Девојки здраво ме интересира која е разликата меѓу овие пелени? Од раѓање ги користиме nature, но многу често ги нема во дм, а страв ми е да сменам други.
Не знам лично ама најдов на една страна на инстаграм споредба баш за овие два вида ама е на германски… Ако разбираш германски пиши windeltestbox и скролни надоле, постот што е со еден црнец како менува пелена на дете, тој е еве го долу десно, успеав и слика да ставам
Женски пред некое време пишав и договорив со една членка ама се предомисли да почне со sleepy така да памперсите ми стојат Пакет памперс премиум 2ка /46 парчиња + бекутан 2ка /20парчиња нови неотворени - двете пакетчиња за 500ден 66 пеленки за 500ден Купив повеќе а ги пораснавме пред да ги отворам веќе сме 3ка
Моментално сме Грција па од лидл здмав пелени лупилу некако многу тенки убави гледам не пропуштаат с бебо како да нема пелена на неа дали некој ги користи? Сакам да земам повеќе паковања за дома? Па дали се океј да ми кажете искуства? И за влашните сензитив исто на лупилу 4 паковања внатре по 100 влажни во едно за 4€ тоа ми е некако доста ефтино само незнам исто дали се убаво
Јас земав сега пелени, ги користиме скоро 1 месец, ми се допаѓаат, ме потсеќаат на бејбилов така да добри се
Разликата е тоа што натурот не се белеени внатре, т.е. не се поминати со хемикалиите со кои се поминати обичните пелени на кои памукот им е скроз бел.
4ка користиме од 9-14кг се. 46 пелени беа 6.89€ имаше и ххл паковање тоа мислам беше 11€ ама колку пелени незнам точно ќе идам утре да земам и ќе видам која цена точно се и колку пелени има па ќе пишам. Јас имам пробано бејбилов и не ми се свиѓаат плус ми пропуштаа некој навечери со фул пелена а овие ми се преубави еве 4дена овде ги користиме виолета што ги донесовме не ги отворивме да знаев немаше да носам