Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.668
    Допаѓања:
    39.934
    Јас преска си зедов гратис пелени од тие новите, Бумбле мислам се викаа. Ваучер од 400 и нешто имав. Да го држат нан адаптираното какво што купувам, ќе имам и многу поголем ваучер. Стварно се исплаќа во Еурофарм да пазаруваш.
    *звучи како реклама:D

На Meckicja, Iva Mitrevski, Snowflake92 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.829
    Допаѓања:
    18.662
    Да, и се што ке земеш носи поени, дури и на рецепт лековите.

На Iva Mitrevski, Snowflake92 и forumce им се допаѓа ова.
  3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Dur imase fraxiparini normalno vo drzavava full mi bese karticata baska povrat od fondot za niv i povrat ddv:D
    I jas da potvrdam za eurofarm stvarno se oseka deka imas poeni,mene mi se prv izbor za apteka se sto mozam od tamu zimam radi kartickata

На Meckicja, kukla21, MilaSs12 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Памперс премиум цело време се со 50% на второто пакување. 8 месеци така земам

На Iva Mitrevski и Pacient srna им се допаѓа ова.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Мајки користевме памперс премиум 1 и веќе почнаа да го стегаат синче на бутките. Да напоменам, ниеднаш не протекоа.
    Зедовме обични памперс 2ка. На секое сменување пелена, има парчиња од гелот по газето и ку*ето и ми седи како влажен. Прееска му немав сменето пелена околу 4-5ч и веќе почнала да пропушта кон грбчето и мешето.
    Од што е така? Не се квалитетни пелените? Големи му се? На нив пишува од 4кг, вчера го меревме беше преку 4900 гр.
    Не знам дали да ги доупотребам (гига паковање, 100 пелени) или да земам други. :?:

Исто се мислам бејби лав да ги пробам следно. Или да не експериментирам повеќе и со памперс премиум да си продолжиме?

6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.829
    Допаѓања:
    18.662
    Актив бејби 4ка до 6ка користев. Тогаш мочкаат поретко и какаат потврдо. Пред тоа премиум. Им нема рамни.
    Им дадов шанса на бејби лов 6ка ама пропуштаат кај грбчето. Пак се вратив на премиум 6ка, најголеми се во должина. 6ка актив му беа мали. Ова за спиење. За денски премиум, бејби лов и гаќички мешам како ми дојде.

На srekice и IRBBB им се допаѓа ова.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    18.592
    Јас од премиум преминав на Бејбилав некаде на 2-3месеци. И долго време терав со нив,се додека стигна до 4-5 број и почна да ги снемува на залиха. Тогаш продолжив со Виолета а сега последниве пакувања ми се Пуфис.
    Инаку бев многу задоволна од БЛ.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Јас користев бејби лав 1 и 2 и мн брзо некако се смалуваат у битчињата, малипт ми е 4ипол кила и прејдов на памперс актив, ги менувам на 4,5 саати навечер и поретко па досега не ми имаат протечено. Јас па премиумот 2 коа му ги ставив (ми ги дадоа репрезентација од болница) и двете ми пуштија... Мести го памперсот подлабоко, не го превиткувај кај папочето ако аи превиткувала воопшто, мести го курето надоле и вади ги ластиците, ако не штима ни така пробак бејби лав 3ка или нешто скрос друго.

9. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    @MilaSs12 @Sofi.ja @MissWitch фала ви мамаситас :f:

@MissWitch каква врска има дали курето му е нагоре или надолу?
    Не мислам на конкретниот случај со пелените, туку општо. Пред некој ден мајка ми ми рече дека требало нагоре да се мести. Јас никако не местам, мачкам и повивам.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Искрено не знам за согурно, така ми кажаа да местам 2,3 жени што имале машко дете, не сум ги препрашача зашто така ама мојата логика вика дека надоле е зашто нагоре ако е мочката исто оди нагоре а таму и полесно би се растекло нагоре или на страни а вака би осела надолу каде што има и највеќе гел и е нај затргната пелената

11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.829
    Допаѓања:
    18.662
    Ни јас не знам, лабаво ја местам пелената секогаш.

12. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    4.907
    Од раѓање сме со Виолета. Земав Молфикс минатиот месец, ужасни се..

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.060
    Јас сум презадоволна од пелени Molfix во Ангромаркет ги има и се многу ефтинки. 300 денари некаде се 44 пелени 1ца. За ќерка ми користев Diapers 4 години. И тие се убави. Само не сум задоволна од Becutan(многу се груби) и од Canbebe( пропуштаат). Исто не купувам Pampers од причина што се многу парфемирани и јас нон стоп кивав :rofl:. Не поднесувам јаки мириси. И така да се одлучив за овие.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.060
    Денешниве пелени кога ќе му ги ставиш имаат простор малку празен. Така да не мора никако да му го местиш. Порано кога ги повиваа со пелени што се перат ( ова го имам гледано како мала) му го местеа курето нагоре и тоа така си стоеше оти беа пелените затегнати. Јас на моето почнав да му го местам нагоре ама кога и да го слечам, пак надолу му е. Така да не го чепкам веќе и се е ок.

На Snowflake92 и IRBBB им се допаѓа ова.
  15. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.989
    Допаѓања:
    4.869
    Дали кај нас има puffies pants?

16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Има во ДМ. За друго место не знам.

На Meckicja и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    2-3 dena nanazad pelenava se mi protekuva na kakanje, te gore kaj grbot te od strana. Za mala ne veruvam deka e premium 2 bebevo e okolu 5kg i nesto 2.5 meseci skoro. Tolku li napon dava ne ja dodrzuvaat ne znam sto da kazam. Se tie gi koristime...dali deka veke navecer ne kaka pa preku den poveke isfrla rafalno ne znam...nekoj sovet?

18. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    3ка мајка. Се така покиснат беше и каки на сите страни уште тука да пишам дека за нецела година ги запустиле премиумот кога тоа си барало бројче поголемко:rofl:

19. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Maz iznakupi 3 od eurofarm na popust taman sea gi otvaram....ovie i onaka use 4-5 pelenki bea ostanati

20. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Дефинитивно 3ка, ќерче немаше ни 4 кг а мали и беа 2ката,веднаш преминавме на 3.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.