@Dodo1 @QweenSM 12+ саати од кои што 20 минути пред да и сменам се искака обилно, не пропушти ни најмалце, дури и газето суво и беше. Презадоволна сум. Lifesaver!
Користам 5ка, ама за спиење ставам Памперс, страв ми е да не пропуштаат, дека некако потенки се. Ама штом 12 саати не ти пропуштиле, ке ги пробам и јас за навечер.
Здраво. Од каде може да се најдат пелени 0? За од 0-2/3кг? Бебето е родено точно на термин но има 2инешто кила мн е слабо и мало а 1 му пропушта
Луѓе памперс 1 ептен ни пропуштаат, секој ден по барем два пати. Цел душек од креветче веќе е утоп, не можам да го дочистам ми иде цел да го фрлам. Цело време пропушта на боди, он цел е лом, сите тетра пелени лом… не знам што е проблемот, проверив дали правилно му ја ставам пелената, и педијатар и баба/дедо ми потврдија дека тоа е тоа. Кои други пелени да го пробаме? 10 дена е стар
Превиткани ви се напред заради папочето а машко бебе? На почеток и моето мнг се мокреше зошто пелената ке се надуе и станува крута. Памперс премиум е помек па кога ке се превитка поубаво му ја местев. Пробај со 2ка пелени, ако се големи ке ги искористиш понатака секако. За душек имаш подлоги за заштита со ластици. Јас од продавничка за постелнини/пижами зедов две и му менував. Ем бебе суво ем душекот сув.
Може и бодито да ја стиска многу пелената кога ќе се измочка па затоа да ти пропушта. Пробај со поголемо боди облечи му.
Земи поголемо бројче и стави на душекот чаршав со најлонче што е одоздола. Па врз него чаршав. Инаку ќе мењаш душеци
Под бебе да ставиш од подлогата што не пропушта. И пробај ги бејбилав пелените, јас сум презадоволна. Може и вас ќе ви се погодат да нема пропуштање.
Babylove пелените ни пропуштаат, спротивно од искуството на повеќето членки овде. Ги ставам само во тек на денот за да ги менувам често и пак исто. Бебе е 6700г. зедов 3ка ( 4-9).
Нашетo бебе е 4 месеци и е 6800г тешко, ги користиме од прв ден babylove, досега само еднаш ни има пропиено ама мислам дека ние не сме ја наместиле добро пелената. Јас сум презадоволен. Моментално користиме 3 ама сега купив 4. Ќе почнеме со 4 неколку денови само навечер, после и преку ден.
Исто. Многу пати имам купено и често пропуштаат. Меѓу полошите пелени што ги имам пробано. Едит: гаќичките мислам дека им се малку подобри, конкретно nature
Probaj babylobe eko nature tie mnogu vpivaat. Moeto mnogu pati cica i moca preku nokj sabajle e preteska pelenata, a drugite baby love i nas ni propustija