Имало вашето бебенце осип од Sleepy BioNatural гаќички? Решив да ги пробам Sleepy по препорака, ама изгледа ќе се вратам назад на Pampers, башка и пропуштија на неколку пати.
Не памтам од кои Слипи земавме ние, ама се исфрли ќерка и константно пропуштаа. Најлоши пелени се погодија кај нас
И во жито имаш даваа ваучер некој. Ние од 3 пелени од слипи месец дена третиравме осип на цело газе и не ми ни текна да купам уште еднаш.
Не знам до што е ама Лупилу ми пропуштаат втора вечер. До сега на прсти се брои колку пати откако е роден ми пропуштила пелена. Првиот пат го облекуваше маж ми, помислив не ја залепил добро. Ама синоќа јас го облеков и сабајлево утоп. Па и два пакети земав. Ќе си се вратам јас на Хагис кај и да е.
Од памперс актив бејби колку долго се користат од 2-4кг? Гледам има акции па да си обезбедам со време.
Јас со прематурче 1ци користев може 6 недели и повеќе. За бебе родено барем над 3кг, не верувам подолго од недела дека би требало.
Моето се роди 3050, потрошив по едно мало пакување Бејбилав и Памперс премиум за таа килажа. За еден месец направи 4 kg и се префрлив на двојка.
Фала ти многу, супер му се 4ката, по цела ноќ ни издржуваат и нема црвенило. Само некако повеќе ми мирисаат лошо од 3ката ама не е страшно.
Знаете дека е можно да му се големи. 3ка земав, лепенките преклопени, а позади на грбот шлапа пелената. Ама и некако и како мокар да останува. Пример ако го пресоблечам само што се измочкал има останато врз него, не е упиено целосно. А баш ми се допаѓаат вака на изглед. Кога ја споредувам со Памперс 3ка иста е на големина, може незначително поголема. До сега на ниедни пелени сум немала потреба од такво стегање како со овие. Може најпаметно ми е да си земам 3ка Памперс или Хагис, а овие да ги користиме кога ќе потпорасне. Си мислев вечерно време се преполнила, ама ете и денски му пропушти.
Девојки, поздрав. Може ли некој да ми објасни што е памучна тетра пелена и муслин пелена? Читав тука негде низ темите дека се користат за све, да поврати бебче на нив, да легне, но мене и даље не ми е јасно која за што е и колку би ми требале за почеток. Тазе мама ќе сум, со милион прашања
Јас имам тетра памучна 10тина пелени од првото дете ми се, истите ги користам и сега, муслин нз точно што е ама мислам исто е И јас ги користам многу, секаде кај што лежи ставам, во креветче, во количка, на кревет, за доење на раката ставам, за бришење после капење некогаш, на прегледи на болница си носам си постилам итн
Хармони се хипоалергени, а премиум мислам дека имаат поголема апсорпциска моќ. Имам искористено едно пакетче хармони кога беше новороденче син ми, ама искрено не се сеќавам дали и колку биле меки. Веројатно се наменети за бебиња што имаат преосетлива кожа и почесто проблем со црвенило.
Имаат 1 од нив? Нема на страната на Зегин. Да знам дали да барам во аптека. Премиумот ги користев и сега земав. Ама се и смета. Веројатно се чисти.