Ако може и мене помош стварно не знам какви пелени да земам. Бебево е 11кг ама со меше и бутчиња . Користев памперс актив 4 топ беа ама го стегаат. 5ка ми се многу скапи. Пробано имам до сега слипи и бејбилов,канбебе - се исфрла многу како рани црвени .Многу е нежен на кожа и стварно не знам какви да земам сега ама со понормална цена
Пробај ги на бејбилов натуре зелените мислам дека ќе му одговараат зошто се без белило малце се по крути ама океј ми се имаат покажано.
Веќе цел месец ни пуштаат пелените навечер, менувам секоја ноќ, ма до чаршаф се мокри. Пробавме, прима, дајперс, кан бебе и уште едни кои што ги зимам од странство и со кои што без проблем теравме до 7 месец. Наеднаш почнаа и тие да пропуштаат, па сменив поголеми и пак и тие пропуштаат. Се мислам дали да земам гаќички дали може се подобри за ноќно спиење?
Значи вашето бебе е многу осетливо, сепак дури не пробаш неможеш да знаеш, иначе за овие од Стокомак еве баш испитани ни се овде на повеќето, јас сум презадоволна, купив 4 наеднаш сега да имам да не му текни да не носат Виолета, слипи пробај...
И јас сум презадоволна од овие од Стокомак. Конечно децава да не се со црвени газиња, а и топ држат ноќе. Претходно користевме Бејбилов за едното и Дајперс за другото, од се друго им се правеше осип, најмногу од Хагис. Со Бејбилов и Дајперс беа ок онака, ама овие од Стокомак па ептен им одговараат, не ми се вцрвуваат ни по какање, а и цената е супер. Си земавме залиха и ние, да не им текне да ги снема. За гаќички ноќе пробав со памперс, за машкото, женсково ми е алергично на се од памперс. Ама пропуштија, мислам дека не можеме бројчето да го погодиме, од четворката му е тесно ластичето, а петката му се многу поголеми. Ги чувам за понатака.
Купив Лупилу пелени од Лидл како за почеток, дали ви се покажале како добри (тие што ги имате користено)?
И кај мене знае да протече и со гаќички. Пробај да ги наместиш повисоко напред ако не кака навечер. Зошто на мојот му протекува зошто се врти и влече на стомак и му се подспуштаат.
Јас купив два пакети 3ка, бебето има скоро 7 ипол кила, а големи му се и му пропуштаат. Си стојат така, чекаат да се решам пак да ги пробам. Во меѓувреме користам Хагис веќе подолг период и за нас нема подобра пелена од нив.