Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.876
    Допаѓања:
    4.612
    Eve prvive se Babylove, vtorite se Diapers (vikaat sega Babylino se rebrendirale) i tretite Pure.
    Mene Babylove mi se omileni, tenki, lesni, pani sarenki i se, prvo ne osekjav, no odposle mi mirisaa poveke na mocki. I toa go sfativ koga pocnav da koristam drugi (Diapers).
    Diapers gi sakam deka visoki, ne mi propustile ni ednas, znae vo grb da e cel kakan posto, i do sega ne sme izvalkale bodi niedno (gi koristam moze 2nedeli odprilika), ama podebelki se.
    Pure koristev 2ka poodamna, sega zemav 3ka, mnogu poevtini od drugite se. Vaka poniski poplitki se od drugite, no tenki se, cist pamuk, fino licat, ke pisam kako sum zadovolna, da pocnam da gi koristam.

Прикачени фајлови:

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    8.775
    Ovie dajpers ne mi izgledaat na slikava isti so babylino, a neli istite bile :^) debeli li se mnogu?

3. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    166
    Гледам дека многу ги фалите пелените од Стокомак. Денес бев и видов дека почнуваат од број 4 (од 7 килограми па нагоре). За новороденче какви да купам? Дали се добри Sleepy? И дали се зема број 1 или може и со број 2 да се почне? Колку пелени да купам пред да се породам? Фала!

4. NightSkyLover

NightSkyLover Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    8
    Добри се Sleepy дури од нив имаш број 2 мини што се. За новороденче јас земав број 1 мало паковање па ми придонесоја ова за на болница. Сега да сум комотно би си купила големо паковање, ќе требаат. Да напоменам зедов памперс бр 1 и големи и беа (2 800 родена) За дали можеш да почниш одма со бр 2 зависи колкав е бебо. Ама мислам со бр 1 нема да згрешиш. Од тогаш еве сите пелени ги пробавме и пак ме тера да се вратам на памперс не се како што беа ама се подобри од многу други. Затоа не купувај многу прво испробај ги па ако одговараат. Со лесно

На Xxxx2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.876
    Допаѓања:
    4.612
    Vikaat istite deka se, porano Diapers - sega Babylino, ama Babylino ne sum kupila nikogas taka da ne znam. Prvo koga gi otvoriv mi bea mnogu debeli, zatoa sto do togas Babylove koristev, si rekov sto napraviv kaj gi kupiv, uzas. Ama gi naviknav i gi zasakav, duri si prikupiv. I mi se dopagja sto se visoki vo grbceto, zatoa sto sinko se kaka do vrat od pozadi (facepalm)
    P.s. od Zegin gi zemav

6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    8.775
    Ke ti sliknam edna posle

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    8.775
    Babylino
    IMG_20240223_121310.jpg IMG_20240223_121335.jpg

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    856
    Допаѓања:
    1.491
    Мајки имате и вие проблем со Бејбилав како мене или до мене е? Нон стоп се прави утоп, а бројката му е точна. Да не ги зезнале нешто? Кажувајте добра замена, се утепав од перење алишта :)

9. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    8.775
    Zeznati se odamna

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.955
    Допаѓања:
    34.503
    Зезнати се во последно време, денес му земав виолета (ама не ХхL, помало пакување па ќе видиме како ќе се покажат)

На Secret-Angel7 и DaisyDream им се допаѓа ова.
  11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    18.314
    Кај нас 3ката пропушташе ноќе,или јас многу ги стегав. Од 4ка почнав полабави да ги ставам и до сега нема пропуштено пелена. Веќе сме на 5ка.

На Secret-Angel7, DaisyDream и princess5 им се допаѓа ова.
  12. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Ги земав пјур од жито топ се сега за сега :D
    Не пропуштаат , тенки се и најважно не мирисаат:D

На DaisyDream, Brpbrp, princess5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Panovic

Panovic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2020
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    515
    @AngelOfArh те тагнувам бидејќи ти купуваше хагис, те молам кажими точно од кое место во скопје ги земаше и дали имаат сеуште?

14. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.722
    Дојдов и јас да кажам дека кан бебе не чинат, не се тоа што беа. Со првото бебе ги користев воопшто не сменив други. По една година пауза ги купив пак, катастрофа. Пропуштаат еве утрово утоп беше цела малава па дури и нафрлена малце. Нема шанси веќе да земам. Во болница ми донесоа и виолета дабл кер, убави ми се видоа тогаш.
    Мислење за нив,некоја што ги користела?

15. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Јас ги користев Виолета супер се , сега земав Пјур да ги пробам и тие се океј

На firequeenn му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.365
    Мајки што користите Виолета,дали имате приметено некоја промена во пелените? Утоп се прави ај мислев да не му се мали од 4+ на 5ка прејдовме ама џабе пак исто му пропушта.

17. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    3.670
    Sleepy за новороденче 1 или 2 одговараат бидејќи прочитав помали биле од другите?

18. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.955
    Допаѓања:
    34.503
    Овие 2 3 дена почнавме со нив, и прилично се ок не мирисаат како бејбилов што ги расипале , не се ххл пакување туку нормално....ако тоа има нешто врска...

На firequeenn му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Мене ми се исти. 5ка користиме подолг период, и претходно ги користев, до сега само на нив не им најдов маана.

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.306
    Ги купував од Кипер ама ги нема. Ги има во Веро ама не се со цена како од Кипер нормално.
    1 ама земи помало пакување.
    Кан бебе за мене е ултимејт најлоша пелена. Тоа се собира како вреќа се прави од мочки па се манта, цел гел или што и да е се собира најдоле ко торба мислиш. А да не збориме за осипот, ги имаме апсолутно сите пелени пробано и од сите само од Кан бебе се исфрла и он и бато кога беше мал.

На Bella.alleB и firequeenn им се допаѓа ова.