Eve prvive se Babylove, vtorite se Diapers (vikaat sega Babylino se rebrendirale) i tretite Pure. Mene Babylove mi se omileni, tenki, lesni, pani sarenki i se, prvo ne osekjav, no odposle mi mirisaa poveke na mocki. I toa go sfativ koga pocnav da koristam drugi (Diapers). Diapers gi sakam deka visoki, ne mi propustile ni ednas, znae vo grb da e cel kakan posto, i do sega ne sme izvalkale bodi niedno (gi koristam moze 2nedeli odprilika), ama podebelki se. Pure koristev 2ka poodamna, sega zemav 3ka, mnogu poevtini od drugite se. Vaka poniski poplitki se od drugite, no tenki se, cist pamuk, fino licat, ke pisam kako sum zadovolna, da pocnam da gi koristam.
Гледам дека многу ги фалите пелените од Стокомак. Денес бев и видов дека почнуваат од број 4 (од 7 килограми па нагоре). За новороденче какви да купам? Дали се добри Sleepy? И дали се зема број 1 или може и со број 2 да се почне? Колку пелени да купам пред да се породам? Фала!
Добри се Sleepy дури од нив имаш број 2 мини што се. За новороденче јас земав број 1 мало паковање па ми придонесоја ова за на болница. Сега да сум комотно би си купила големо паковање, ќе требаат. Да напоменам зедов памперс бр 1 и големи и беа (2 800 родена) За дали можеш да почниш одма со бр 2 зависи колкав е бебо. Ама мислам со бр 1 нема да згрешиш. Од тогаш еве сите пелени ги пробавме и пак ме тера да се вратам на памперс не се како што беа ама се подобри од многу други. Затоа не купувај многу прво испробај ги па ако одговараат. Со лесно
Vikaat istite deka se, porano Diapers - sega Babylino, ama Babylino ne sum kupila nikogas taka da ne znam. Prvo koga gi otvoriv mi bea mnogu debeli, zatoa sto do togas Babylove koristev, si rekov sto napraviv kaj gi kupiv, uzas. Ama gi naviknav i gi zasakav, duri si prikupiv. I mi se dopagja sto se visoki vo grbceto, zatoa sto sinko se kaka do vrat od pozadi P.s. od Zegin gi zemav
Мајки имате и вие проблем со Бејбилав како мене или до мене е? Нон стоп се прави утоп, а бројката му е точна. Да не ги зезнале нешто? Кажувајте добра замена, се утепав од перење алишта
Зезнати се во последно време, денес му земав виолета (ама не ХхL, помало пакување па ќе видиме како ќе се покажат)
Кај нас 3ката пропушташе ноќе,или јас многу ги стегав. Од 4ка почнав полабави да ги ставам и до сега нема пропуштено пелена. Веќе сме на 5ка.
@AngelOfArh те тагнувам бидејќи ти купуваше хагис, те молам кажими точно од кое место во скопје ги земаше и дали имаат сеуште?
Дојдов и јас да кажам дека кан бебе не чинат, не се тоа што беа. Со првото бебе ги користев воопшто не сменив други. По една година пауза ги купив пак, катастрофа. Пропуштаат еве утрово утоп беше цела малава па дури и нафрлена малце. Нема шанси веќе да земам. Во болница ми донесоа и виолета дабл кер, убави ми се видоа тогаш. Мислење за нив,некоја што ги користела?
Мајки што користите Виолета,дали имате приметено некоја промена во пелените? Утоп се прави ај мислев да не му се мали од 4+ на 5ка прејдовме ама џабе пак исто му пропушта.
Овие 2 3 дена почнавме со нив, и прилично се ок не мирисаат како бејбилов што ги расипале , не се ххл пакување туку нормално....ако тоа има нешто врска...
Мене ми се исти. 5ка користиме подолг период, и претходно ги користев, до сега само на нив не им најдов маана.
Ги купував од Кипер ама ги нема. Ги има во Веро ама не се со цена како од Кипер нормално. 1 ама земи помало пакување. Кан бебе за мене е ултимејт најлоша пелена. Тоа се собира како вреќа се прави од мочки па се манта, цел гел или што и да е се собира најдоле ко торба мислиш. А да не збориме за осипот, ги имаме апсолутно сите пелени пробано и од сите само од Кан бебе се исфрла и он и бато кога беше мал.