1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    2.350
    И јас мислев така таман е ама по препорака од други членки сменив на поголеми памперс премиум и немаме гајле од тогаш. Од 7 кила веќе сме на 4ка

Последна измена: 15 август 2025
    На Ladyme и Baby warrior им се допаѓа ова.
  2. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    2.350
    Мајки какви пелени за бањање да земам од кои сте задоволни? И не ми е јасно со бројкиве, ако носи памперс премиум 4ка колкави треба да земам од тие за бањање нешто не ги разбирам

3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    7.402
    Земав денес 3ка baby love околу 5кг треба да сме па ќе следам како ќе ни оди :inlove: еден куп покакани бодиња оваа недела имавме со 2ка памперс премиум :$

На MamaCara и QweenSM им се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.971
    Допаѓања:
    36.261
    Баш кажи како ќе ти се покажат и дали ќе си задоволна. Ме интересира дека сум им најголем фан хаха.
    Камо среќа да видат колку ги фалам тука па да си окркаме некои пеленки гратис. :rofl:

На merriel0, MamaCara и Baby warrior им се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    7.402
    Сега ставив прва, многу тенкичкиии, ревју ќе пишам после какање :D:D:D

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    511
    Ако одиш во Грција има во лидл на бејбилино и на памперс гаќички за бањање, инаку мене општо секогаш тоа што носи пелена +1 бројче земам гаќички. Моево носи 5ка пелени, 6ка гаќи.

На MamaCara и dummy им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.326
    Допаѓања:
    78.699
    Не сменив ништо, тргнав доматот.. за два дена се повлече :?:

8. MamaCara

MamaCara Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2025
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    141
    Тенкичкиии и ноќе нас не ни издржуваа, плус горниот слој им е како најлон, не дека имаше нешто ама не ми се бендисаа, па се вратив на памперс, а тие ги однесов во градинка, таму секако на секои 2-3 часа ги преслекуваат, па нема шанси да прокисне. Сега си ја задржав шемата - Бејбилов за градинка, памперс за дома, поефтино ми испаѓа.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  9. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    14.724
    Поголем фан од мене нема, за второ дете ги користам :)
    Минатата недела пазарам во дм, не сакам да кажам колку излезе сметката, меѓу другото и џамбо пакување пелени, некое тропки и глупости на бејбилав. Од тие кутиите со житарки на бејбилав исто, детево големо многу ги сака нивните штанглици со овошје.
    И на каса жената ми вика еве, торба ве следува гратис со над 500 ден производи на бејбилав. Си викам јас секоја втора недела грдни пари оставам во истиов дм и не рекоа еве едно пакување пелени гратис. Торба бе.
    @Baby warrior одамна сте биле вие за поголем број, не се води по килажата што ја пишува. Мојава е 5 ипол месеци, а сигурно еден месец веќе е на 4ка, од 7 до 14 кг. Тогаш немаше 7 кг. До 3ка некако брзо ги растат, потоа од 4ка нагоре поспоро оди менувањето бројче.

На Baby warrior и MamaCara им се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    7.402
    Ја па глупава по амбалажата се водам 2ка памперс / 3-8кг а сабајле ја соблекувам кај препоните линиички ја стегале бе а ја си мислам така треба :( демек од ластичето

11. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    5.953
    Моето се збуцка 6+кг сме, сменив бејби лов до 2ка со нив бев, а и јас (facepalm) зедов 4+1 памперс премиум 3ка од ананас клик бум трас хаха, грешка голема, ќе сменам сега во една аптека за 4ка иста цена се ама се нервирам. Ги лепам на крај а и линии на бутчињата и се прават а уште 3 имам цели. Значи 3ка најмалку се троши.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.326
    Допаѓања:
    78.699
    Мене ми пропуштаа и како помала и сега. Прееска во количка како успеа незнам, низ пелена од страна цела мочка. Пелената малку мочната, количката лом :D И каки пропуштаат. Ама па сега не ми се ризикува дека осип ми имаше, не ми се менува. А и дека се тенки, не потат... за лето се супер. Почесто менување и тоа е тоа.
    Инаку мојава од 5ка се врати на 4+... :D Истенчи бутки, се издолжи, плус што од сабајле до вечер е активна, лази.. шета фатена по каучи, ѕидови. Ќе стане како сестра и, манекенка :rofl:

На MamaCara му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    178
    Користевме бејби лов 3, но мали и се веќе. Има 7200 кг. Зедов 4, и ставив вечерта и се и пропуштило назад. Тие се големи. Има многу нежна кожа и пазам со пелените. Не знам кој други да и земам да и одговараат на килажата.

14. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    2.350
    Ние со таа килажа памперс премиум 4 користевме и се уште користиме, супер се за нежна кожа не сме имале никаков проблем и само кога и беа мали ни пропуштиле иначе гајле нема

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    12.677
    Ние и купивме..ај се супер, не ги соблака, ама кога се покака..ауу и јас по раце лом и неа по нозете ја направив вадејќи и ги гаќичките...како се снаоѓаш полесно да и ги вадам да не се прави лом?

16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    100.749
    Гаќичките се кинат од страна, не се соблекуваат :)

На Mother of 2boys и Ladyme им се допаѓа ова.
  17. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    12.677
    Ее тоа има логика, не знаев, затоа викам да си прашам тука :D тенк ју :D

18. MamaCara

MamaCara Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2025
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    141
    Ах, како е збесната моментално, почесто менување е поим за мене во моментов...па тоа е цела борба прво додека ја кандисам да застане на едно место, па додека ја слечам, па облечам ооооо :whew: единствено е мирна над кадичка додека се мие, штом ја види крпата вреска мислиш ја заклав!
    Колку слатко се насмеав :rofl: извини :$
    Мојата е палава и не сака преслекување, па јас прво и ги облекувам новите до над колена, потоа ги кинам од страна старите и одма е полесно...мора да се снајдуваме :whew:

19. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    12.677
    :rofl: немај гајле, нема зошто извини, и двете бевме комедија расшлакани, се смеев и јас :lol: ее па затоа и барав замена за пелените, иста е и мојава, сама си ги одлепува пелените и гаќичкиве се спас :lol: добра идеја е твојава :D

20. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.419
    Допаѓања:
    2.078
    Почнавме со памперс премиум 1
    Бебе беше 3.460 и моментално 3.680
    Му прикиснуваат по страна, секогаш е воден навечер. Дали е до тоа што му го подвиткувам кај што е папочето или јас неубаво му ги ставам, или не ни се погодија ?