Исти ми беа мене 4ка и 4+. Едно пакетче земав 4+ и наредно планирав 5ка. Али во меѓувреме малата се извиши и се истенчија ноџињата и си останавме на 4рка, барем повеќе пелени се од 4+ Сега за преку ден Виолета ни се најдоа топ, навечер Памперс или Бејбилав што и да имаме земено.
@nadenadia фала ти на одговорот.. И јас ко да памтам дека некој велеше дека се иста големина.. Ќе земам едни петка за проба па ке видам како ќе и бидат.
Сакам тие babylove да ги пробам ако бебе има 6 кг која големина како да и земам? И дали знаате цена отприлика? Од колку до колку кг?
Јас со 6 кг користев број 3. После од 7 и нешто почнав со 4 зашто 3 и пропуштаа. Цена незнам точно, џамбо пакетот 800 од прилика беше. Тројката ти е од 4 кг до 9.
Слично искуство како @girl__20 За 6кг користев 3ка, кога помина 7кг почнав да ставам 4ка иако на 4ката пишува дека е од 8кг. Не протекуваше 3ката ама ја стегаа веќе на бутчиња. Џамбо пакувањето е 829 ден за сите броеви чинам. 3ката се 92 пелени, 4ката се 84.
Читајќи одлучив да земам памперс премиум (2-5кг) за почеток кај бебе, моментално се на акција ако купам 5 пакети внатре по 44 парчиња. Да ги земам или сепак да земам само 1 за почеток да видиме како ќе биде?
Колку пелени има во памперс премиум кеар 5ка? И дали се по големина исти како актив бејби или помали поголеми?
babylove треба да си ги коригираат минималните килажи за едно кило помалце, 4ка што се од 8кг ги користевме од 7кг, а сега кога има 8кг преминавме на 4+ што се од 9кг.
Зависи од детето некое е слабо некое буцко, а килажа иста. Повеќе треба да е по обем на струк и ноџиња одколку во килажа. Некој да ме просветли за што служат пелените за пливање конкретно за бејбилов? Му земав мислев дека се шушкави и дека нема да се натопат али повеќе му тежеше и сметаше одколку некоја корист.
За почеток земав вакви на бејбилав, ама само едно пакување, претпоставувам за во болница ќе ми завршат работа. А за после? Да земам уште 1-2 вакви, или одма да продолжам со двојката? Некако многу малку ми делуваат 28 парчиња, колку за три дена.
Немам претстава Бејбилав колкави се, јас користев бр.1 памперс премиум две недели. И да од овие едно пакетче ќе ти биде за 3 дена.
Пелени/гаќички како гумени за капење има за сите килажи? Во дм ѕирнав, имаше само М големина, не пишуваше килажа. Кај да барам на друго место? Ако си задоволна од овие, ќе си приземиш уште 1ци. Јас мислам дека 28 пелени се премалку. Сметај просечно (барем јас) 8 пелени дневно сменувам, кога беше новороденче и повеќе оти и преку ноќ какаше, значи како што кажа баш за 3 дена ќе ти е ова паковање. Премиумот се помекани. Мене поубави ми беа мноооогу.
Тогаш за после болница ако земам големо пакување памперс премиум би требало да ми завршат работа. Овие бејбилав ми е страв да не му бидат малецки. Фала ти. @IRBBB во мојот град нема ДМ, па нема да можам отпосле да купувам ако ги бендисам. Затоа сакав да си бидам спремна, да си купам уште сега.
Јас сум сигурна дека барем првите две недели ќе се точни. Ама како што сметаш дека е најдобро, така прави. Тука негде се со цена со памперс премиум кер, и тие се многу убави. Ѕирни по големи маркети/аптеки, можеби се некаде и на акција.
Jas 1 koristev poveke od mesec dena, od bolnica ni dadoa bekutan 1 so 20 pampersi, doma imav kupeno pampers active baby 1 so 48 pampersi pa na poklon dobiv i dve torti od peleni so pampers active baby 1 vo niv imase okolu 120 peleni, cim gi potrosov pominav na 2ka ama uste mozev so 1 da teram, ne ja stegaa nikade mojava bese slaba a dolga
Премиум не да се мекани убави на допир а актив како да ми шушкаа, по убаво лепат лепенките, имаат индикатор. Земав актив сменив и едвај чекав да ги потрошам да се префрлам на премиум пак.