Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    78
    Девојки здраво ме интересира која е разликата меѓу овие пелени? Од раѓање ги користиме nature, но многу често ги нема во дм, а страв ми е да сменам други.[​IMG]

2. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    331
    Не знам лично ама најдов на една страна на инстаграм споредба баш за овие два вида ама е на германски… Ако разбираш германски пиши windeltestbox и скролни надоле, постот што е со еден црнец како менува пелена на дете, тој е :D еве го долу десно, успеав и слика да ставам upload_2025-9-4_16-0-11.png

На Kitanova77 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.958
    Допаѓања:
    3.894
    Женски пред некое време пишав и договорив со една членка ама се предомисли да почне со sleepy така да памперсите ми стојат :)
    • Пакет памперс премиум 2ка /46 парчиња + бекутан 2ка /20парчиња нови неотворени - двете пакетчиња за 500ден
    66 пеленки за 500ден :*:
    Купив повеќе а ги пораснавме пред да ги отворам веќе сме 3ка IMG_7907.jpeg

4. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    1.400
    Моментално сме Грција па од лидл здмав пелени лупилу некако многу тенки убави гледам не пропуштаат с бебо како да нема пелена на неа :inlove::inlove: дали некој ги користи? Сакам да земам повеќе паковања за дома? Па дали се океј да ми кажете искуства? И за влашните сензитив исто на лупилу 4 паковања внатре по 100 влажни во едно за 4€ тоа ми е некако доста ефтино само незнам исто дали се убаво

5. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    1.076
    Јас земав сега пелени, ги користиме скоро 1 месец, ми се допаѓаат, ме потсеќаат на бејбилов така да добри се :)

6. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.535
    Допаѓања:
    2.898
    Разликата е тоа што натурот не се белеени внатре, т.е. не се поминати со хемикалиите со кои се поминати обичните пелени на кои памукот им е скроз бел.

На Kitanova77 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.408
    Што цена се пелените и кое бројче користите? Да си нарачам со време :D

8. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    1.400
    4ка користиме од 9-14кг се. 46 пелени беа 6.89€ имаше и ххл паковање тоа мислам беше 11€ ама колку пелени незнам точно ќе идам утре да земам и ќе видам која цена точно се и колку пелени има па ќе пишам.

Јас имам пробано бејбилов и не ми се свиѓаат плус ми пропуштаа некој навечери со фул пелена а овие ми се преубави еве 4дена овде ги користиме виолета што ги донесовме не ги отворивме да знаев немаше да носам :lol::lol:

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.