Јас премиум каре од 80 околу две ипо паковања месечно,вака последниве два месеца а пред тоа беа 3паковања месечно
Majki vie koj koristite can bebe koja vrsta pampers vi e kako zamena? Nie koristevme 3ka can bebe no ni se mali sega zemav 4ka i pelenite se ista golemina so 3ka . Kakov drug da zemam?
неможам да ја закачам сликата но 4ка и 3ка се разликуваат по тоа што 4ка е за 0.5 см поширока. А нам ни треба и подолга не поширока
Незнам на колку време да му менувам пелена, еве на пример во ваква ситуација денес се буди на 2 часа а денес полни четири недели и носи широк повој а од повојот не гледам дали му е полна пелената.Денес го преслеков на 2 часа и му беа полни пелените и плус тоа вториот пат го преслеков и таман го облеков се покака 2 пат и ја наполни пелената па морав одма нова да му ставам, а сега се разбуди по 2 часа и се заспа на цице и не го преслеков го легнав да не го будам ептен беше заспан и сега незнам дали му е полна пелената оти една вечер така го оставив и после пола час кенкаше и што да видам утоп беше од мочка по алиштата цело????????
Ние кога бевме толку мали , сега сме многу големи менувавме пелена отприлика на 2 часа. Секогаш кога ке ти се разбуди дај му да цица па после проверија пеленката. Не се секирај ке фатиш ред.
Тоа обавезно ми го прави барем еднаш на ден, додека ја пресоблекувам да се измоча. А најтрагично е што обично кака исклучиво на тазе пелена, што значи 10 минути после преслекување. Убавина за џебот!
Ние имаме многу течна златна кака дали е во ред ваше мислење околу ова, секој ден се случува да прска со пролив златна боја и да направи се лом секој ден перам. уТРЕ правиме месец дали е во ред така да кака? Ја прашав патронажната пред две недели ми рече течна требало да биде со златна боја е сега изгледа оти му дааме чај па понекогаш се случува и зелено во златната кака. Секој пат на 2 часа кога менувам пелена има искакано минимум еднаш и се грчи преку цел ден за какање?? Грчеви се ужас му дававме чај од бекутан ама сега 3 дена само ос ким/..
Нема потреба никакви чаеви да даваш, само можеш ситуацијата да ја влошиш, имаш голем избор на капи консултирај се со матичната. Каката како што рече и леона е во ред.
Ние се префрливме на baby dry 3 од 4-9 кг. Овде е многу евтин памперсот 141 пелена големо пакување 29 евра. Пакет од 45 пелени 7 евра.
Мамички од овие памперси од кој повеќе сте задоволни од Pampers baby dry или од Pampers sleep and play.Јас ги користам зелените,ме интересира од Pampers sleep and play како сте задоволни и по која цена се продаваат?
Пρобавме и κанбебе и пампеρс и беκутан но дефинитивно најдобρи се κанбебе и до сега не ни пρопуштиле ниκогаш
Како се движат цените на пелените за бебиња, новороденчиња? Колку време ќе можам да ги користам првите најмали памперси? Да си купам сега и поголем број или ќе бидат таман првата недела две најмалите памперси? Интересни ми се пуффиес ама си претпоставувам дека се скапички.. Спојлер Прво бебенце ми е, заради тоа можеби чудно ви звучи прашањево ..
памперс има од 2-5 кгр. и од 3-6 кгр.да си земеш од поголемите нема да згрешиш не е голема разликата во големината. за цена не се секавам...од почеток ги користев нив а потоа преминавме на канбебе и сум презадоволна...а пробавме буквално се после памперс...без оглед на цена ниедни не ни се погодија ....