Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.939
    Допаѓања:
    66.429
    Babylino се потполно истите пелени Daipers само сменето пакување. Јас сум од тие најзадоволна, се живо имам пробано. Оваа цена на сликата е одлична! Во веро, тинекс и рамстор се 700 и кусур денари.

Секојдневно не користам крема за газе, кога ќе се вцрви бепантен бејби ставам, преку ноќ се смирува.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    4.879
    Namaleni se vo ramstore so poeni Babylino. Ne znam samo dali site velicini, ili samo 3ka. Vo opisot pisuva 3ka, a na slikata se 5ka.

Прикачени фајлови:

На Anika55 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Само 3ка е таа цена.

4. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    88
    FB_IMG_1705705315571.jpg

5. FancyGirl*

FancyGirl* Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    3.634
    Скоро 1 година ги користиме пелените од Babylove, моментално бр.6 и бевме презадоволни. Но сега има ново пакување и некои измени, па еве 3-4 дена ги користиме и секоја втора пелена пропушта. Како да пропушта од пелената дирекно низ дупчиња а не од страните. Исто лошо искуство имам со каките и тие пропуштат буквално преку пелена, само што го приметив тоа.
    Дали се погоди баш овај пакет така или има некој друг вакво искуство со новите пакувања?

IMG_20240120_163632.jpg

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Јас од 3ката приметив како гел на газето при менување пелена. Без разлика дали е преполна или не толку полна. Порано беа вакви изгледа почнаа да паѓаат на квалитет.

7. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    4.879
    Imam Becutan peleni, mi gi dadoa vo bolnica, eden paket 2ka. Babylove mi zavrsija, pa vikam aj ke gi probam, steta je to baciti.
    I lugje moi, eve tret den, ne mi prokisnala ni edna. Malce pokruti se, podebelki, ama brkaat rabota super.

8. .tamara.

.tamara. Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    18
    Исто искуство, и јас се прашував истото. Ги користиме бејбилав повеќе од една година, а бр.6 од пред 2 месеци и бев презадоволна, речиси никогаш не пропуштаа дури ни навечер по 12 саати. Сега со новово пакување ги нема тие како ластичиња од внатре што се отвараа и пропушта буквално секоја пелена, на прво мочкање утоп како да нема воопшто пелена... мене ми изгледа како да протекува од внатрешната страна кај препоните. И сега не знам што чаре да бараме зошто само овие пелени ни одговараа :worried:

9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.023
    Допаѓања:
    24.211
    Ние на Стокомак Био Биа останавме, топ ми се и цена и квалитет. 5ка со бебе скоро 10кг

10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.447
    Допаѓања:
    20.950
    Имаат ли овие Бејбилино ластик на грбот или прави се како Бејбилав, Лупилу, БиоБиа и сл?

11. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Majki vie so se poroduvavte na Gak za bebe kolku peleni nosevte. Prasuvam bidejki jas imam paket od 80 peleni na sleepy. I nema logi6tolku da nosam. Ke odvojam no kolku. 20 ke bidat dovolno.

12. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    4.879
    20 nosev, za 2 dena me pustija, mozebi samo pola potrosiv, drugo vrativ.

13. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Da odvojam i jas 20. Da ne e sramota vo kesence? Carski bese ili prirodno.

14. .tamara.

.tamara. Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    18
    Немаат, прави се како бејбилав.

На Bella_Stella и DaisyDream им се допаѓа ова.
  15. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    4.879
    Prirodno bev. Ic ne e sramota. Vo cista kesa mi bea. Sestrite akuserkite koga doagjaa mi baraa zemaa po edna dve i im davav. I vlazni. A kremata ne mi ja zemaa. Ne go mackaa.

16. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Krema ne mi kazaa, ke stavam i jas taka. Ke im davam ili ke gi zemat site kako i da e cel.paket od 80 peleni mnogu e da nosam. Vlazni kupiv na violeta 99% voda. Valjda se ok

17. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    4.879
    Super se i jas sega takvi koristam. Dosega fala bogu gazov dobar e. Se trudam posle kakanje da go mijam, ama nokje dvajcata uspani sansa nema. Baska niska mi e cesmata na lavabo, pa poplava pravam se zivo od pizami do nego. I na babylove so delfinceto od DM isto se dobri. Drugi nemam probano na baza na voda. I tuferi pamucni mozes da si zemes, ima na Tosama-Toto vo zegin, i na Babylove vo Dm. Gi vodenam so voda topla i brisam. Poprijatno mu e, vlaznive deka ladni go strekaat nokje koga e uspan.

18. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Na edno predavanje / sovetuvanje od strana na dermatolog vaka ni kaza: Prvite meseci banjanjeto da bide so bebesko sapunce i mackanje so pavloviceva ( se razbira dokolku nema problem so kozata) Pri menuvanje na peleni da se koristat pamucni tuferi ili krpi za izmivanje so mlaka voda ili pod cesma :) dokolku se kor8vlazni maramici iako vika sega ima neli 99,9 posto voda. Pred upotreba, vlaznata maramica da se izmie so voda pa da se prebrise gazeto. Spored niv vo prvite 3 do 6 meseci bebeto oformuvalo ne se sekavam tocno kakva masna obvivka na kozata koja stitela od infekcii i alergii. A so koristenje na sekojdnevno vlazni maramici se trgala i taa obvivka. I deka so voda ko ja izmies se trgale hemikaliite i bilo pobezbedno za koristenje. Taka da ti si pravis spored niv

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Само да се надоврзам за 99% влажните марамици. Јас му имав земено на Виолета 99% вода толку му се потпари газето крв имаше и тоа од 3 бришења. Единствено само му одговараа на виолета котон оил и ниедни други да факт е дека има лосион хемикалии ама па кога ќе се искакаше супер му го мазнеше газето и меко му беше.

20. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    4.879
    Imalo nesto vo ovie sto ne odgovara. Sekoe razlicno, isto kako na nas sto sekoja krema ne ni odgovara, ili sampon. Ke gledam da go mijam povekje i so vlaznite taka da pravam, ama periodov so grcevive gledam samo vo gomca da ne sedi voglavnom :D

На Missmaza му/ѝ се допаѓа ова.