Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    jas gi menuvam koga e pokakkana ili pomocena.sekogas razlicno.nekogas znaeme da go smine pamperaot i posle pola cas da se iskakame i pak go menuvame.znaci vo glavno ide na nekoi 3-4 casa.ja pregleduvam ke dzirnam pod spikoznite dali ima nesto.bitno mi e da i e suwo gaazeto.ne ja ostavam dolgo da e izmockana.a nie uste od ragjanje si kieme i imame mrsolcinja.

2. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    nie hrcime od vreme na vreme, i potkasluvame ponekogas tolku silno sto me fajka strav, bev na lekar mi rekoa se e ok ama ke go nosam bris da mu zemat od noseto i grloto... izvinete sto postot ne e soodveten so temata

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    I nie hrcime.babicata rece deka e normalno toa i jas mislev deka treba nekoe sprejce da i zemam da prskam vo noseto.ama taa.rece mozam majcino mleko da i kapnam vo noseto.se izv i jas za postot i za latinicata

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Памперс прогреси и памперс премиум каре.овие добри одговаат.

5. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Ние почнавме со Канбебе, но не бев многу задоволна од нив едвај чекав да ги потрошиме и сега сме со Бекутан и е супер. Никогаш немаат пропуштено за разлика од Канбебе каде што многу често бевме со мочки до врат, а памперс сменувавме на секои 3-4 часа дури и навечер.

6. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Памперс прогреси и памперс премиум каре некогаш и канбебе но од сите бев задоволна.

7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.470
    Допаѓања:
    37.705
    Исто и јас. На секои 3 саати му менував пелена на син ми и фрлав шпилхозни и боди за перење. За второво планирам да почнам со Дајперс.

8. mina1201

mina1201 Нов член

Се зачлени на:
    20 март 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Моето малечко има 2 месеци и од почетокот почнавме со Puffies и не помислувам да ги менувам. Досега ми немаат пропуштено ни на 6 часа, 8 па дури ни 10 часа кога малата реши да спие толку многу :)

9. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Јас се мислам меѓу Pampers new born и Puffies или Diapers ама за последниве две немам видено низ продавниците дека ги има за новороденчиња, почнуваат од 2-ка. Да побрарам низ аптека ги има ли од овие марка за новороденчиња најмалите?

10. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    Памперс од зелените дефинитивно,,имаме 8 месеци и само нив ги користеме,,навечер не ја менувам ;) така ми имаат речено.

11. mina1201

mina1201 Нов член

Се зачлени на:
    20 март 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Кај нас ги има на едно место за новороденчиња..ги прави фабриката што ги прават Pampers ги имав пробано и нив ми пропуштаа, ама од сум екстра задоволна од Puffies и затоа решив да го споделам со вас феминки... како што вели diorsa јас преку ноќ не ја будам да и ја менувам пелената и не пропуштаат :)

12. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    na mene pampersot new born 1 ako go namestam ubavo i po 8 h ne mi propusta noke i ne go soblekuvam veke no koga bebus place i mama se rastreperi i ne go namesti dobro propusta ;)

13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    I nie koristime pampers new baby 1 i zadovolni sme ;)

14. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Ние откако се роди син ми ги испробавме сите памперси и канбебе и памперс оригиналот и сите и најзадоволна сум од виолета многу ретко ми пропушта по 12 саати преку ноќ му седи и веќе не го менам за ништо :)

15. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.859
    Ние уште од почеток си користиме кан бебе досега добро се покажаа ниту еднаш немаат пропуштено, за понатаму ке видиме дали ке ги смениме

16. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Jas od pred dva dena preminav na bekutan 2 za sega ne mi propustile pa ke vidime za ponatamu

17. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318

јас од почетокот користам памперс премиум кер и сум презадоволна...

18. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    773
    дали некој има искуство и ги користи виолета пелените и како е задоволен
    јас до сега користам памперси и сум презадоволна ама сакам да сменам на виолета пошто имам можност да ги земвам по набавна цена така да ми иде далеку поефтино ама првен ми е страв од алергија и од тоа како се квалитетни оти со памперс и повејке од 12 сати да стојат ако се успија синко на сабајле никако не се слуцило да пропуштат

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Мила и мене ми рекоа така,незнам дали оти помали се родија или кај сите така.
    Јас првите три месеци така и менував околу 3ипол сати а сега накај 5сати,кај секое будење и менувам пред да јаде.

20. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Во болница викаат и цицање на 2-3 саати, а да го видам тој јунак што ќе го додржи син ми да не цица после саат време. :muscle: :x Следете си го ритамот на бебето за се. Ако се искака нормално дека нема да го чекаш 3 саати, ќе го пресоблечеш одма. Ако не е какано ќе издржи подолго време несоблечено. Навечер нема потреба да им менувате памперси (освен ако се какани) за да научат да разликуваат ден од ноќ. Јас последниот памперс му го ставам во 21 часот и наредно менување дури сабајле. ;)