Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    не јас менувам два пати ноќе зашто не го поднесува полнет памперсот веднаш почнува да ика и плаче.

2. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Не треба да се стега памперсот треба да е комотно полабаво.

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Да може помеѓу ластикот и стомачето да влезе ваш 1/2 прста слободно. Тогаш значи дека е добро а не е престегнато

На Cacuvche му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Моево се превртува рита се прет себе се мислам дали е од полн памперс:::???

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.091
    Допаѓања:
    328.649
    не јас менувам два пати ноќе зашто не го поднесува полнет памперсот веднаш почнува да ика и плаче.[/quote]
    Моево се превртува рита се прет себе се мислам дали е од полн памперс:::???[/quote]
    Може му е топло :)

6. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Моево се превртува рита се прет себе се мислам дали е од полн памперс:::???[/quote]
    Може му е топло :)[/quote]
    И кај нас е така!

7. Sunshine3

Sunshine3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    215
    За првото користев Дајперс, а сега за бебево Пуфис, сега за сега ептен сум задоволна, ни еднаш не ми пропуштиле! Додуша и мал е уште скоро еден месец, не мократ толку голема количина како кога се поголемки...

8. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    мОРЕ ЈАС на таа возраст на 2 саати му менував ама сега до 6 саати терам и јас земав од денес пуфис да ги пробам инаку од памперс сум презадоволна а кога ке ги потрошам пуфис (ПРОБНИ 20 ПАРЧИЊА)одам на памперс ама после ќе размислам дали пуфис вс памперс/.

9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Речиси секој ден ми е испокакана на грбче. Од почеток користев pampers new born 1 i 2. Потоа преминав на pampers baby dry зелениот 3 и 3+( ми пропушта за сите пари и кај препоните оти долу на ластикот има дупчиња) Користев и pampers simply dry ( портокаловиот, и тој ми пропушта, исто кај препоните и грбчето, а има дупкички на ластиката кај препоните) зедов Baby Dream од Rossman еден маркет е тој не ми пропушта :!: а разликата е само 1 евро. Во мисла сум да пробам од тие Бекутанот и Кан Бебе додека сум во Мк да видам тие како се. Кој други врсти има уште од Pampers?? Знам за Premium и sleap & plaY други има ли??

10. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.290
    Ние од самиот почетокот користиме кан бебе и сум презадоволна, никогаш не ни пропуштиле, а се случува да не и сменам памперс и по 12саати :)

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Мислам не е секогаш до пелената туку дека и бебенцата растат па кога ке покакат нормално дека ке попушти или се извалкат повеке од порано :D

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.091
    Допаѓања:
    328.649
    babylove gi ima li nekoj koristeno i koja cena se?gi ima vo dm

13. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    784
    Да ви кажам една добра вест пред некој ден отидов да земам пелени од зегин, користиме памперс актив бејби и секогаш купувам кутија од 99 пелени 4-ка и ја плајкав по 1400 денари а некни кога дојде да наплајкам касиерката ми ја наплајка 1245 денари и викам што вака до кога ке биде акцијата, да знам ако трае кратко да си земам повејке секако ке ми требаат а таа ми вика дека од 1 август биле намалени и изгледа толку ке бидат.
    Е сега изгледа оваа работа е тоа што се зборуваше дека ке се исклучи или намали ддв на бебешките производи
    Со другите пелени незнам како е дали се намалени или само памперс е намален и како е водругите аптеки
    И уште ова замислете во тинекс имаат акција намаление на истите пелени 4-ка од 1844 денари на 1499 денари плус пешкир е сега замислете колку се поскапи спрема зегин или еурофарм оти и таму порано беа1410 денари сега незнам дали се и таму намалени ова чисто колку за информација на мамичките што купуваат пелени од тинекс.

На Melinara и leona83 им се допаѓа ова.
  14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Моја пријателка користи бејби лов за бебушот, многу е задоволна од нив и не се скапи. Околу 5,50 до 6 евра се мислам, беа 45 пелени во пакување.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    Да тоа е тоа ,пелените сите се намалени а друго што бебешко незнам

16. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    631
    Мајки дали има голема ралика во бројките на пелените, поконкретно 1 и 2 памперс?!?!?!

Малиот мој има само три недели, и околу 4 и нешто кг (наредна недела е на педијатар па ќе видиме колку е точно) и до сега користевме Памперс за новороденче 1, ама гледам дека на бутчињата му прави фалти ластикот, како да го стега.

17. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    По колку пелени трошите во рок од 24 часа? Јас по 6 во просек инаку од 5 до 7.

18. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325

Има разлика ние од почеток користевме дирекно 2, 1 не сум користела воопшто а се роди 3.440кг, оди дирекно на 2, а штом ќе наполни онолку кг колку што пишува на наредниот памперс број одма менувај оти брзо растат.

19. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325

Бекутан ич не ни пробувај НАЈЛОШИ СЕ не самоо што пропуштаат за 2 часа тулу и ноќе цело е водено бебето и тоа од еден подој на друг. Многу се крути јас досега ги користев и сум многу разочарана и сега менувам и сум задоволна од пуфис купи си ги тие.А за кан бебе сите ми се жалат па и не сум ги пробала.

20. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    За разлика од Цацувче јас пак сум презадоволна од Бекутан. Од вториот месец ги користиме и можам на една рака да избројам до сега дека бил воден.
    А за Кан бебе и од мене едно огромно НЕ. Е мене од кан бебе ми беше воден после секој подој.