Какви и да земеш, земи 1ца помало паковање 20-40 пелени, првото ми беше 4300г родено 1ца користев сиг 2 недели, второво 3850г родено 1ца до кај месец мислам користев. За во болница зедов Слипи. Потоа Бејби лов, па пробав и Даиперс, Еви бејби, Кан бебе, купив и Пафис 1+1 гратис добри беа и тие и од Стокомак 4ка ко ги купив не ги имам сменето, сега сме со 5ка 6+ месеци. Јас сум многу задоволна од Стокомак и не ги менувам засега
4+ и 5ка или 4 со 4+ беа исти во големина? Еднаш така се заебав за првото. Иначе ние 3ка користиме 7кг е али ептен и се мали под пупак да не кажам како бикини и доаѓаат и знаат да протечат на грбот. Виолетата треба да се повисоки за да не пропуштаат зошто немаат ластици.
Различни се има 4,4+ и 5. Јас 4+ му ставав до пред некој ден ама претерано почнаа да пропуштаат,утоп се прави и преку ден и навечер па мислев да не треба да се смени бројчето. Земав 5ка пак му пропушти.. Иначе 4 се (7-18 кг) 4+ (9-20) 5 (11-25).
Здраво бебе 4.400кг користев 2ка памперс и актив бејби сега го мерев со мене на вага околу 5и нешто е а 2ката му пропушта кога мочка некогаш и кака дали да му сменам на 3ка време е? И кој е боље актив бејби или оргиналот?
Епа тогаш 4 и 4+ се мала разлика и неприметна. Тогаш му пропуштаа па со 5ка средивме. Од каде му пропушта?
Мајки хелп. Каков памперс користите за малите и од кој сте најзадоволни? Пробавме виолета, кан бебе, памперс и хармони и премиум и на babylove. Кај сите проблемот е ист. При какање на малата редовно и пропуштаат во горниот дел кај половинчето. Дали јас не и ги ставам добро или до каките е не знам, но секое какање се пресоблекуваме и се живо прљаме.
@Fenix05 @Brpbrp a mene isto kaki na nekolku pati mi protekoa vo grb so Pure. Dali deka se poplitki , ne znam. Ili golemi da ne mu se. 3ka zemav, skoro 6kg e. Lepenkite koga gi lepam doagjaat edna do druga. Na diapers mi ima prostor izmegju lepenkite. Znaci tie po knap se, a Pure posiroki mu se valjda Inace pamucni nezni , epten se fini, baska na popust skoro upola cena od pampers i diapers doagjaat.
Не знам бе мене ниедна ми нема пропуштено а бебе кога ќе се искака се настрана некако му оди по тие карнерите а никогаш надвор може да се големки
Ги гледам шо килажа демек. Скоро 6кг е и земав 3 виолета а пред тоа и babylove 3 до 9кг се. Никако неможам да и погодам. Во денот еднаш мора да прпопуштат.
Земав 3ка Пјур , или јас не ги местам или му се мали од страна му пропуштаат . А на бутчињата црвени линии има дали да земам 4ка ?
Kolku kg e? Na mojov od site mu se poznava lastikot na butkite, use 3ka koa pocnavme na 5kg nekade, a ne mu bea mali, naprotiv duri golemki, gi smemiv togas so 2ka. Izgleda podebelki butki imaat I mene 3ka Pure preeska od strana na bodito mi istekla kaka, grbot dobar bese fala bogu. Kako potesni se malce, i preku lastice odi.
Tretite se. Nemaat lastice. Babylove ne mozam da gi prebolam, najubavi mi bea, em tenki em so lastice. Moze nekad pak ke zemam, da vidam dali uste ke mirisaat. A Diapers se visoki i sansa nema da propustat. Site se ista velicina na slikava
Што убав дезен имаат Пјур, многу нежни. Јас верна сум на Хагис, ама залихите се при крај па дур да ми донесат може да ги пробам.
Само земи број поголем од тоа што користите од други, многу се помали. Мојов од други скоро од сите е на 5ка, а овие 5 му се мали