Не знам дали забележа дека прашањето погоре ми беше баш со таа цел-да се информирам. Забележав дека не сум единствената неинформирана тука, па се разви дискусија. Баш ми е мило што некој знае дека и овде има такви пелени и се надевам дека ќе се јават и други мајки да споделат искуства со нас на оваа тема. Фала во секој случај.
Да имаше такви, папмерс актив бејби , и јас ги имав видено во аптеките во тинекс (точно незнам кои аптеки се тие), и бројка над 4, кога стигнавме бројка 4, нив ги снема...Мислам дека ги има во Грција... Јас доста долго користев pampers active baby, ама многу ми пропуштаат...Сигурно има некоја промена во квалитетот, или пак се толку меки, што колку е поголемо, пообилно мочка... Сега сменив бекутан, едно пакетче потрошив, сега и друго..Па задоволна сум, само се малку груби... Претходно имам на неколку пати сменето, baby love, bekutan..па се нафрлуваше, сега гледам нема осип и ќе ги продолжам...
Леле некој што ги користи ќе го изнервирам, ама полоши пелени немам видено, како од хартија се.На пример кан бебе по цена се тука некаде а се подобри. Ние користиме памперс засега за понатаму ќе видиме.
Па и ние κоρистиме κанбебе и задоволна сум овие ги земав на пρомоција беа со гρатис големо пешκиρче Аκо не се добρи ќе се вρатиме на κанбебе.
I jas mislam deka becutan pelenite se mnogu kruti. Pampers i canbebe ni propustaa. Dajpers i paffis mi se najdobri. Sega veke ne koristime peleni
Веќе 2 месеци на син ми му ставам пелени Виолета и сум задоволна. Многу впиваат и нема потреба често да му ги менувам. Преку ден го оставам понекогаш и 6 саати со истата пелена и не му пропушта.
јас пред некое време прашав баш за виолета пелените бидејки можам да ги земвам по набавна цена ама никој не ми одговори сега за сега сме со памперс ама како растиме расте и цената така да можи ке пробам и јас со виолета ама само ми е страв од алергии
Ако не пробаш други пелени, нема да знаеш дали детето ќе има алергија. Ти ги препорачувам Виолета пелените. Навистина се добри.
Pampersactive girl and boy последно ги видов пред месеци во еурофарм и можно сеуште таму да ги има ги има и во веро 1100 ден за едно пакетче од 50 гаќички мене ми е прескапо
Ние κоρистиме Sleepy и сме пρезадоволни од 9 навечеρ до 9 сабајле нема да мρдне.Ниту паκ пρеκу ден инаκу синκо пие по 2 ипол литρи вода што дуρи е многу ама доκтоρот ни ρече да пие κолκу саκа.Еве ви слиκи исти се κо κан бебе само не пρопуштаат,Во паκет идат 9 пелени за 78 ден.
Ние купивме Памперс Премиум 1 - едно големо пакување од 78 пелени и едно мало пакување од 33 пелени. Скапички се, но се надевам дека ќе се погодат. Чекаме да се роди малата и да видиме дали ќе бидат добри. Исто сакам понатаму да ги пробам тие швајцарските пелени што ги спомувате но не знам кои дали Вип Бејби или Свит Бејби? Што ми препорачувате?
Vip Baby не се швајцарски пелени. Се продаваат како и другите пелени. Инаку, добри се. Така ми имаат кажано. A Sweet Baby се швајцарски пелени. Тие не знам какви се.
Трошам две и пол кутии од Памперс актив бејби, оние што се по 112 пелени, значи во просек 280 пелени. Мочла и пол имам дома!
Мамички еве убава статија во врска со пелените. Се е убаво објаснето, и секоја марка-врста на пелени е убаво опишана ( позитивни и негативни страни) http://www.stipka.com.mk/shopping/proiz ... e-najdobri