И јас земав 2ка сега и исто многу пропуштаат и какана пелена и мочана, секој ден ми пропуштаат. Денес сменета пелена пред спиење, од спиење по 3 часа стана цела мокра, а не беше изместена пелената па да протекло од негде. Негде 3500 сме ние, мислев да не и е голема пошто кецот не ни пропушташе ама ги немаше во дм па земавме 2ка,што според килажа исто треба да одговара. Не знам сега дали сепак да барам 1 негде или да сменам пелени
Од каде е најисплатливо да купам Памперс пелени? Има разлика некоја во цените по маркети/аптеки или не баш?
Јас пред пород (значи пред 3 недели ) ги земав од Еурофарм 500 и нешто денари цело пакување (43 пелени мислам имаше) . Ама да ми е овој памет ќе си земев Виолета или Бејби лав. Незаменливи ми се. И повисоки и помеки и без гел. Јас гел не сакам, а Памперсот има внатре и малиот ми се исфрли одма...
@Brpbrp @LadyC Благодарам девојки. Може да ги пробаме Бејби лав пред да земам Памперс. Имате препорака за кои поконкретно?
Можеш и тие нас ни се погодија и пјур од жито и ефтини се и не мирисаат. До сега имам пробано Кан бебе, бејби лов, слипи, памперс актив бејби, пјур и искрено само слипито не ги препорачувам нас ни направија таков исип едвај го средивме после месец дена.
Здраво мајки, мислење за овие пелени и влажни марамчиња дали се добри за новороденче? Дали сте задоволни? https://zegin.com.mk/mk/pampers-fresh-clean-vlazhni-maramchina-6-kesichki-po-52-parchina https://zegin.com.mk/mk/pampers-harmonie-newborn-peleni-za-bebina-br-1-2-5-kg-50-peleni
Пелените ги немам пробано, ама претпоставувам дека се ок со оглед на тоа дека се Памперс. Влажните од Памперс ги имам пробано само Сензитив и не ми се допаднаа. Виолета бели користам и супер се.
Хармони се најприродни ама и најскапи, ние сме со премиум каре, презадоволна сум од нив, а влажни користиме виолета 99% вода што се
Има разлика во цени и од аптека до аптека со сите продукти, и со ад и со памперс и со капки, сега за сега пазарувам во еурофарм најефтини ми се
Srekna nova godina. Samo radosti i ubavini. Se spremam za prvo bebe, i peleni ne sum kupila uste. Baram pomos od vas. Seriozno da se dobri, ubavi, nepripousrlivi. I da se so normalna cena. Da ne se najskapite,a da ne se i najeftini. Muabetot mi e sea deka prvo da ne se zaletam na najskapo zatoa so ne e,za eden den. Nekoja solidna cena i sredina,i kvalitet. Sekako toa e najbitno kavalitet. Za bebe toa e prioritet. Vase mislenje od iskustva so peleni i ceni pa ke odlucime. Fala
Кога ми протекувале вака, сум менувала поголемо бројче, независно килажата пишана на пелените вс. килажата на бебе. Обично вака немало проблем.. Види, пробај.