Девојки здраво ме интересира која е разликата меѓу овие пелени? Од раѓање ги користиме nature, но многу често ги нема во дм, а страв ми е да сменам други.
Не знам лично ама најдов на една страна на инстаграм споредба баш за овие два вида ама е на германски… Ако разбираш германски пиши windeltestbox и скролни надоле, постот што е со еден црнец како менува пелена на дете, тој е еве го долу десно, успеав и слика да ставам
Женски пред некое време пишав и договорив со една членка ама се предомисли да почне со sleepy така да памперсите ми стојат Пакет памперс премиум 2ка /46 парчиња + бекутан 2ка /20парчиња нови неотворени - двете пакетчиња за 500ден 66 пеленки за 500ден Купив повеќе а ги пораснавме пред да ги отворам веќе сме 3ка
Моментално сме Грција па од лидл здмав пелени лупилу некако многу тенки убави гледам не пропуштаат с бебо како да нема пелена на неа дали некој ги користи? Сакам да земам повеќе паковања за дома? Па дали се океј да ми кажете искуства? И за влашните сензитив исто на лупилу 4 паковања внатре по 100 влажни во едно за 4€ тоа ми е некако доста ефтино само незнам исто дали се убаво
Јас земав сега пелени, ги користиме скоро 1 месец, ми се допаѓаат, ме потсеќаат на бејбилов така да добри се
Разликата е тоа што натурот не се белеени внатре, т.е. не се поминати со хемикалиите со кои се поминати обичните пелени на кои памукот им е скроз бел.
4ка користиме од 9-14кг се. 46 пелени беа 6.89€ имаше и ххл паковање тоа мислам беше 11€ ама колку пелени незнам точно ќе идам утре да земам и ќе видам која цена точно се и колку пелени има па ќе пишам. Јас имам пробано бејбилов и не ми се свиѓаат плус ми пропуштаа некој навечери со фул пелена а овие ми се преубави еве 4дена овде ги користиме виолета што ги донесовме не ги отворивме да знаев немаше да носам
Zenski pampers splashers za vo voda ne najdov nigde. Zemav na baby love m ke zavrsat rabota gi koristese nekoj letovo?
Еј и мене ептен ми се свиѓаат. Убави, меки, еластични и кај бутки и лепенките растегливи. 4 пакети си купив од помалите, три 5ки и една 4ка
Да ти кажам и црвенилото скроз се повлече, па ќе треба и да порачувам од други што шетаат до места со Лидл 4кава и е таман на мојава (9-14кг), а 5ка и е исто добра ама се гледа дека има простор.. 5ка мислам ќе носи долго натаму, тешко на 6ка да отидеме. Иако беше буце бебе, осеќам манекенка ќе биде
Џамбо пакувањето е 0.01 поефтино по пелена така да не е дека мноогу заштедуваш со џамбо. А да, цените се тука негде 0.11 мислам беше пелена, а бејбилов е олколу 7 денари ако не се лажам
Не сум анализирала до толку , колку излага по пелена. Грубо видов цената на тоа што беше во моментот таму. Ај ако ми искочи прилика, да одам до Лилд, може ќе земам.
Лидл не ги анализирам, ги пишува и ги гледам многу ми е полесно така да се ориентирам што е поефтино А бејбилоб ме интересираше во споредба со памперс и затоа правев анализа хахаха