И мојата е 8 и нешто кила, јас користам пафис сензитив 4ка, досега ниеднаш не пропуштиле а некаде околу 10 часа и се фаќа ноќе со иста пелена, исто сабајле е фул мочки. Тие се од 9-14 кг.
Виолета купив 4ка, прва ноќ со нејзе, прв пат утоп синко. Дали е коинциденција или не ги бива, ќе видиме понатака, со цел памет ххл паковање купив.
А зошто користиш 5ка Памперс премиум, 4ка не му беше добра? Не е добро секако ни поголема да е. Од мое искуство до сега никогаш нема пропуштено ноќе, 12 часа. Посебно нз дали наидовте на новите пакувања, може да ги препознаете по сменетата шара на памперсот, има дополнителна ластика горе.
Канбебе максимум каки approvedБебе се искака после 9 дена со примена рота, буквално и од напред и од позади фул , да не објаснувам нема ни капка пропуштено. Плус секоја вечер 6 часа издржуваат мноооогу мочани, што дури индикаторот го снемува. Препорака за сите што имате мака со пропуштање
Од почеток користиме слипи, и до сега, 8 месеци беа во ред ама сега почнаа секоја втора да ми пропушта. Така да, дајте предлог некои други што се со цена као слипито па после ако не бива ќе одиме на поскапо. Инаку слипи се 1014 денари 90 пелени.
Да пробаш со Бејбилино? Во Зегин се често на некое намаление. Ги користам за малата, до сега нема ниту една пропуштено.
Бејбилов не сум земала, другарка две деца ги израсна со нив, задоволна е. Јас по читање тука, земав бејбилино и еве два месеци супер се. Имав и Виолета белите, ги имав на поклон добиено и добри беа. Па добив Памперс актив , мене ми мирисаа ептен на секоја капка мочка.
Што знам јас имав памперс актив на подарок и океј ми беа ама како и да е не планирам памперс или виолета пошто поскапи се, ќе пробам со поефтиниве па ако не бива ќе пробам и со поскапиве. Е сеа не знам кое бројче да земам од бејбилино дали 3ка или 4ка, не знам каква им е големината. Пример памперс актив се поголеми од слипи а иста бројка. Бебе има 8 и нешто кг
Од раѓање користиме виолета и супер ни се до сега ниту еднаш не ни пропуштиле, но последново пакување што го зедовме не знам дали и кај вас сте примериле ама после секое менување многу и мириса кожичката на мочки а претходно не беше така на секои 2-3 часа менуваме памперс и да не е толку мочана пак мириса.
Јас да ги пофалам Виолета, купив од Зегин пакување ххл и многу се убави тенки, памучни и не ми мирисаат на мочки.
Definitivno gi smenile Violeta. Imam od dvete pakovanja bas ke stavam pokasno i sliki, se nadevam deka ne e smenet i kvalitetot...
Predlozete peleni broj 1 gi koristam pampers premium ama em se najskapi em ne se nisto posebno sakam da gi smenam ?
Otvorenoto e novoto pakovanje, osven indikator sto imaat (mene licno ne mi menuva nisto indikatorot) se nekako pogrubi od starite i mi mirisaat malce na karton. Starite se pomeki i nemaat mirizba. Isto i vo kilogramite ima razlika ama vaka ista golemina mi se gledaat, mozebi pomalku vpivaat.. Nekolku dena gi koristam novite ne propustile ama ke vidime.