Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    Многу е индивидуално,ние од раѓање сме на Бекутан и без проблем.Знаеше околу 3 месец после цела ноќ (10часа) да има пуштено горе но тоа не е замерка.Сега сме на 3ка :)

2. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Првите 3-4м не очекувај дека ќе ти се погодат некои пелени, обично се пропушта зошто и мн какаат. А јас најзадоволна сум од Виолета и Бејби лове, од ДМ. Вторите дефинитивно немаат утка, ептен се добри, а Виолета се ок, и можам да кажам дека ни се погодија (а ги користевме првите месеци и сега).

3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.071
    Допаѓања:
    257.165
    Пак ќе кажам Pampers Active baby се незаменливи. Цел вечер е сув, не пропуштаат и сум презадоволна. Вредат за секој денар.
    Други не сум пробала ниту пак имам во план да пробам.

4. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    Па дури и какањето е индивидуално :D до 40 дена какаше 4-5 пати,па по 2 пати ,од 3 месеци по 1 во ден.Сме на АД ,немавме какливи случки со прљање на алишта,пропуштање на пелена, само мочање пред да се затвори пелената :lol: машки мочковци

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    аааа мочкањето му го удри сефтето на тато :lol:

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Памперс и актив и сите останати од памперс,фалени многу се ама гледам цената тука с висока :^) се мислам за други некои ама да се добри не слаби,ех сега сакам и ефтино и убаво :D знам нема,ке пробам тогаш некако ако не памперс актив ;)

7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.004
    Допаѓања:
    42.430
    Јас од Памперсот сум презадоволна , до 10 месеци ги користевме нив после сменив за babylove DM

girl-miri види ти ги препорачувам од babylove DM пелени исто се добри , имаш за новороденче па нагоре :)

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Ни од can bebe не сум задолна, еве од денес ке почнеме со pufies, ако не ги биде и овие ке си земам памперс

9. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Мајки, понекогаш може да треба ено бројче поголеми пелени, а со марката може да е се ок. Јас за синко 1и2ка имав кога се роди, 4кг а со 3850 излеговме, и бр 1 пелените од 2 до 5 кг пропуштаа нон стоп, 2ка од 4 до 6 за 3-4 дена ни вршеа работа, значи одма на бр 3. Сега иако има 14кг носиме пелени за од 15 до 30 кг оти други му се мали. Не се водете според она што го пишува за килажата, подобро поголеми отколку помали.
    Само да напоменам за џабе да не фрлате пари и да менувате пелени.

10. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Ние почнавме со Pampers Active Baby, ама на малиот му се направија бубулички и црвенило меѓу ножињата. Ги сменив за Бекутан и уште вториот ден му се исчисти кожата. :!: Сега за непропуштање Pampers се број 1 дефинитивно, ама побитно ми е да не му се иритира повторно кожата. Така да не би ги менувала Бекутанот.

11. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Pampers Premium и сум презадовона.

12. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Вчера низ супермаркет поминав во делот кај пелените, едвај чекам да се роди малото, ме фати ептен мерак. Видов дека има бројчиња, одат зависно спрема килажата на бебето, сакам да ве прашам вас искусните мамички кои пелени би биле најдобри за новороденче, претпоставувам ќе треба да земам број 1?!

13. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Јас се уште ги користам Премиумот од 2-5 кила. Тие се за новороденче, што значи така и ќе бараш. Другите мислам дека се од 3-6 кила.

14. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Gi ima nekoj koristeno Pampers sleep and play? Dobri se? Veke nekoe vreme razmisluvam da gi probam...kakva im e cenata na jambo Pakuvanjeto?

15. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Цената им е супер, пелените не се. Ние ги земавме и еве, уште се мачам да ги дотрошам. На почетокот мислев дека протекуваат зошто бебето е мало ( имаше 2660 кога го извадивме од болница, а пелените беа за од 3кг ), ама и кога качивме килажа пак се преслекувавме скроз на секое преповивање! А и дете плачеше за менување пелена на секои 2-2ипол саати. Навечер ко навиен беше. Една вечер со Pampers new baby и детето сврза 4 саати да спие! И што е најважно не му ја облекувам цела гардероба за 24 часа :)

16. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Zedov malo pakuvanje da gi probam.Sto znam eve 2 dena i stavam i ne mi protekoa. Cela nok e so istata pelena duri ne stane vo 10h. Mozebi ne ni protekuva oti ne pieme mn.tecnosti... Blagodaram za spodelenoto iskustvo NENE :)

17. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    јас ич не сум задоволна од Памперс ! речиси секоја пелена ни пропушта, аман веќе по сто пати се пресоблекуваме :@ ми препорачаа да пробам со Дајперс- супер биле, па да дотрошам ова Памперсов и веќе никогаш не го купувам.

18. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Кој вид на Памперс ти пропушта?

19. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    актив бејби

20. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Јас бесплатна реклама и правам на Премиумот ама би ги сменила единствено поради цената. Ноќеска беше поладно и не ја пресоблеков скоро 6 саати дека стана само за јадење и заспа. Немаше мрднато памперсот.