Син ми е 4 месеци и ептен му се погодени, од старт си ги користиме овие. Обично многу често се жалат од слипи ама за овие конкретно само пофални зборови имам, не му пропуштаат и фала богу сме немале проблем со осип.
Исто од старт. Во болница не знам кои беа, а дома со овие почнавме. 2 и пол месеци е, немало проблем ни со пропуштање ни со осип.
Читав поделени мислења и сега стварно се мислам какви пелени да купам за почеток за првите денови и која бројка, па доколку не одговара понатака би сменила. Другаркиве мои се задоволни од Виолета, тука прочитав и бејби лав од ДМ, се мислам и за Памперс. Совет?
Babylove не. Мирисаат одвратно. Pampers се ок, ние ги користевме понатака гаќичките, ама по мене не вредат за парите. Babylino, violeta, puffies. Зависи колкаво бебе ќе се роди земи 1 пакетче единица и 1 двојка па ќе видиш. Ние сме задоволни и од бекутан, уште во Систина му ставаа не му направи никаков осип.
Во темава прочитав многу позитивни мислења за пелените од Стокомак. Ги купив пред некој ден, ама засега не сум задоволна. Нема индикатор за мочка, ако не ја фатиш или помирисаш нема да знаеш дали е измочана.
Бејбилав јас ги користев првиот месец. Убави ми беа на почетокот ама после почнаа многу да мирисаат, од ниедна пелена така не смрдело. Памперс и Виолета се убави ама скапи. Мене најубави ми се од Канбебе, а убави се и Бејбилино.
Индикатор нема на поголемите бројчиња и од други брендови, пример ние користиме пафис и до 2ка имаше, 3ката веќе не. Кан бебе исто на 3ката што баш сега ја дотрошувам нема.
Дојдов во темава да прашам за Babylove баш. Кога беше помал пробавме и цело време ни пропуштаа па ги баталив. Ама сега земав 4ка и супер се погодија малото пакување, АМА за мирисот немам зборови, и мочката и каката нема спас од тој ужасен мирис. Ќе си се вратиме на Памперс актив и Babylino изгледа сега есен и зима. Инаку Памперс актив сите пакувања се на попуст во Зегин за секој што ги користи.
Фала, не знаев за ова! Ама ме чуди за Канбебе, и јас користев број 3 и имаше индикатор, 100 % сум сигурна.
Како сте задоволни од Лупилу пелените од Лидл? Ќе одат блиски во Германија и ми се нудат да ми купат..Плус што цена се таму?
Да, кан бебе имаат разлика, едните што ги имав тројка имаа индикатор, како со зелени ливчиња им беше шарата, а другиве де исто тројка ама нешто со срциња беше дизајнот и на тие нема.
Белите ги земавме ние и добри се. И за во болница си однесов од нив и дома продолживме. Земав уште едно пакетче денес. За понатаму ќе видиме како ќе бидат.