Има задоволни мами од Молфикс за новороденче? По групине на фб премногу ги фалат па ме интересиираат и ваши искуства.
Моево е 9.5 од Baby Love му ставам 5ка, а Памперс користевме 6ка, зошто 5ката ноќе почнаа да ни пуштаат. Па еден период користевме 6ка Памперс дури не почнаа и тие да пуштаат. Би требало 6ка да му се во ред на твоето.
Оффф изгледа не сум ти пишала дека Baby Love Pants се овие јас што ги користам. Цело време бев со мисла дека за Pants зборуваме. Извини. Ајде може добри се и обичниве, не сум ги пробала. Некоја мама ако ги користи нека пише искуство. Извини
Јас борба водам за промена на пелена, па со гаќичкиве ми е најлесно. Сум ги пробала и Пуфис, ама Бејби лов ми се бр 1. И памперсите ми беа ок, нив најдолго ги користев, се додека не почнаа да пуштаат.
Мислам дека ќе бидеш задоволна. Моево е 10,500гр користиме 5ка. Ниеднаш нема прокиснато од бајби ловот. А и гаќичките им се топ.
Моето е 12кг и 5ка му се малку големи ама ниедна нема пропуштено до сега не земај 5+ зошто разлика нема, а од 5ка имаш џамбо пакување и по исплатливо е 6ка се доста големи.
Исто и кај моето. 12кг има, Pampers active baby 6ка и секоја ноќ скроз мокар. Сменивме со Dipers insta core 5ка (според килажа се од 11 до 24кг) и пак мокар секоја ноќ. Што да земам? И која бројка? Да барам Baby love? (Нема ДМ во мојот град, но ете, ќе ги порачам, која бројка одговара за 12кг?). Се мислев и за Pampers гаќички, но која големина?
извини малку ќе ви улетам у муабетот ,Д ане пие мнпгу течности навечер и во текот на ноќта па затоа да прокиснува од сите пелени? Може треб да менуваш во текот на ноќта ако е тој случајот. На моето само одд памперс премиум му се има случено да ми прокисне.