Одлични се. До сега ниедна нема пропуштено. Ноќе обавезно во гаќички спие, од пелени сите му пропуштаат. Според наше искуство, Памперс Пентс 6ка одговараат на било кои памперси 5ка. Фактички гаќите треба да се 1бр поголем од памперсите што ги користите.
Нај исплатливи беа виолета конкретно 4,5,6xxl пакувања во зегин 1000 денари аа сега 1260 ги имаат направено. Сега земав пуфис не ми прават мерак, кога ќе се преполни пелената пушта пелената од надворешниот слој како да нема заштита. Бекутан се добри и бејби лов, само што ете бејби лов немаш кај тебе. Иначе во споредба со сите овие бејби лов никогаш ми нема прокиснато дури ни бебе кога беше со доста течна столица.
Многу се крути, а многу убаво уживаат и суви се кога ќе се упијат убаво. Ама крути се ко картон, ко Бекутанот на времето.
Сега видов дека не сум ти одговорила за ламбата, свети таман, ни силно ни слабо, едино ме нервира што е на оние батерии ко за саат и брзо ќе се потрошат. Лед е и не иритира светлото, бела светлина, што мене ми е поубава и поприемчива за око од жолта. Ама да ти кажам ако купуваш само за неа немој, истиве ламбички ги имам видено во Просветно дело и тоа различни форми за 200ден.
Бејбилав добри се? Земав 0+ ги пишува за под 3кг, а единицата па ја пишува за новороденче над 2кг. И што им е разлика уствари?
Не користиме Виолета памперси, меѓутоа сега ја видов ламбата. Истата ја имаме ние од Џамбо, околу 250-300 денари. Кај нас менува неколку бои.
Мислам дека се потесни, помали 0+ и се до 3кг тежина, а 1 се од 2 до 4 кила, таа е разликата. Мене ми се најмеки, најтенки, најубави. И со цена мислам дека се меѓу најевтините.
0+ се за бебиња со мала родилна тежина т.е најчесто за предвремено родени. Ако е терминско бебето обично се почнува со 1.
Моментално користиме Канбебе, арно ама навечер пропуштаат и сега се мислам да земам од овие на Памперс. Инаку пред тоа користевме Виолета (многу крути) и Бекутан кои многу тежеа и како топка висеа надоле кога ќе се преполнеа во текот на ноќта.
Jas sum prezadovolna od pampers active baby, koga se rodi 2 paketi potrosiv premium br 1 ama propustaa i nekako vlazni mi bea, i si teram so active baby postojano nemam problem. Koristam 5ka bebe ima 9ipol kg, i 11++ m. Aj kazete mi koga pocnavte so pants i dali samo navecer gi koristite se mislam i jas da pocnam
Јас ги користам само ноќе оти иначе ми се скапи. А претходно цело време ги користев Памперс пентс. Почнав со гаќички откако веќе не можев да го бркам низ кревет за да му сменам памперс. Вака само му ги натргнам нагоре.
Од кога почна да ти бега? Малово на 2ипол месеци ми бега нагоре, некако рано многу почна. Се одбива со нозе од подлогата и бега нагоре. Иначе дефинитивно не им давам втора шанса на Виолета котон, прекрути се и на едно место ќе се упие, не се распоредува мокрачата туку пропушта, напред пуна фул, назад сува пелената.
Нагоре бегаше од бебе, некаде околу 10 мес кога почна да оди почна и да ми бега од кревет. Па се бркаме низ соба и стоејќи облачаме памперс, т.е гаќи За новите Виолета ли зборуваш? Мене Airdry ми се супер, ми немаат пропуштено до сега. Новите не ги ни пробувам, скапи ми излегуваат.
Јас имам airdry и double care и супер ми се. Можеш да сликнеш една cotton да видам? Дупло поскапи се од обичните, не знам во што е разликата
Апдејт: прва ноќ со Памперс гаќички успешна!!!! Немаше никаде пропуштено. 25 парчиња за 500 ден. 4ка, но само за навечер. Преку ден ќе си тераме со Канбебе па и Бекутан.