Моментално имам од пакувањето на обичните пелени со лепенка, а штом ми завршат ќе купам од гакичките. На линкот подолу ги има сите пелени што ги имаат во нивниот асортиман. Гакичките се за еднократна употреба исто како и оние со лепенки. Разликата е во тоа што се облекуваат како гакички додека за вадење се кинат од страните. Ние уште ги употребуваме и за среќа немам приметено мирис дури и по 6-7 саати употреба од вечер до сабајле. Ако нешто приметам ќе си се вратиме на Памперс, затоа што само Памперс и Слипи имаат гакички.. Во прилог линк од гакичките кои ги користевме: https://zegin.com.mk/mk/sleepy-natural-gakichki-dambo-midi-br-3-4-9-kg-34-parchina
Мамички ај ве молам објаснете ми што е разликата меѓу пелени и гакички? Освен начинот на облекување секако. Од аспект, што е подобро? Која е предноста на гаќичките во однос на пелените?
Според мене, гаќичките полесно е да ги облечеш ама не знам како би се смениле кога ќе е какано, потребна ќе е подлога, а со тоа и поголем трошок. Додека пак памперсот е како подлога додека се брише бебето. Ако на секое какање го миеш газето тогаш можеби гаќички е подобар избор. Немам купено гаќички ама вака ми изгледа на невидено. Ќе каже некој од искуство предности и маани, некој што ги користел и двете.
Побрзо се облекуваат , посебно кога ќе им почне фаза на претање превртување , ти легни го оно се исправа , си стопил 2кг дури наместиш пелена Имаат лепенки странично и се поткинуваат и се вадат исто ко и пеленка , нема проблем нема шлакартници
јас скоро зедов бејбилав гаќички за проба, не се соблекуваат при промена, туку се кинат од двете страни кадешто се рабовите. не знам дали гаќи на други брендови се на принцип кинење.
Освен начинот на облекување друга разлика нема помеѓу гаќички к пелени. Гаќичките обично почнуваат од поголеми бројчиња, барем до сега тие што сум ги користела на Pampers и Babylove почнувале од 4ка. Наменети се за бебиња кои се превртуваат, ти бегаат при пресоблакање. Соблекувањето е едноставно, се кинат на страничните рабови.
ПОДАРУВАМ памперс сплашерс пелени за во вода 3-4(6-11кг) 10псмперси има. Само за Струга или Охрид (ако сака да си ги земи сама од Струга).
Јас зедов од Зегин 52 парчиња околу 500 ден се.Бр 2 многу го жилеа кај бутчињата,бр 3 му се добри.Иначе 4,5 кила имаше на преглед.
3.5 кила е. 2ката на виолетанимав неколку , беше точна пред 3 недели. Па претпоставувам дека сега 3ка би и биле добри. Инаку памперс премиум 2 ка и се добри, а кан бебе 2ка и се кнап на бутчињата
@brm_brm 3 ка мислам би и биле големи,мада зависи и од конструкција на бебенцето.3 ката ти е од 4 до 9 кила на неа пишува.Земи бр3 ако не и одговараат ќе земеш бр2.Ќе ја искористиш и 3ката понатака.
Ние користиме 3ка, горе-долу толку бевме на килажа и ние кога почнав да и ги ставам. Во еурофарм се 487ден.
Denes rekov da zemam za proba sleepy peleni 3ka, si idam doma otvaram gledam gakicki se. ne znam dali se prakticni, dali voopsto da gi koristam, sto mislite? Baska deneska rota primi, sega so kakata mnogu vnimavam, da ne ne e prakticno so gakickive? I uste edno prasanje za sto sluzi ovaa lepenka? Pojma nemam