Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    604
    И јас мислев така таман е ама по препорака од други членки сменив на поголеми памперс премиум и немаме гајле од тогаш. Од 7 кила веќе сме на 4ка

Последна измена: 15 август 2025
    На Ladyme и Baby warrior им се допаѓа ова.
  2. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    604
    Мајки какви пелени за бањање да земам од кои сте задоволни? И не ми е јасно со бројкиве, ако носи памперс премиум 4ка колкави треба да земам од тие за бањање нешто не ги разбирам

3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.963
    Допаѓања:
    3.902
    Земав денес 3ка baby love околу 5кг треба да сме па ќе следам како ќе ни оди :inlove: еден куп покакани бодиња оваа недела имавме со 2ка памперс премиум :$

На MamaCara и QweenSM им се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    35.197
    Баш кажи како ќе ти се покажат и дали ќе си задоволна. Ме интересира дека сум им најголем фан хаха.
    Камо среќа да видат колку ги фалам тука па да си окркаме некои пеленки гратис. :rofl:

На merriel0, MamaCara и Baby warrior им се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.963
    Допаѓања:
    3.902
    Сега ставив прва, многу тенкичкиии, ревју ќе пишам после какање :D:D:D

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    456
    Ако одиш во Грција има во лидл на бејбилино и на памперс гаќички за бањање, инаку мене општо секогаш тоа што носи пелена +1 бројче земам гаќички. Моево носи 5ка пелени, 6ка гаќи.

На MamaCara и dummy им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.929
    Допаѓања:
    77.531
    Не сменив ништо, тргнав доматот.. за два дена се повлече :?:

8. MamaCara

MamaCara Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2025
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    78
    Тенкичкиии и ноќе нас не ни издржуваа, плус горниот слој им е како најлон, не дека имаше нешто ама не ми се бендисаа, па се вратив на памперс, а тие ги однесов во градинка, таму секако на секои 2-3 часа ги преслекуваат, па нема шанси да прокисне. Сега си ја задржав шемата - Бејбилов за градинка, памперс за дома, поефтино ми испаѓа.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  9. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.460
    Допаѓања:
    13.548
    Поголем фан од мене нема, за второ дете ги користам :)
    Минатата недела пазарам во дм, не сакам да кажам колку излезе сметката, меѓу другото и џамбо пакување пелени, некое тропки и глупости на бејбилав. Од тие кутиите со житарки на бејбилав исто, детево големо многу ги сака нивните штанглици со овошје.
    И на каса жената ми вика еве, торба ве следува гратис со над 500 ден производи на бејбилав. Си викам јас секоја втора недела грдни пари оставам во истиов дм и не рекоа еве едно пакување пелени гратис. Торба бе.
    @Baby warrior одамна сте биле вие за поголем број, не се води по килажата што ја пишува. Мојава е 5 ипол месеци, а сигурно еден месец веќе е на 4ка, од 7 до 14 кг. Тогаш немаше 7 кг. До 3ка некако брзо ги растат, потоа од 4ка нагоре поспоро оди менувањето бројче.

На Baby warrior и MamaCara им се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.963
    Допаѓања:
    3.902
    Ја па глупава по амбалажата се водам 2ка памперс / 3-8кг а сабајле ја соблекувам кај препоните линиички ја стегале бе а ја си мислам така треба :( демек од ластичето

11. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.167
    Допаѓања:
    4.530
    Моето се збуцка 6+кг сме, сменив бејби лов до 2ка со нив бев, а и јас (facepalm) зедов 4+1 памперс премиум 3ка од ананас клик бум трас хаха, грешка голема, ќе сменам сега во една аптека за 4ка иста цена се ама се нервирам. Ги лепам на крај а и линии на бутчињата и се прават а уште 3 имам цели. Значи 3ка најмалку се троши.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.929
    Допаѓања:
    77.531
    Мене ми пропуштаа и како помала и сега. Прееска во количка како успеа незнам, низ пелена од страна цела мочка. Пелената малку мочната, количката лом :D И каки пропуштаат. Ама па сега не ми се ризикува дека осип ми имаше, не ми се менува. А и дека се тенки, не потат... за лето се супер. Почесто менување и тоа е тоа.
    Инаку мојава од 5ка се врати на 4+... :D Истенчи бутки, се издолжи, плус што од сабајле до вечер е активна, лази.. шета фатена по каучи, ѕидови. Ќе стане како сестра и, манекенка :rofl:

На MamaCara му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    171
    Користевме бејби лов 3, но мали и се веќе. Има 7200 кг. Зедов 4, и ставив вечерта и се и пропуштило назад. Тие се големи. Има многу нежна кожа и пазам со пелените. Не знам кој други да и земам да и одговараат на килажата.

14. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    604
    Ние со таа килажа памперс премиум 4 користевме и се уште користиме, супер се за нежна кожа не сме имале никаков проблем и само кога и беа мали ни пропуштиле иначе гајле нема

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    11.871
    Ние и купивме..ај се супер, не ги соблака, ама кога се покака..ауу и јас по раце лом и неа по нозете ја направив вадејќи и ги гаќичките...како се снаоѓаш полесно да и ги вадам да не се прави лом?

16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    99.679
    Гаќичките се кинат од страна, не се соблекуваат :)

На Mother of 2boys и Ladyme им се допаѓа ова.
  17. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    11.871
    Ее тоа има логика, не знаев, затоа викам да си прашам тука :D тенк ју :D

18. MamaCara

MamaCara Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2025
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    78
    Ах, како е збесната моментално, почесто менување е поим за мене во моментов...па тоа е цела борба прво додека ја кандисам да застане на едно место, па додека ја слечам, па облечам ооооо :whew: единствено е мирна над кадичка додека се мие, штом ја види крпата вреска мислиш ја заклав!
    Колку слатко се насмеав :rofl: извини :$
    Мојата е палава и не сака преслекување, па јас прво и ги облекувам новите до над колена, потоа ги кинам од страна старите и одма е полесно...мора да се снајдуваме :whew:

19. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    11.871
    :rofl: немај гајле, нема зошто извини, и двете бевме комедија расшлакани, се смеев и јас :lol: ее па затоа и барав замена за пелените, иста е и мојава, сама си ги одлепува пелените и гаќичкиве се спас :lol: добра идеја е твојава :D

20. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    1.253
    Почнавме со памперс премиум 1
    Бебе беше 3.460 и моментално 3.680
    Му прикиснуваат по страна, секогаш е воден навечер. Дали е до тоа што му го подвиткувам кај што е папочето или јас неубаво му ги ставам, или не ни се погодија ?