Ги користел некој пелениве? https://www.bellina.mk/p/3302/bambo-nature-organski-bebeshki-peleni-l-4-x24
Од Pampers active baby сакам да преминам на baby love. Користиме 6ка актив што бројка да земам од babylove?
Ние користиме бејби лав 4 и памперс актив исто 4. Така да претпоставувам ако има 6ка бејби лав земи си иста бројка.
6ка ама бејби лав се поголеми...ама нас 5ка ни пропуштаа а 6кава повеќе ја стегам и така...ќе прикачам слика за споредба ( сори за влечките )
Фала ви девојки земав 5ка ќе видиме како ќе се покажат, ионака секое утро се буди прокиснат од памперс актив, нема да ни смене сега ако прокисне и од бејби лав
Моето спие на стомак и затоа му пропуштаат скоро сите пелени напред, иначе задоволна сум и од бејби лав...плус ги начекав неколку пати на попуст, сега цената намалена и не ми се дават пари за актив
И мојот спие на страна и баш тука прокиснува, сепак мислам тоа не би требало да е така. Од кога е роден истата мака ја имам. Сум пробала разни пелени и пак се враќам на актив Додуша најмногу ми прокиснува кога е измеѓу бројка а тоа е долг период скоро цели 2 недели
И моето е окулу 11кг, не е веќе бебе- тодлерче е од 17 месеци ама користевме актив 6ка подолго време и цело време сабајле се будеше потопен. Земав бејбилов 6ка и супер се, малку поголемки се од 6ка актив ама супер се покажаа
2 дена се буди сув и мојов, мислам не е прокиснат Засега сум презадоволна. Многу потенки се за разлика од актив но дефинитивно повеќе држат.
За сите оние кои сакаат природни и еколошки пелени кои ја оставаат кожата да дише и не содаваат иритации и црвенила, ви ги препорачувам овие Цените е разни од 400 мкд па нагоре, во зависност од број на пелени, величина итн. Со сигурнот се испробани. Поздрав.
Јас Bambo nature ги користам за моето бебе уште од раѓање, за преку ден (навечер му ставам pampers pants). За мене нема подобра пелена, не би ги менувала за ниту една друга. Тенки, меки, но истовремено цврсти, од органски памук, еколошки, без штетни додатоци, со одлична апсорбција (вертикалната црта се обојува во зависност од тоа колку пелената е помочкана или покакана). Единствени од кои газето не му се има вцрвенето, а во меѓувреме пробувавме и други слични памучни (Violeta cotton, Babylove nature...), овие ни се покажаа многу подобри.
Доколку ве интересира ги имам рецензиранио не само пелените туку и прекривките за кревет и оне за пресоблекување на Eco Bamboo. Еве повелете статија http://biodevojka.blogspot.com/2023/03/bambo-nature.html