Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    јас премиумот ги користев до 3ти месец, стварно се топ, но соленка цената, ама ај си викам поголемка е може и да смениме, инаку ние сме 6 месеци и какаме како новороденче :$ :) па така џамбо паковање ни летка многу брзо. Ќе пробам Дајперс па ќе видиме како ќе биде, ако не Премиумот не ни бега, сигурно нема да штедам на пари, а детето секој ден да се укакува до гуша..

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.026
    Првите месеци користевме Puffies, потоа Daipers, и еве за 13 месеци ниту еднаш не се случило да пропушти пелена. Ама со качување на килажата ги менувам и пелените, пр. број 4 се од 7 - 18 кг. кога достигна 7-8 кг. почнав со број 4, сега може има 13 кг., не сум ја мерела ама веќе месец и пол купувам број 5 (11-24 кг). Гледам и по конституцијата на телото да и одговараат, затоа обрнете внимание и на големината, ако ви пропуштаат пелените може се мали.

На nevesta му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Zedov pampers new baby 1 za peperutceto moe, isto taka i vlazni maramici na pampers sensitiv..se nadevam deka ke se pokazat kako dobri nema da protekuvaat i najvazno da ne pravat problemi..a kako so procutav pogore nene88 sega ovoj pampers go koristis dobar e taka???0

Прикачени фајлови:

4. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337

Најдобар е. За марамиците не можам да го кажам истото. Мене ми се некако превлажни не знам зошто. Јас ги користам бекутан.. Јас долгооо време користев само памперс едно време белите тие премиум што се кога се роди бебето па се до првите 6 недели па сменав на зелените и сега користам од портокаловите бидејќи убаво ми мирисаат нели со камилица се.. арно ама мајка ми ми купи две џамбо пакувања од бекутан..... секое сабајле детето ми е мочано целото.. * ајде тоа настрана седи во иста пелена 12 саати па ќе речиш пуштила што со памперсот никогаш не се случило..* него големината на пелените е од 7-18кг а ќерка ми има 9 и кога ќе ја слечам пелената од нејзе целата е со црвени линии по ноџињата, на стомачето, на препоните.. дали е можно да и се мали пелените?

Него дали некој ги користел памперс актив грл пентс?

5. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Одлични се! Ич не се каам што се префрливме на нив. Башка и на промоција ги земав, милина, по 10ден. пелена ми дојде :D Влажни користам исто на Pampers, ама тие во портокалова амбалажа. Не дека има некоја разлика од едни влажни до други, ама ај.

А знае ли некој која цена се Huggies?

6. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    jas gi koristam pampers new baby 1 ama kako nova i ne mnogu iskusna majka nekoj pat gi mestam ubavo i ne mi propustaat i po 7h,no nekojpat samo sto ke mockame sme utop mokri, maka macime na soblekuvanje, bebusot place i mrda najcesto pa zatoa i tesko mi odi so mestenjeto...

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Primetiv mali sitni bruncibja na gazenceto na kerkami okolu preponite i na pupickata,ne znam dali e nekoj pelenski osip :|

8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Мила, истото го правеше и ќерка ми, се додека не ја откривме цуцлата лажливка... А дојде ред за пресоблекување, туп цуцлата во уста и мир во куќа. Истите пелени ги користевме, сега веќе до тројка сме. Со цуцла се смируваат, и немој да си пренежна. Нормално, не колковите да и ги исчашиш, ама онака, силно расправај ја, и зборувај многу. Додека менувам пелена раскажувам приказни, се смееме, пееме, се по ред. За хиперактивни бебиња тоа е закон! ;)

На nene88 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    e nie imame drug problem , stomacni grcevi, deka bebusot e prematurce, t.e predvremeno roden, veke dva meseca odkako sme rodeni ama po datum trebase minatata sabota da se rodime i zatoa mora da sme nezni i trpelivi, cucla nikako ne vkusuvame vo usta samo grada i sisence po potreba, t.e ako sme mnogu pospani pieme majcino mlekce od sisence,... koga place go krevam go guskam, se smiruva i pak prodolzuvam i pak place, ne sekogas ama odredeni periodi od denot placeme i koga sme budni pretkame struja...a inaku zboruvanjeto e obavezno i peeme duri, no tesko za sega...

10. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Duso cestito kerkicka ziva i zdrava da ti e, golema da raste... sega vidov deka si se porodila, kiski do vas dve

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Fala ti mila i vie da ste zdravi zivi i golemi da rastete

12. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Продавам пелени Baby love од DM , 5ка од 12-25кг(може и од 10кг да се користат), 36парчиња, нови неотворени.
    Кој си ги користи и му одговараат си знае квалитет.
    Цена: 450ден (во продавница се 535 или 555ден )

Прикачени фајлови:

• DSC_0001.jpg
      DSC_0001.jpg
      Големина на фајлот:
      219,2 KB
      Прегледи:
      278
  13. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Ima nekoja koristeno od tie svajcarskite peleni, dobri se?! Cenata im e privlecna 135 den. 20 parcinja e sega kolku se izdrzilivi :?: Za preku den ke gi bide valjda,na 2 sati da gi menuvas pa se isplatat.

На NatasaSara му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Meredit

Meredit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    91
    Ние ги користиме и да ти кажам дека се добри.Јас му ставам преку ден ама да ти кажам право воопшто не пропуштаат.Преку ноќ му ставам бекутан ама некако по не ми се допаѓаат да ти кажам право.Па немора да значи дека не се квалитетни ако се поевтини.Ете ние ги користиме и сме презадоволни.И да ти кажам право и преку ноќ сум на план да почнам да му ставам.Навистина се уверив во нивниот квалитет.

15. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    773
    а каде ги има овие пелени и како се викаат

16. Meredit

Meredit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    91
    Па кај нас во нашиот град ги има во еден поголем маркет си пишува на нив швајцарски пелени.Така да провери си по поговемите маркети или прашај ги продавачите дали имаат швајцарски пелени така си се викаат.

17. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Jas gi vidov vo nasata maalska prodavnica,sto znaci deka gi ima ne samo po marketite.Bas ke zemam edno paketce za proba,ke gi testirame denski,pa ako gi biva ke probame i noke. Inaku spakuvani se vo prozirna ambalaza,najlon i ima zalepeno etiketa SVAJCARSKI PELENI.

18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.459
    Допаѓања:
    150.298
    убавка од бт си ,така?над саатот кога одиш кон дрвен пазар од десната страна има едно малечко дуканче салфетки и тоалет продаваат -таму ги има .а и во магацинот карши трета реонска има-таму и кан бебе се поефтини.

19. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    773
    фала на информација јас од почеток користев кан бебе ама ми се нафрла синко кај стомачето е сега дали беше од памперсаот или не незнам ама јас му ги сменив со памперс оргинал и сега за сега е супер и стварно сум задоволна од овие пелени ама цената му е некако посолена
    а и во зегин не се лоши цените јас само од таму купувам све

20. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    dami moze ke zvucam glupavo no sakam da cujam vase iskustvo, od bolnica na ispisuvanje mi kazaa menuvanje na pampers na sekoi 3 h, so mm se utepavme so menenje noke denje, bebusot i go iznastinavme, megutoa soblekuvanjeto ni pomogna i vo cicanjeto bidejki bese pospano i ne se budese za cicanje, no vo posledno vreme izbegnuvam ,pogotovo poslednata nedela da go soblekuvam na 3 h bidejki i ne e sekogas iznakakan pampersot a voedno i go posteduvam sinko od razgoluvanje, ne mi e vakciniran i se plasam da ne go razbolam, na sekoe soblekuvanje go mieme gazeto i pileto so kamilica cajce bidejki imavme maka so lupenje kozicka na preponite i dr ni kaza deka e od vlaznite maramici, taka da sega ne gi koristam kkako vlazni tuku gi potpuvam vo kamilica cajce i go podmivam so niv, pa od togas problem nemame... me interesirase okolu menjavanjeto na pelenite????? na kolku casa gi menjavate vie????