Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    1.453
    Сонц подобро побарај упат за кожен лекар однеси бебе. Нас само не врткаше матичната и џабе ми даваше кортико коа има комбинации кои само кожен лекар може да ти ги каже стриктно за вашата состојба.

Мелемот нема никакви додатоци кои би штетеле. Само треба да се нарача во аптека Вивалек.

На adena му/ѝ се допаѓа ова.
  2. adena

adena Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2023
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    22
    Pa ke pobaram uput najdobro taka odkolku da go shlakam so se i seshto detevo, falati.

3. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    1.453
    Јас дома аптека направив, секоја крема ја купив, сите пелени ги пробав... Па и со пелени за перење стриктно теравме некој ден, вриев, пеглав... Еве од ноември навака сеуште доторошувам залихи од пелени што направив тогаш во ноември. А билошто да направиш неколку дена треба за резултат, а претпоставувам ко мене шљакаш секој ден различно и нема ефект...

4. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    8.199
    Леле последниов период мојава еднаш дневно обавезно и протекува од сите страни. Само памперс премиум користеме од раѓање. Супер си беше од почеток, сега не знам што е работава. А три пати на ден обавезно ја полни пелената со кака, не е да има мака дека не оди па наеднаш да е повеќе.
    Ама и мојава напон ли дава ама.... Приметувам дека кога напнува повеќе, тогаш протекува. Ама ептен гласен и е целиот процес. :D

Се мислам да ги сменам, ама па мислам дека поасални нема да најдам. Ми е страв да не ја иритираат.

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.088
    Допаѓања:
    8.643
    Да смениш бројка? Колку кила има? Ние без разлика што немавме килажа сменивме после две недели на 2ка. Во обем големка е. Иначе исто и мојава, абе коа кака нема тивко, мора да се знае дека кака:rofl:

6. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    8.199
    На двојка сме подолго време. Пред три недели беше 5300, сега веќе кој знае, 5500 е мината сигурно. Не сме за 3ка мислам, рано е.

7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.088
    Допаѓања:
    8.643
    Е ние поголеми сме. Се мислам на 3ка да префрлам. Некако гледам кнап се. Ама да ги дотрошам, уште две имам. А и перидов пообилно и е какањето. Знам блиску сме со возраст ние, изгледа перидоов е таков.

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    259
    Најпрво со канестен почнав 3-4 недели не помогна, па преминав на овие две креми, исто 3 недели веќе мачкам сигурно. За од горе прво мачкав со креми со цинк оксид, па сега мачкам Пенатен само, тој искрено и помогна, почнаа да се сушат и да се ронат брунките од него ама на препоните е уште како рапава, не и е мазно целосно. А мојава инаку уште кака по минимум 5-6 пати на ден, како новороденче. :D Ја мијам секој ден пред спиење газе обавезно, сега размислувам да не и е од купката, оти уште таа ја немам сменето. Инаку фала за советите, ќе пробам и со павловичева оти инаку ја одбегнував дека тешка хемија е, а ќе нарачам и од белградскиот мелем обавезно. Си мислам и уште еднаш на кожно да ја носам. Матичната и мене само ме мавта, јас своеволно консултирав дерматолог оти таа не сакаше да ме прати, наводно не било ништо. (facepalm)

9. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.331
    Допаѓања:
    2.732
    Да ја оставаш подолго време гола, да се суши. Зошто габата сака влага.
    Видов еден reel на инста, бебето ставено на стомаче на пелена, горе облечено, долу голо газе. Жената си работи по дома.
    Ако дома ви е топло, ако имаш услови пробај. Можеш и со некоја пелена или кебенце да ја покроеш ама без пелена да лежи. Што и да мачкаш под пелена се ке оди споро.

10. top4eј

top4eј Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2019
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    104
    Пробај Мустела 123, за пеленска регија, предобра ми се покажа мене и добар состав има без хемија. Користев и Веледа, Маст за потпарено, Канестен, Белогент, Афлодерм, секакви хемии и ништо не помогна. Ставам навечер и до сабајле супер газе :D

На TammiB5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.355
    Мајки, искуство со пафис пеленките? Синко е 7+, од раѓање му користам памперс премиум и сум стварно презадоволна, два пати максимум ако пропуштила до сега и тоа сигурно не сум ја наместила добро, кај нас стварно се покажаа предобри. Е сега се е тоа супер, ама се доста скапички, ако не и најскапи моментално на пазарот. Сакав да пробам со пафис. Некоја мајка искуство?

12. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.331
    Допаѓања:
    2.732
    Кое бројче користите? Мене 5ката премиум некако не ми е погодена. Синко е долг, јес да стиска нозе на местење ама навечер знае да протече како мала да му е. Се мислам и јас да сменам...

13. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    6.042
    Нас ни се одлични. Сме пробале и други и постојано на Пафис се враќаме.
    Додуша и Пафис не се нешто преевтини.

14. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.355
    Ние сме уште на 3ка, синко 8 и пол кила. Да го дотрошам ова уште некоја пелена и преминувам на 4ка, веќе имам купено 4ка.

15. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.355
    Во споредба со памперс премиум се поефтини.

16. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    1.453
    Одлични. Обичните мирисаат малце повеќе на аптека, а сензитив се скроз нежни. Пафис сензитив исто се топ а и тие се почесто на акција.

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.401
    Допаѓања:
    18.059
    Жени син ми е 20 месеци - тежок е 10кг и дури 700 гр хахах Дајте совет која бројка е подобро да ја земам.
    4 кава за истата цена има повеќе пелени . користевме памперс актив супер беа ама ај викам поевтини виолета сменив неколку пакувања потрошив ама почнаа да прокиснуваат многу . 5 ка величина беа виолета од 11/25 кила ама некако како големи да му беа. сега сакам пак на памперс да се вратам ама величинава која да биде 5 ка мислам ќе му одговара таман .
    IMG_1672.png IMG_1673.png

18. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    2.551
    Одлични се, често се на акција во Зегин, само не би ти ги препорачала гаќичките, нас навечер скоро секогаш ни пропуштаа.

19. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.904
    5ка земи.

20. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.331
    Допаѓања:
    2.732
    Мојов е 8.800 :) ама 4ка веќе му беше тесна горе. Не е буцко мојов, ама долгичок е некако. И му ги ставам покомотни да му се доле. 5ката му е таман сега.
    Иначе @merriel0 ме упати во Жито се ептен на акција. Ако ти одг уште, 780 ден.