И јас мислев така таман е ама по препорака од други членки сменив на поголеми памперс премиум и немаме гајле од тогаш. Од 7 кила веќе сме на 4ка
Мајки какви пелени за бањање да земам од кои сте задоволни? И не ми е јасно со бројкиве, ако носи памперс премиум 4ка колкави треба да земам од тие за бањање нешто не ги разбирам
Земав денес 3ка baby love околу 5кг треба да сме па ќе следам како ќе ни оди еден куп покакани бодиња оваа недела имавме со 2ка памперс премиум
Баш кажи како ќе ти се покажат и дали ќе си задоволна. Ме интересира дека сум им најголем фан хаха. Камо среќа да видат колку ги фалам тука па да си окркаме некои пеленки гратис.
Ако одиш во Грција има во лидл на бејбилино и на памперс гаќички за бањање, инаку мене општо секогаш тоа што носи пелена +1 бројче земам гаќички. Моево носи 5ка пелени, 6ка гаќи.
Тенкичкиии и ноќе нас не ни издржуваа, плус горниот слој им е како најлон, не дека имаше нешто ама не ми се бендисаа, па се вратив на памперс, а тие ги однесов во градинка, таму секако на секои 2-3 часа ги преслекуваат, па нема шанси да прокисне. Сега си ја задржав шемата - Бејбилов за градинка, памперс за дома, поефтино ми испаѓа.
Поголем фан од мене нема, за второ дете ги користам Минатата недела пазарам во дм, не сакам да кажам колку излезе сметката, меѓу другото и џамбо пакување пелени, некое тропки и глупости на бејбилав. Од тие кутиите со житарки на бејбилав исто, детево големо многу ги сака нивните штанглици со овошје. И на каса жената ми вика еве, торба ве следува гратис со над 500 ден производи на бејбилав. Си викам јас секоја втора недела грдни пари оставам во истиов дм и не рекоа еве едно пакување пелени гратис. Торба бе. @Baby warrior одамна сте биле вие за поголем број, не се води по килажата што ја пишува. Мојава е 5 ипол месеци, а сигурно еден месец веќе е на 4ка, од 7 до 14 кг. Тогаш немаше 7 кг. До 3ка некако брзо ги растат, потоа од 4ка нагоре поспоро оди менувањето бројче.
Ја па глупава по амбалажата се водам 2ка памперс / 3-8кг а сабајле ја соблекувам кај препоните линиички ја стегале бе а ја си мислам така треба демек од ластичето