Pisi dali pominal osipot so promena na pampersot Nas pedijatar ni rece da ne menuvame, a eve uste ima
Jaс да кажам дека пак ќе се враќаме на гаќичките памперс. Со пуфис гаќичките секоја вечер е мокра, пропуштаат и тоа многу.. на пола вечер обавезно морам да сменам пелена, боди, пижама долна ,пошто лом е... Не ми се експериментира повеќе, се надевам дека црвенилото било од друго, а не од памперс гаќичките...
Не помина. Само се влоши. Сега и се сменети и памперси и судокрем земав, 2 дена ставам, дури денеска гледам подобрување.
И кај мене последните 2-3 вечери се будиме мокри, одамна сме на babylove, ама почнаа навечер да ми протекуваат. За некој ден сме 8м. му користам 4+, а за навечер пробав и со 5ка, ама пак џабе му пушта кај ноџињата и фул 100кг тежи полн Скоро сме 11кг. Некој совет што да земам?? Читав поназат и се мислам дали Pufies или Pampers premium/active
Јас длипи користсм 6ка има 12.5кг. за навечер преку ден 5ка користам сеуште . Пред да сменам на слипи користев памперс премиум, дајперс, канбебе преку ден само премиум протекуваше а навечер сите 3
Истиот проблем го имавме и ние. Бејби лов се преубави ама се тенки и долги во формата и обавезно пропуштаа навечер и поголема бројка. Пробав и со гаќички, истото. Од сѐ што пробавме и пелени и гаќички (бејби лав, виолета, памперс актив и премиум) навечер не пропуштаат само премиум и тоа бројка поголема од денските. За преку ден му ставам памперс актив 4, навечер премиум 5 (има околу 10кг).
Нас и тие ни пропуштаат, секоја вечер нови пижами веќе преку глава ми е…последно користевме дајперс, денски 5ка а навечер му редев 6ка, демек поголема бројка ама почна и 6ката да ми пропушта…па се префрлив на 5ка пак иста приказна…сношти ставив премиум 5ка пак да видиме и издржа ама преку недела станува порано и помалце пие…засношти во 4 сабајле го пресоблекував од едно шише пред спиење јок беше направен…не знам веќе што да пробам
Puffies ги имаш пробано? Јас сум презадоволна од нив. 4ка користиме 7ипол кила од прилика е. Ноќе цица ама пелена никогаш нема проуштено а кило тежи насабајле.
Имам пробано и тие ми пропуштаа…ама одамна беше тоа…можеби ќе земам да пробам пак…сите марки ги поминав, стварно не знам што е проблемот
Добро цела ноќ ги оставате во еден памперс? Или поточно колку часа? Јас ја пресоблекувам обавезно еднаш некогаш и два пати не сум ја оставила цела ноќ оти и вака ми се чинат пелените преполни,до сабајле си викам сигурно ке и пропушти
Додека беше помала и се какаше ја менував и ноќта. А сега не. Додека извадам вреќа за спиење, алишта, пелена... охоо Па после 2ч ќе ни требаат да презаспиеме
I jas naidov na vakvi, od vero kupiv sea na akcija im bea. Tie so brojkite se proizvodstvo 2019, drugive se 2021(od dm imam). I dvete se od polska fabrika ama valjda redizajn praele poso i samata opakovka e skroz razlicna na izgled
Од кога престана да кака ноќе (околу месец дена) ноќе не менувам памперс. Заспива 8ипол се буди 8. Ако земам пелена да менувам со вреќата за споиење отиде спиењето ама и нема потреба, сабајле пелената кило може тежи ама не пропушта.