Баш така. Мојата е 6месеци па користи број 5. Не дека е дебела има 7 и нешто кг. Ама таква и е конструкцијата на нозете. И за брзо време почнува да ја стега памперсот и да ја оцртува.
1. Вака, на син ми му купувам 4ка пелени, најчесто дајперс или од кипер пелените. Тие пишува дека се до 18кг, он има 13. Е сега кај ластиците му оставаат црвени линии на кожата и често му пропуштаат во последно време. Дали да пробам со 5ка? 2 Што е предноста на гаќички пред пелени?
А како се вадат каки со гаќички? Кога му ги соблакам се превртуваат наопаку, среќа не ми се погодил какан
Незнам дали може да се долови вака од слика. Инаку и јас ќе го префрлам на 4 иако е околу 6кг. 3ка веќе го отцртуваат на бутчињата и куси се во должина и кога се полни се спуштаат многу ниско. Не ми пропуштиле до сега ни тие, ама ептен се кнап. Тестирав две ноќи со 4 и одлично се покажаа, така да да го довршам пакетот 3 ки и се префрламе. Таман да докупам од акцијата уште некој пакет 4ки
И ние сме над 6 кг и баш приметив дека и се некако ниски па затоа прашав која е разликата. Ќе си земеме и ние 4 да пробам. Фала на одговорот
Некој да не знае дали важи уште акцијата во ДМ на бејбилов? Ми излезе на фб нов флаер од денес, па незнам за пелените дали уште важи акцијата.
Мајки Битола имат донесено пелени во дм, сите бројки 6ки само видов 2-3 пакети ама можи да имат во магацин.
https://www.zegin.com.mk/mk/violeta-double-care-newborn-peleni-za-bebina-br1-2-5-kg-44-peleni Како сте задоволни од овие пелени
Не сум ги пробала до сега, ама од Зегин Sleepy Organic Cotton ми се дефинитивно врв. Тенки, удобни и ниту еднаш не пропуштиле. И ми се допаѓа индикаторот дали е помочкан (не дека инаку не се осеќа, but still)
Ако може слика од кои точно sleepy пелени си задоволна. Користам памперс за бебињата, ама едно мини богатство трошам за пелени. И како се со бројки, дали одговараат според тежината?