Zdravoo, koi peleni se dobri za novorodence? Treba da se spremame i neznam koi da gi kupam. Dali teta violeta nekoj gi ima isprobano?
Јас користев Виолета, Памперс, Слипи и Бејби Лав. Бејби Лав ми се покажаа како најдобри Ги немам сменето 6-7 месеци веќе
830 денари се џамбо пакување од 92 пелени. Од сите бројки мислам дека е таа цена. Јас земав едно мало пакување кец. Брзо се надраснуваат, ти препорачувам да не трупаш. Зависно колку ќе се роди бебе, можеби директно и на двојка ќе бидете. Тоа може да си докупиш секако
Ај вака и јас да си прашам гледам нешто слипи органски памук сеа има и слипи био и слипи натурал кои се подобри некоја што има користено и дали се добри и кои од овие две се потенки пошто читав дебели биле и кои други освен овие би ми ги препорачале ама да се памучни без мириси освен памперс тие нема сигурно да ги користам.
Јас ги користам Слипи Натурал (со зелената лента на пакетот) од раѓање на малото. Пробував и други кога ќе ми пропуштеше некоја пелена, земав Виолета, Памперс Премиум, Кан Бебе и сите ми пропуштаа исто, па сфатив дека е до местењето не до пелената и си се вратив на Слипи. А цените се каде каде пониски од горенаведените. Доста се тенки, мене Виолетата подебели ми изгледаа од Слипи. Меки се, убаво впиваат и немаат мирис. А да, имаат и индикатор линија напред на секоја пелена. Пример Виолета немаа кога користевме 3ка. Од мене 5+
Jas gi zemam sleepy natural gakickite sto se gi koristime samo na vecer oti kerka mi e 3 I pol god veke I super se
Slipi natural obicni za preku den a navecer stavam gakici slipi, i so dvete decinja gi koristam odlicni se
Исто и јас неможев да се одлучам да сменам зошто му беа баш погодени ,користевме премиум од раѓање до 13 месеци. А сега ,веќе 2 месеца користам babylove и сум задоволна