До сега најдобри ми се покажале Evy babyпелените, никогаш не ми прокиснал,❤️а мојот господин,мокри многу, многу пие вода.....
Само 5ка ги имаше и баш одговараа спрема килата на син ми, денес ми прокисна најмногу буквално до градите … не знам каде грешам. Единствено не прокиснуваше од бејбилав, ама ги изменаа и ете пак истото. Ќе полудам Долго бев на актив 100 шанси дадов и пак прокиснуваше. Истиот проблем го имаме од бебе кога беше, ама сега веќе оди во градинка па срам ми е да го гледаат така. Тие од бејби лино ми се чинат дека му се големи 6ката, да земам 5ка се размислувам. Околу 13кг е.
Јас да ви ги пофалам Молфикс. Во Цивил во Дајмонд ги има, 390ден пакување. Уште 5 пелени имам од второто пакување, по 10+ часа ноќе не ми протекоа. Бебето не ми е осетливо на кожа да кажам за иритација, ама за се друго сум презадоволна. Ефтини, убав дезен, не мирисаат, и соодветни на големина според килажа.
Здраво! Спремам соба пред пороѓај (има време уште!) ама сакам да сум си спремна со време . Кои пелени би ми ги препорачале за новородонче, да ги спремам пред пороѓај?
Девојки, не знам дали е соодветна темата, имам за продавање 3 пакувања MAXI Виолета пелени, со по 74 парчиња. Купени се по 900 ден од Тинекс, толку и ги продавам. Ја чувам и фискалната сметка. Ако има некој од околината на Охрид, Струга, Битола би можела и да ви ги донесам.
Јас веќе не знам кој пелени да ги пробам , сите ми пропуштаат веќе мислам до мене е проблемот . 4ка користиме сега бејбилино секоја вечер утоп .
Kolku kg e? Mojov e 6.5kg slab e pa dobri mu se 4ka Babylino, do sega samo po ivici na lasticite kaki ni propustilo, mocki nikogas. Ako e pobuce da ne mu se mali?
Каки не , само мочки од страна горе затоа викам да не не ги местам како што треба . И тоа на која страна лежи на таа пропуштено . Околу 7.5 кг сме сигурно
Pa i toa e mozno. Goleminata bi trebalo ok e da e. Mene mocki samo na pocetokot mi protekuvaa, ama pogolemi peleni koristev pa mnogu labavi vo polovinceto bea. Probaj poveke da gi stegas vo polovinceto ako moze...kraj kraeva zemi i pogolemi pa vidi. Sekako ke gi iskoristis podocna ako ne sega
Јас најдов спас во Слипи зелените 4+ зашто 4 му беа мали а 5 големи. Сега веќе Слипи жолти 5 користи (скоро 10 килца има). Мекички, тенки, со еластични лепенки и височки кај грбчето и мешето, а и страничните ластичиња ми се допаѓаат. Од Babylino не бев ич задоволна. Тесни, дебели и со нееластични лепенки, кака обавезно во грб му пропушташе. Babylove пропуштаа и многу лошо на мочки мирисаа. Biobia од Стокомак исто пропуштаа и мочки и каки. И Diapers дур ги имаше и тие не се погодија. А види горе како ја местиш, може лабаво ја оставаш пелената па затоа пропушта. Може треба малку да ја стегнеш.
Кога местиш пелена, дали внимаваш делот под лепенката што доаѓа убаво да е оптегнат (спојлер)? Ова мислам дека е клучно. Малце стуткано ако остане, нас ни пропушта било која пелена. Спојлер
Епа пробајте со поголеми, а во меѓувреме гледај кога ставаш, под лепенката делот да биде убаво измазнет/затегнат, да не се собира ко хармоника.
Zdravo mamicki, preporacajte mi dobri peleni, gi koristevme pampers premium care imavme osip gi smenavme na lody baby dobri se ne propustaat no koga ke se izmochka premnogu mirisaat neubavo