И јас досега не сум погледнала рок, но некако ми се виде пакувањето така како избледнато, како подолго време да стоело на полицата, и си велам дај да видам тие пелени од кога се....јас мислам дека може единствено да не абсорбираат, да се посуви...што знам, но веќе ги отворив за да ги вратам, маркетот не ми е во близина, а и сметката сум ја шутнал некаде...иначе се изнервирав многу кога видов.
Не би требало да има ништо, ако сте искористиле неколку пелени и нема реакција слободно дотрошете ги.
И јас еднаш зедов со поминат рок во аптека. Пакувањето избледено ама не ми текна таму да проверам рок. Идам дома ги отварам, пелените беа суви и груби, гледам рокот поминат и им ги вратив. Ем на бебе ставам, ем не се ефтини, зошто да ги чувам со поминат рок. Посебно ако е големо пакување.
Бројчето е таман. Еве има неколку дена не пропуштаат. Бебе имаше пролив и можеби затоа протекуваше, не знам... не би требало ни во тој случај да пропуштаат ако се добри. Во секој случај наредно ќе земам или виолета или пуфис, овие на бекутан дебели се многу. Од пуфис има задоволни?
Јас сеа проверив на тие што ги иам, да не е тоа датум на производство? Зошто на памперс премиум има само еден датум и е со минато време се надевам не е со минат рок. Лупилу се исто. А на пуфис им аи датум на истекување ... Ме змаисли сеа
Прочитајте на деклатацијата мора да пишува дали на пакувањето е означен датумот на производство или рок на употреба.
На нашиве пелени си го пишува и датумот на производство, пред 2 ипол години гледам се произведени, а го пишува и датумот на траење, нашиве се со поминат рок. Инаку втор ден ставам нема некоја разлика, не е влажно бебешкото газе, но некако се посуви за разлика од досега што сме ги користиле предходните.
Ај ве молам за совет. Бебка моја се роди многу мала. Почнавме со памерс премиот кецот од 2 до 5 кг. Сега веќе е 2800 гр. и приметувам дека ластикот за оцртува. Некни земав на слипи од 3 до 6, тие пак уште помали се. Какви да земам? И како се со цена другите памперси? Премиумот следна бројка што е после 2-5 кг знаете цена?
Пробај babу love од дм. Мојот ја користи 2ка и добри му се. 43 пелени се мислам и 319 ден се. Само што ме нервира што ги нема често па морам да шетам по сите дм за да најдам.
Ние почнавме со Памперс премиум 1 па 2ка, па потоа се префрливме на Памперс актив 2ката. Последното пакување што го земавме буквално секоја пелена му протекуваше. Сфативме дека всушност му е мало бројчето, а и воопшто Памперсот според мене е за поситни бебиња споредено со моето кое се роди преку 4кг. Заради тоа се префрливме на Даиперс 3ка од кои бев задоволна со тоа што чат пат некоја ќе протечеше. Во глобала се ок би ги купила повторно но за периодов се прилично дебелки. Моментално користиме Слипи гакички 3ка од кои сум прилично задоволна и нема зезанции со лепенки дали се престегнати или прелабави па да протечат. Бидејки моментално се на акција во Зегин земавме и со лепенки но искрено од гакичките сум позадоволна, пред се зашто со лепенкиве очигледно нешто не ми оди . Сакав да ги пробам Бејби лав, бидејки на форумов читав дека се поширокиот како модел што вусшност и ми треба бидејќи бебче има бутки и му правеа црвени линии и Памперсот и Даиперсот. Со гакичкиве на Слипи гледам тоа не е случај па сега за сега ќе останеме со нив. По совет на мои блиски што ги користеа Слипи со лепенки кажуваа дека почуствувале лош мирис. Дали некој имал слично искуство, бидејќи до сега немам приметено но релативно кратко време ги користиме..
Dali nekoj ima videno peleni za newborn kaj nas. Pampees imaat pred 1cata Newborn kaj nas nemam videno. Od amerika ni pustija knap ni se tie 1 golemi ni se.
Ние ги користиме Слипи, ова ни е трето пакување, во ред се, пред тоа користевме бејбилав, па се префрливме на овие Ретко некоја да протече Се мислев дали да земам гаќички да пробам, ама штом имаш позитивно искуство со нив и јас ќе земам да ги пробаме
Moze slika od pakuvanjeto? Nie koristime premium ako lezi i kaka ok e, ama zatoa tranaporter relaksator ili vo race ako e i kaka se e ispokakano samo gi peram. Sreka i od dvete se se vadi i odi vo masina
Jas Pampers premium koristam, ednas kupiv Sleepy za denski da probam da i stavam, mnogu los miris imaa koga ke se pomockase, za kakanje da ne pravime muabet. Jas imam takvo iskustvo. Pampersov voopsto nemaat miris, za drugite ne znam. A gakickive na sleepy kakvi se, se perat/pod niv treba pelena? Ne gi razbiram, ne sum koristela nikad