Почнав од време на време кога почна да се буни и нејќе да се пресоблака, негде околу годинка. Многу се полесни за облакање и соблакање.
Што пелени да земам при осип? Имаше осип, сменивме на Бејбилов и тргнавме белка од јадење дека сумљавме дека е од неа. Се смири и исчисти скроз. Не сменив ништо, теравме со Бејбилов, исти креми, миење по какање, пак се осипа и бетер и бетер е (не се повлекува и со кортико). Што да земам... 12м е, никогаш немала проблем, сега од нигде никаде...
Можно е да е од пот, моето на бутчињата и над пелена се вцрвенува исто од време на време, може и да е од друго јадење ако нешто ново периодов јадела друго
Не верувам да е пот, баш е навнатре на газе и дунде нагоре... Сеа си помислив, да не од домат. Ќе и го тргнам и тој..
Јас користев од Виолета хххл од виолетовите и сум презадоволна тенки, памучни, не мирисаат според мене се број 1 пелени ама само од виолетовите имам пробано од белите незнам какви се.
Женски почнавме со памперс премиум и супер ми беа до сега. Сега бебка порасната и купив 2ка веќе ама секоја втора пелена прокисната веќе е околу 5кг не би требало да инсе големи 2ка а и протекува секое второ какање. Денес ќе одам до дм сакам да ги пробам baby love тука се ептен фалени, 2ка како се во однос на големина спрема памперс?
Јас користев бабу лове па отидов на памперс премиум исто кака ми протекуваше.Сега сме пак на бабу лове 4 .Ние сме 5460гр ама во бутките сме буцкасти ,3 бројчето ни оставаше линии ,а мораш да ја затегнеш.Малце ни се големи 4ка ама не ни оставаат црвени линии и се покомотни .Нема голема разлика помеѓи 2 и 3 .Мој совет земи си 3јка.
За споредба со памперс не знам да ти кажам, ама на 5кг бејбилав веќе 3ка користевме. Пробај ги, јас сум презадоволна од пелените. Сум пробала и други пелени ама ниедни не ми фатија око како бејбилав. Некако најмекички ми се и најтенки, а воедно не ми пропуштиле никогаш, освен навечер ако ми пропушти после 12ч тогаш веќе знам дека е време за ново бројче.
Хм, вака мене ми изгледаат таманка не е многу буцка мојава и нема некое газе и бутче којзнае колкаво. А и на пакувањево вика од 4-8кг имаме фора уште доста според килажа
@Baby warrior и ние користеме бејбилове 3 уште пред 10тина дена а знам дека мојата е неколку дена помала од твојата. Земи си 3 таман ќе и е
И ние на 5кг бевме на 3ка, мали ти се 2ка на 7кг сме на 4ка скоро и 5ка ќе пробам. Нема врска тоа на пакувањето.
Ја па си викам широчко вака и стојат да не и се широки и двојкава па ластичето да пропушта дека има луфта немам поима ќе пробам ќе купам помали пакувања има baby love?