловичева јас сум задоволна и од Продерм. И просекот зависи 7,8 пелени може ќе потрошиш обично знаат да ти се искакаат на нова пелена па пак да треба да менуваш.
Мајки ми треба помош, имаме проблем. Користам Памперс актив бејби но од кога го тргнавме широкиот повој, бебето на секое пресоблелување беше мокра до горе значи пелената празна а таа мочана до мишки. Ги сменив тие и земав исто на памперс ама гаќички и два дена беше во ред, и сега еве пак истиот проблем. Дали сте имале слично искуство и кои пелени ви се покажале како најдобри за овој проблем?
Не сум ставала широк повој, ама пелениве нешто да не не ги затегаш добро. Претходно стегнато било со повојот, сега добро ли ги лепиш, не е можно да пропуштаат посебно женско. Моево машко курето нагоре му го ставав на почеток па пропуштаа. Ама кај женско бебе не сфаќам како празна пелена, а мочана нагоре? Или грешен број пелени или не ги затегаш стриктно до памперсот не е...пробај бејби лове од дм или виолета смени бројче по килажа
Ги стегам доволно, проверувам по сто пати на секое пресоблекување да видам каде грешам, но се е во ред. Не можам да разберам стварно. Користам 4ка, она е 5 месеци, таман и се пелените.. од синоќа еве ми нема така направено си викам конечно се реши проблемот, ако не ќе пробам со Виолета, за жал нема ДМ кај нас
Штом со повојот не претекувале во стегањето е нешто. Пробај со виолета. Гледај лепенките да се убаво стегнати и тој внатрешниот дел од кај ноцињата како ластичиња вади го нанадвор...знаеш на што мислам така?