Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.650
    Допаѓања:
    61.795
    Babylino се потполно истите пелени Daipers само сменето пакување. Јас сум од тие најзадоволна, се живо имам пробано. Оваа цена на сликата е одлична! Во веро, тинекс и рамстор се 700 и кусур денари.

Секојдневно не користам крема за газе, кога ќе се вцрви бепантен бејби ставам, преку ноќ се смирува.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.885
    Допаѓања:
    4.686
    Namaleni se vo ramstore so poeni Babylino. Ne znam samo dali site velicini, ili samo 3ka. Vo opisot pisuva 3ka, a na slikata se 5ka.

Прикачени фајлови:

На Anika55 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Само 3ка е таа цена.

4. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    88
    FB_IMG_1705705315571.jpg

5. FancyGirl*

FancyGirl* Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    3.631
    Скоро 1 година ги користиме пелените од Babylove, моментално бр.6 и бевме презадоволни. Но сега има ново пакување и некои измени, па еве 3-4 дена ги користиме и секоја втора пелена пропушта. Како да пропушта од пелената дирекно низ дупчиња а не од страните. Исто лошо искуство имам со каките и тие пропуштат буквално преку пелена, само што го приметив тоа.
    Дали се погоди баш овај пакет така или има некој друг вакво искуство со новите пакувања?

IMG_20240120_163632.jpg

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Јас од 3ката приметив како гел на газето при менување пелена. Без разлика дали е преполна или не толку полна. Порано беа вакви изгледа почнаа да паѓаат на квалитет.

7. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.885
    Допаѓања:
    4.686
    Imam Becutan peleni, mi gi dadoa vo bolnica, eden paket 2ka. Babylove mi zavrsija, pa vikam aj ke gi probam, steta je to baciti.
    I lugje moi, eve tret den, ne mi prokisnala ni edna. Malce pokruti se, podebelki, ama brkaat rabota super.

8. .tamara.

.tamara. Нов член

Се зачлени на:
    20 јануари 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    18
    Исто искуство, и јас се прашував истото. Ги користиме бејбилав повеќе од една година, а бр.6 од пред 2 месеци и бев презадоволна, речиси никогаш не пропуштаа дури ни навечер по 12 саати. Сега со новово пакување ги нема тие како ластичиња од внатре што се отвараа и пропушта буквално секоја пелена, на прво мочкање утоп како да нема воопшто пелена... мене ми изгледа како да протекува од внатрешната страна кај препоните. И сега не знам што чаре да бараме зошто само овие пелени ни одговараа :worried:

9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.822
    Допаѓања:
    23.623
    Ние на Стокомак Био Биа останавме, топ ми се и цена и квалитет. 5ка со бебе скоро 10кг

10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.184
    Допаѓања:
    20.351
    Имаат ли овие Бејбилино ластик на грбот или прави се како Бејбилав, Лупилу, БиоБиа и сл?

11. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    443
    Majki vie so se poroduvavte na Gak za bebe kolku peleni nosevte. Prasuvam bidejki jas imam paket od 80 peleni na sleepy. I nema logi6tolku da nosam. Ke odvojam no kolku. 20 ke bidat dovolno.

12. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.885
    Допаѓања:
    4.686
    20 nosev, za 2 dena me pustija, mozebi samo pola potrosiv, drugo vrativ.

13. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    443
    Da odvojam i jas 20. Da ne e sramota vo kesence? Carski bese ili prirodno.

14. .tamara.

.tamara. Нов член

Се зачлени на:
    20 јануари 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    18
    Немаат, прави се како бејбилав.

На Bella_Stella и DaisyDream им се допаѓа ова.
  15. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.885
    Допаѓања:
    4.686
    Prirodno bev. Ic ne e sramota. Vo cista kesa mi bea. Sestrite akuserkite koga doagjaa mi baraa zemaa po edna dve i im davav. I vlazni. A kremata ne mi ja zemaa. Ne go mackaa.

16. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    443
    Krema ne mi kazaa, ke stavam i jas taka. Ke im davam ili ke gi zemat site kako i da e cel.paket od 80 peleni mnogu e da nosam. Vlazni kupiv na violeta 99% voda. Valjda se ok

17. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.885
    Допаѓања:
    4.686
    Super se i jas sega takvi koristam. Dosega fala bogu gazov dobar e. Se trudam posle kakanje da go mijam, ama nokje dvajcata uspani sansa nema. Baska niska mi e cesmata na lavabo, pa poplava pravam se zivo od pizami do nego. I na babylove so delfinceto od DM isto se dobri. Drugi nemam probano na baza na voda. I tuferi pamucni mozes da si zemes, ima na Tosama-Toto vo zegin, i na Babylove vo Dm. Gi vodenam so voda topla i brisam. Poprijatno mu e, vlaznive deka ladni go strekaat nokje koga e uspan.

18. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    443
    Na edno predavanje / sovetuvanje od strana na dermatolog vaka ni kaza: Prvite meseci banjanjeto da bide so bebesko sapunce i mackanje so pavloviceva ( se razbira dokolku nema problem so kozata) Pri menuvanje na peleni da se koristat pamucni tuferi ili krpi za izmivanje so mlaka voda ili pod cesma :) dokolku se kor8vlazni maramici iako vika sega ima neli 99,9 posto voda. Pred upotreba, vlaznata maramica da se izmie so voda pa da se prebrise gazeto. Spored niv vo prvite 3 do 6 meseci bebeto oformuvalo ne se sekavam tocno kakva masna obvivka na kozata koja stitela od infekcii i alergii. A so koristenje na sekojdnevno vlazni maramici se trgala i taa obvivka. I deka so voda ko ja izmies se trgale hemikaliite i bilo pobezbedno za koristenje. Taka da ti si pravis spored niv

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Само да се надоврзам за 99% влажните марамици. Јас му имав земено на Виолета 99% вода толку му се потпари газето крв имаше и тоа од 3 бришења. Единствено само му одговараа на виолета котон оил и ниедни други да факт е дека има лосион хемикалии ама па кога ќе се искакаше супер му го мазнеше газето и меко му беше.

20. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.885
    Допаѓања:
    4.686
    Imalo nesto vo ovie sto ne odgovara. Sekoe razlicno, isto kako na nas sto sekoja krema ne ni odgovara, ili sampon. Ke gledam da go mijam povekje i so vlaznite taka da pravam, ama periodov so grcevive gledam samo vo gomca da ne sedi voglavnom :D

На Missmaza му/ѝ се допаѓа ова.