Мислам само тие дека се , нема за обични пелени. Дали ќе бидат ок за 5м бебе гаќички , или рано е Да не биде поплава од течните каки
Мајки,до дилема сум дали да земам пак премиум кер 3ка или 4ка.На овие 3 ка како да и' остава црти на препоните,а пак гледам 4ка се за од 9кг.а мојата е 7кг.Знам не се килограмите мерило,ама 2кг е многу разлика. Ако има некоја дома 4ка да ми каже многу ли се поголеми од 3ка.
Девојки кажете ми за во вода какви пелени користите? Слушнав до ДМ имало па да ми кажете како се викаат за да купам?
Па ја кога гледав, само едни такви имаа за во вода, во неколку дезени. Отиди до ДМ, разгледај или прашај ги вработените, нема да утнеш.
Моево е 7.5кг од пуфис веќе една недела користам 4ка тројката му е мала…ама следно ќе си земам памперс од нив сум најзадоволна и ќе купам 4ка…ние тројка користевме од 3 и пол месеци, малку му беа големи ама 2ка го стегаа…јас не одам воопшто по килограми…ако на бутчињата го стега или пропушта одма одам на поголема бројка
Majki predlog pelenki za novrodence masko sto koristite za pocetok Neznam sto da zemam i kako idat tie po brojki Pozdrav do site ☺
Зависи колкаво ќе се роди, или купи си бројче 1 или ако знаеш дека бебчето ќе е поголемо земи 2ка ама единица првите неколку недели сигурно ќе носи…а брендови имаш милион: памперс, пуфис, виолета, бекутан, кан бебе итн Моја препорака купи мало паковање зошто многу често новороденчињата знаат да јават осип на определени пелени па ќе треба да ги фрлаш…Јас зедов за во болница мало паковање кан бебе и такви користев на почеток…ама на 3 недели појави реакција, дали беше од пелените или од влажните и сменав пелени…Зависи од твојот буџет, прашај во аптека цени и одлучи
Пуфис гакичките се добри , држат , нема шлакање , пропуштање овие денови 3 дена ги користам , меки убави , мал дизајн и нешто пишано има на секоа пеленка. Едина мана , не се за подебелки бебчиња, земав 4ка таа од 9кг е , моево мисл нема 9 , удобни големки се , дури и поголеми од Памперс актив 4ка , ама ластикот горе е тесен и затегнат мн и го оцртува на меше моево.
Јас ги поткинав странично и супер му се така , пробај види. Или газичка нешто отвори преклопи на ластикот да не удара директ на меше така ми спомаа , не сум пробала уште , јас му ги поткинувам и олабавуваат , да ги потрошам не зимам пак само заради тоа. Само тоа голема мана им е , горе мн тесни , иначе баш се добри.