Мами помош, секоја вечер пелената пушта, памперс актив 5ка ставав пушти земав 6ка, пуштаат и тие навечер, вчера пробав пуфис 5ка и таа пушти, од Виолета бебе има пеленски осип добиено. Што пелени да земам?
Пробај навечер со Pampers pents, досега не се случило да пропуштат и по 10 до 12 часа. Исто имам пробано и се Sleepy pents bio natural, ama Pampers pents ми се поубави. Вчера земав babylove premium, од ДМ, ќе пишам какви се.
Не успеав да најдам бејбидрим но не пишуван ишто на самите пелени, доколку сакате пробајте само да не бидат скроз бели. Тие не биле воопшто добри.
Јас ги пробав Слипи гаќичките -6ка и воопшто не ми се свиѓаат. Не впиваат добро,пропуштаат...Нема споредба со Дајперс(тие ги користевме претходно) и пак ќе се вратам на нив.
Здраво Имала ли некоја мама искуство со замена на пелени од ДМ?Земав 2 пакетчиња, според килажа 4 ка (од 8 кг до 14кг), бебето е скоро 8 кг, но ептен и се кнап.Едното пакетче ми е неотворено, вршат ли замена за поголем број? Поздрав
Од Слипи се префрливме на Дајперс за ноќе и Молфикс за дење. Ова од вчера, а денес целиот е исфрлен во пеленска регија. Пукнав од нервоза. Уште ова ни се немаше случено, само бељи си отварам со пробување разно разни пелени.
Да, Дајперс ги имав веќе пробано, немаше проблем од нив. @MilaSs12 Ако прашуваш за Слипи, некогаш ноќе се случуваше да стане целиот помочан, а и почнаа да го стегаат 5ката (има 8 и пол кг, сигурно не е за 6ка).
Ние немаме убаво искуство ни со гаќичките на бејби лав, ни со тие на памперс. Можда ги пробав во период кога беше меѓу бројка, не знам, ама во скоро нема да земам.
Мачкај крема ќе помине да не ги стегаш многу лепенките? И должината има вркса знам аам мојот е 12.5 кг 86.5цм 5ка користиме нема проблем од сите марки кај некои поблику лепенките некои пошироко ...