Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. Dreamer.

Dreamer. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    56
    Има ли некоја користено Kit&Kin пелени и ако да, како сте задоволни?

2. adena

adena Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2023
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    68
    Minatiov mesec babylino niz site apteki bea na popust i sekoe pakuvanje na popust sto go kupiv mi propustaa, neznam dali bese do bojata na pakuvanjeto ama samo toa primetiv deka tie bea zeleni, no prv pat mi se sluci ova so babylino i mislev mozebi taa e razlikata, i nas nokjno vreme ne ni propustaat prezadovolna sum.

3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.761
    Допаѓања:
    21.344
    Да пробаш со поголемо бројче?
    И јас се на попуст ги зимам и тоа секогаш од Зегин.

4. adena

adena Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2023
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    68
    Ne, sigurna sum deka mu e tocno brojceto, eve poslednovo pakuvanje isto brojce no ni edna pelena mi nema propusteno. Tie sto gi zemav na popust odma prvo mockanje se slucuvase da ne primi nisto pelenata i od strana kaj nodzeto samo direkt da teci. Mnogu se razocarav mislev tolku nema da mozime da gi koristime povekje neznaev koi da gi isprobam, ispadna samo tie taka bile mozebi defekna serija mislev. Eve vekje dve nedeli i nokje po barem 8 casa nemaat propusteno.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.905
    Допаѓања:
    9.779
    Потврдувам. Сеа да поскапи се доста, ама одлични ни се погодија. Ниедна до сега нема пропуштено.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    9.292
    Banylino uste li se debeli tolku ili gi smenija? Inaku Violeta top ni se pogodija da ne gi urocam. I so golemiot gi koristev samo tie ama sega smeneti se od togas ama ok se ne se losi.

7. zone89

zone89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2010
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    253
    Која е разликата меѓу Памперс премиум и Памперс актив ?

8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.761
    Допаѓања:
    21.344
    Па дебелки се Бејбилино. Јас вчера земав Бејбилов да видам како ќе бидат и супер се. Тие со Мики Маус ги земав и штом не пропуштија цела вечер 12 саати, значи одлични се.

На marrisa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.583
    Допаѓања:
    76.821
    Премиум се бели памучни со мрежичка внатре и се преубави, дури и каката оди под мрежа (ако е течна). Последно имам купено и актив, не се лоши.. тенки, не пропуштаат и ни кака не мириса низ нив, но внатре се сини (најверојатно некој гел). Јас што стигнам купувам и писледниве пати ништо не ми пропуштило.. а имам зимано: Бејбилино, Бекутан, Памперс премиум и Актив.

10. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    309
    Со Мики Маус се одлични, претходно земав со лисици едно издание, не беше толку добар квалитетот. Немаат константен квалитет, варираат. Јас мислев да набавам 5-6 пакети со Мики Маус пред да ги тргнат од продажба, хахаха оти limited edition ce.:D:D:D

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.761
    Допаѓања:
    21.344
    Ќе ти ги дадам. Супер се во однос да држи мочки цела вечер, ама ми се нафрла на делот кај што завршува пелената горе. Јс многу и не верувам дека од тоа е, ама па се исто тераме, само пелените ни беа нови…

12. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.974
    Допаѓања:
    34.627
    Puffies fashion како ви се покажале и калапот со бројчињата како виолета или?

13. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    45.620
    Пафис нас ни се најдобри. За калапот не сум сигурна бидејќи одамна не користиме Виолета, ама мислам дека Виолетата се малку помал калап.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    309
    И ние мака мачиме со габична, овие и ги ставам како поприродни демек, со помалку хемикалии ама џабе.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.761
    Допаѓања:
    21.344
    Никаков проблем немала до сега. Еве ги тргнав одма и се смири.

На lala15 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    1.390
    Probaj mantazol krema taa e za gabicno(vo sistina mi ja kaza doktor), smeni peleni i brisi so voda i tuferi

17. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    309
    Ставам и мантазол и миконазол по препорака на дерматолог, сменати 3 пара пелени, од почеток бришам само со туфери и вода и има само подобрување од кремите ама не заздравува целосно. Не знам што да пробам веќе. Дури и тетра пелени и ставав и тоа не помогна.

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.583
    Допаѓања:
    76.821
    Канестен проба? И @merriel0 со истава мака беше и со канестен реши (исто од дерматолог препишан).

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.256
    Допаѓања:
    1.989
    Да, цел месец со осип бевме, па кортико, па ова па она, и на крај на кожно бевме зошто стигнавме до отворени рани... Белогент Крема во комбинација со канестен, наутро и навечер.
    Во меѓувреме само дебел слој оригинална павловичева за да држи бариера ќе мачкаш на чисто. Башка антисептичко дејство има. Никако крема со цинк зошто таа суши. Кога ставав цинк и се враќаше осипот...

Ни туфери ни ништо, само со водиче ќе одмиваш но не повеќе од 3пати во ден, само кога е какана. И на чисто така и шљакав Павловичева. Сега мислам ни се има исчистено габата, но чим видам брунче црвено користам Београдски мелем. Преубава ствар.

20. adena

adena Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2023
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    68
    Jas ke se nadovrzam na razgovorov, ni se sluci pred dve nedeli da se pojavi crvenilo, ne izgledase loso ne otidov na maticen mislekji deka ke pomini, probav so krema so cink no samo mu go vlosi pa se vrativ na originalna pavloviceva. E sega toa pomina po 2-3 dena, vcera pak primetiv crvenilo malce, se slucuva i mnogu malce osip da se pojavi, planiram da go odnesam na maticen ovoj pat bidekji se povtoruva no cekam ponedelnik. Prasanjeto mi e sto e toa beogradski melem? Dali smeam da mu namackam koga ke primetam vaka da zacrvenuva, ili ima nesto dodatoci vo nego sto treba da e preporacan od pedijatar?