А помали има? Син ми околу 6 и пол-7 кг е. Инаку женски, пуфис моментално на акција во веро се, 385 ден.
Ако ги зборите оние за еднократна употреба, еве ги големините: Ја земав С за бебе од 7кг оти ги немаше М-от. Сега мислам дека над 7.5кг е, кнап се веќе.
Гаќичките. Не мислев на овие за еднократна од бејби лав, имаше други како гумени/шушкавни, како за над пелени. Сепак, како си задоволна од овие? Фала мама. ❤️
ако родиш бебе околу 3кг, не ти требаат повеќе пакувања од единицава. подобро земи си 2ка, јас најмаливе само првите 2-3 дена дома ги користев, веднаш после тоа преминав на бл 2ка/памперс премиум 1. едит: уствари ако едново пакување го користиш во болница, можеш уште едно пакување да докупиш за првите неколку дена дома. освен ако очекуваш бебето да се роди 3,5кг > ондак директ на бл 2ка.
Онака. Прв пат ги земам, 3-4 имам ставено до сега, за во базенче, секако бебето не е долго внатре. Разликата е што го немаат она полнење па да собираат вода. За сега ми се нема искакано за да ти кажам дали се стварно ок. Инаку доста ефтини се, околу 150 денари.
Premium se pomeki i potenki nekako i imaat indikator za mockano. Active se posareni i ko so poveke gel. Mene activeot mi ostavaa ko mokro dunde,nekako ne me bendisaa. Potrosiv edno pakovanje ama veke ne gi zimam samo premium. Mi se najdoa za na plaza deka sarenki i ne mora site da znaat dali e mocana beba
Мами до сега користев бејбилав пелени 1 па сега 2ка меѓутоа не сум во ск и не сум во можност да продолжам со 3ка од нив Беба е 1++, 5кг Со какви би ми препорачале да продолжам и кое бројче?
Јас ти ги препорачувам пуфис. Виолета користев ама не сум баш задоволна, и се појави црвенко на газето од нив. Памерс премиум се исто многу убави ама се скапички. А од пуфис сум презадоволна.
Јас од старт користам Виолета, супер се. Од памперс воопшто не сум, мм зел еднаш од нив, многу ми пропуштаа.
Јас успеав да најдам само Л и С, а малиот има 10кг. Земав Л и скроз таман му беа, М ќе беа мали. Мислам дека општо сите пелени на бејбилав се помали од стандардните.
Дај просветли ме жити мене. Му земав М некако кнап му се, а 11кг е и нон стоп му се влажни внатре. Моментално ги пробуваме во базен само али пак и напред сензорот менува боја после 5 минути во вода
Каде менува боја, јас ништо такво не видов? Пробај со Л, ти викам на мојов скроз точни му се. Инаку, кога го вадам од вода пелената мокра си е нели нормално ама не впива ништо, како обичната пелена на пример.
@Brpbrp @Jana06 дали М-от и Л-от се со лепенки? Ќерка на пријатели денес носеше бејбилав М ама како гаќички беа, исто за една употреба. Лани ги купиле...