Земи си ги Дајперс, ептен ги бива. Јас почнав на малиот да му ставам прво Бекутан (пред 4 години), ич не ги биваше. Зедов Памперс, се исфрли од нив, почнав со Пафис/Пуфис, како и да ги викате. Супер се погодија, ама решив и Дајперс да пробам, затоа што беа поевтини. И тие се погодија. Ги користевме додека се одвикна малиот од пелени. Ако мене ме прашувате, Пафис и Дајперс се супер.
ПУФИС се супееееееееер вистина се поскапи од Дајперсот ама се феноменални , нас ни се пробани и памперс и кан бебе ама не се споредуваат, за сите што не знаат какви да купат топло ви ги препорачувам ПУФИС
Имам и претходно пишувано на темава. Ние користиме Пуфис. Сега земавме 4 од фешн колекцијата. Љубов се пелениве Едвај чекам да дојде лето да ја шетам девојкава со пеленкиве. Ептен се добри.
Дајперс ...дефинитивно без размислување и нас бекутанот ни пропуштаа а дајперс ги користиме скоро 2 месеци и не пропуштаат.
И јас слушнав, ама не баш убаво. Баш сега ќе вратам да видам што кажуваат. Едит Не се знае кои се тие канцерогени производи и дали се повлечени од продажба. Инаку во Србија се откриени. И нашиве " паметни" власти ќе чекале Србите да објават кои се, за да почнеле да реагираат.
Памперси,цуцли и бебешка облека.Ако е вистина тогаш е тоа мн страшно.Без разлика дали е во Мак,Србија или во трета земја.
Ajdeeee...se raboti bas za "pampers" ili pampers vo smisol peleni (n.z.kako sto na majkami ornel i znaci omeknuvac pa znae da kaze kupi ornel lenor haha)...preeska bas zemav "pampers"
Јас како што разбрав бренд на пелени цуцли и бебешка опрема биле канцерогени не од брендот на Памперс не кажаа кој бренд,ќе објавеле утре инаку да и во Мк.ги имало на фб.читам така викаат мајкиве...ќе кажеле утре кој биле за да знаеме,се чудам што купуваме страшно е ова кај отиде светов незнам цццц....
@TIGARCE86 rabotava ke izleze najsigurno da si koristime obicni peleni,tetra i svedski,ccc...ako e vistina,strasno, kade ke im odi dusata na proizveduvacite
Си користела ,,Даиперс'' пелените тие се добри пелени,без осип и не пропуштаат а ги нема во секоја аптека..
@PUPICA драга ние цел месец мака мачиме со дерматит 5 месеци полниме за 3 дена,не сме почнале со кашички ради тоа,и бевме во две ординации кај кожни лекари и на двете места ми рекоа,дека може дерматитот, да му биде од пелените користиме Памперс содржеле гелови парфеми,и да почнам со тетра пелени така најсигурно било,така да свашта се продава на пазаров наш не ме чуди се е можно на балканов...
Се мислам да почнеме со Puffies,меѓутоа сакав да ве прашам за мислење сепак,и исто не знам со какво бројче треба на почеток ,значи за новороденче.
Почнете со единица. Слушнав имало и нула број но пасувале на многу ситни бебиња. Единицата е од 3 до 5кг ако добро се сеќавам. Значи ќе ги користите првиот месец.
Nie koristime pampers a sme gi probale I Puffies,recisi se isti po kvalitet...inaku vo Ramstore I DM,Puffies se na akcija ama ne mi teknuva tocno na cenata i dali site brojcinja I pakuvanja,slucajno vidov vcera
Најмалите Пуфис кај нас се двојка. Имаат и единица, ама јас не сум видела кај нас. Двојката се од 3 до 6 килограми. Топло ти ги препорачувам. Прекрасни се.
Vcera koga slucajno gi vidov na akcija(deka bev da pazaram peleni) bas mi padnaa vo oci "kecot" i si pomisliv eeej vidi i ovie (Pufis)napravile za novorodence,isto kako pampersot.Mada ne znam kolku ke I odgovaraat,zavisi neli od tezinata na bebceto.Sinko moj se rodi crvec 2390,izlegovme so 2200 ama mazmi za ziva glava ne mozese da najde "kec",toa bese pred skoro 5,5 meseci,imase samo od pampersot I toa retko kade.
Ние си почнавме со Пуфис 2ка, таман се за новороденче. Еве скоро 8 месеци ги користиме, презадоволна сум. Навечер по 12 саати му седат и не пропуштаат.
Ние сме со Canbebe и досега ни се супер. Моментално ги користиме 4ката што се од 4 до 9 кг, синко сега има околу 5ипол кг и одлично ни одговараат. Не ни пропуштаат, а и со цената се доста попристапни од останатите.