Си пробала со Виолета? Нас тие не ни пропуштаа ноќе, ама доби ужасен пеленски осип од нив, до кортико стигна работава. Ама тоа е индивидуално, нели. Јас пак мака мачам со осипи, нема пелена што по извесно време не го иритира, ама зборувам за страшни црвенила, лупење кожа и сл, а редовно го мачкам со заштита за пеленска регија.
Суоер се. Јас и за големиот на крајот со залихи од грција или бугарија терав, а и за малово летоска ги користев. Уште тие ми останаа не пробани и ќе треба и со нив да пробам. Кај моево од сите до сега само бејбилино дадоа благо црвенило и ги тргнав со другиве нама проблем, ама не можеме да погодиме со мочкиве
И моево единствено од бејбилино се вцрвенуваше. Го земав пред некој ден Airdry да ги пробаме, вака ок се, ама само за преку ден ги користам. Навечер Pampers гаќички ставам, досега ниеднаш не пропуштиле, а долго време ги користам. Виолета AirDry во Рамстор се на акција, 699 + 50 поени.
Снемав залиха на Хагис и земав Памперс Актив. Ги немав користено од ептен мал кога беше. Луѓе што е бе ова? Значи толку лошо смрдат кога се полни, да ти се згади. Преку ден често менувам и ај, ама таа ноќе јаааоо. Сабајле комотно можам да се онесвестам. Па и големо пакување купив.
Девојки се мислам први пелени да пробаме со слипи или бејбилав. Може ли мислење, споредба помеѓу нив?
Smrdat, jas so niv pocnav prvo i mislev normalno e. Pa posle Babylove zatoa ne mi mirisaa, dodeka ne smeniv Diapers i Pure eve sega i sfativ deka mozele da ne kornat na mocki @Ena05 Jas na pocetok potrosiv 2ka slSleepy edno pakovanje, super mi bea, no dosta clenki ima sto se nezadovolni, propustale i isipi imale. Drugarka imam pa, so dvete sleepy koristese i e prezadovolna. Babylove najubava pelena neprebol mi e, ne mi propustile, tenki se i ne se skapi, samo na mocki mnogu pocnaa da mirisaat. 2ka koga koristev ne, ama so 3ka kako pocnav epten pocna da se osekja. Probaj , mali pakovanja ima po 40 peleni i ke vidis, na pocetok po 10tina peleni nagore vo den trosev, taka da brzo ke gi potrosis sekako.
Бејбилав во дм ги има а слипи во зегин така? Нели на почеток треба бројче 1? Иии уште нешто, онакви ластичиња и индикатор за урина имаат и двете?
Sleepy imaat, Babylove nemaat. Jas so 2ka pocnav, poso 3.800 skoro bese pa si rekov ako se golemi ke dokupam 1 odposle. Inace bi trebalo 1ca da pocnes da. Moze zatoa mi propustaa mene.
3ка Бејби Лав немаат линија, никогаш немале. Ама и онака веќе сте испраксирани да познаете кога е полна.
Не знам на што ама одвратно. Една другарка што за неа ништо освен Памперс не е пелена тврди дека било битно од каде се купени. Јас од Жито ги купив. Нејзе не и смрделе, строго од една аптека ги купувала.
Држи вода (мочка ) муабетов. Баш со другарка од Хрватска зборев за бејбилав вика не бе не мирисаат овде воопшто ги користам од старт тие, малово веќе и е година ипол така да може.
Има врска да, од каде се купени. Од ДМ на пример се made in Germany и не смрдат. Во Жито и во Зегин се made in Poland и смрдат.
Оф топик ама ова важи за се' друго, не само за пелениве. Пример Судокремот го има made in Ireland и made in Bulgaria. Не е драстична, ама во мирисот на кремите има разлика.