A jas prvo bebe i niso nz,koj da prasam site mi vikat ke se naucis ke ti dojde samo po sebe. Od kaj da znam koga da menam pelena kako da go postovam da spie...of be help
Ubavo vikaat ke ti dojde. Mene i vo bolnica sestrite i akuserkite mnogu bea fini, se mi pokazaa. Za pelena ke osetis koga e polna. Ako e mocan, sega skoro site peleni imaat linija indikator sto menuva boja. Ako e kakan ke zirnes od strana vo pelenata kakuski dali ima, baska go slusam koga kaka, zvucno e bas Jas na 3h mu menuvam ako nema potreba porano, togas cica i menjam. Spie na grb, so glavceto na strana, ke vidis i sami taka si legnuvaat. Preku den go stavam pravo na tilot da lezi , patronažnata mi kaza taka koga lezi da go gledam da ne blucne vazno, nokje nikako taka...ako spie samo na edna strana, ke go vrtis. Tolku znam i jas zasega, pisi sto i da ti treba ima mnogu iskusni majki ke ti odgovorat.
Немаат ластиче, ама еве откако се со новиов дизајн да не се подречам уште не му протекле на батково. Конечно вреќичката за спиење му ја перам од мерак, а не секој ден дека ја умочал. Инаку случајно ги видов пафис гаќичките, и тие соленки како памперс,па земав да ги пробам, вака засега се супер. Меки, ластичето убаво држи, иако сум ги утнала едно бројче помали, ги користам за женсково бебе и супер држат, дури и деновиве додека е со многу течна столица. Дали и одговараат на градба или стварно се квалитетни не знам, ама би ги купила пак пред памперс.
На моево бебле скоро ништо што е без ластик позади не му одговара. Има тесен струк и морам да ги преклопувам дури лепенките за да не му пропуштат. Облекувањето ни е борба и многу пати сум размислувала за гаќички, ама не знам и со нив дали ќе биде полесно. Која цена се Пафис?
Во веро беа 1000ка 46 парчиња, бр.4. Не знам во други маркети дали ги има поевтини. За машко не знам баш гаќички, еве на мојов и памперс гаќичките му пропуштаа, еве и пафис, а на женсково не. Со машково освен дајперс-бејбилино ништо друго не бива, стварно не знам како успева се да мочка од страна некаде. Инаку те разбирам за облекувањето, ајде неа ќе и ги натнам некако гаќичките, ама кај батково морам пелена, а он станува како да прави стомачни и бега, појак е од мене, не можам да го држам, клоца, мава, се лути. Кога доаѓа време за пресоблекување ми е стрес тест.
Јас од 5-6 месеци кога имаше користам гаќички, многу полесно ми е. Кога почна да стои па уште полесно ми беше. Не се ни трудам го легнам, исправен го пресоблекувам. Досега ниеднаш не му пропуштиле, Памперс гаќички користам.
Баш стрес тест. Се препотувам цела на секое менување. Не знам уште кој предмет од дома не му го дадов за да седи мирен 3 минути. Татко му кога е дома обавезно едниот изиграва кловн одозгора, а другиот пресоблекува.
Влажни колку што можам избегнувам - користам само надвор кога немам избор инаку се на миење. За исфрлано газе лекот бил Вазелин. Со едно мачкање се се повлекува.
Исто, скроз исто. Сите се активираме кога има некој дома, играме, скокаме ко ненормални за да му се смени пелена, па и тогаш е со маки. Да не снима некој од страна ќе рече којзнае у која фаза на лудило се.
Пробај со канбебе гакички солидни се јас земав за проба место памперс и пак би купила...а и не се скапи...
@DaisyDream мила знам ти имаше мака како мене со пеленките на бејбилав и мочање се живо. Купив 2ка вчера и немаме ниедна пропуштена цели 24ч
Koi se smeneti babylove sea sto vikate novo pakovanje? Jas 3ka koristam momentalno od kutiite ama odamna ne sum kupila nekoj mesec veke, imam zaliha kutii. Sega brzo li se smeneti? Inaku zemav babylino da gi probame nekako podebeli se od babylove, ke vidime kako ke se pokazat. Babylove koga e puna epten nasabajle ne samo sto mirisa tuku nekako odvnatre e zolta i mokra, porano pred sedum godini ne bea vakvi.
Не беа, јас сега земав скоро секоја 2ра пелена е со истечен гел на газето и тоа еднаш помочнана што се вика ни саат време не поминато. Сега на кан бебе ќе бидеме.
Site gi rasipaa pelena asalna da se nemalo. Ke vidime sea babylino ama ne mi pravat kejf sto se podebeli, babylove najtenki izlegoa od site. A neli ovie babylino bile dajpers ama razlicno pakovanje, gledam ima i dajpers isto ko sto si bese pakovanjeto porano, ili toa e sto ostanalo so staro pakovanje moze
Најтенки ми се од Лидл пелените и најблиску до нив ми се од Стокомак, ама овие од Стокомак ми се многу мали, 4ка ставам а мали му се, во килажа е ок, ама во големина не спаѓа во 4ка. Небитно ќе зимам 5ка, ама да почнеме пак во Грција да идеме ќе си набавам пак од тие од Лидл.
Стари пакувања се. И на овое бејби лино во ќошот пишува дајперс. Пјур се добри исто ама малце подебели се од бејбилов.
Sakav da probam i jas od tie od stokomak ama nemase trojka pa ostaviv za cetvorka zdravje koga ke stigneme. I tie od Lidl ke gi probam, cesto ideme za Vranje pa ke zemam, ako ne te zaboravam ke ti zemam koga ke ideme. Inaku @Bella_Stella na ovoj lastik li mislis na babylove? Ovie se od kutija ne poedinecno pakovanje, ama kupeni uste pred nova god, sega smeneti li se pak babylove? A babylino nemaat eve bas sea gi zemav da gi probam. I nekako debeli se babylove se tenki.