Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    5.048
    Виолета ги користев за големиот, на 3 ипол години го одвикнавме, уште 5ка носеше. Ама моево беше слабичко, а висина имаше. сега за бебево пошто никаков ред нема, еднаш кака, после мислиш готово, пак искакал. Не ми се купува скапи пелени. А виолета ако не се на попуст па и не се од најефтините.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.128
    Допаѓања:
    8.600
    Мислам неколку недели е твоето. Колку што ме држи сеќавање, ќерка ми новороденче пиеше 8 пати млеко на ден, во најмала рака 5-6 пати првите недели какаше додека се стабилизира. И ноќе менував пелени и сето тоа.
    Некаде околу 6 неделна возраст бар повеќе се стабилизира и знам ноќе веќе почнав да прескокнувам менување памперс. Односно менував околу полноќ, па следно наутро.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    5.048
    Да. Уште малку 1 месец. Многу какање, многу мочање без веза. Таман сум сменила, уште незалепена новата пелена он фонтана ми прави.

4. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.128
    Допаѓања:
    8.600
    Кај мене демек од родителите што повеќе знаат научена - да преслечам дете, млекото и мирно да си заспие. Е баш и ќерка така викаше.
    Првата недела ќе и сменев памперс, давам млеко, уште неиспиено се покакала. Буквално дали 15 минути чиста беше. Ајде одново цела процедура оти нели нема да ја оставам 2-3 часа така до следно менување.
    После кога веќе научив каков "ред" си има, менував по потреба.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.288
    Допаѓања:
    25.659
    5+ користиме. Ама проблем сме немале до сега.

6. WonkaMonkaa

WonkaMonkaa Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2024
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    82
    Пред 2 месеци прашав за Babylove и ај си реков да ги пробам и никогаш повеќе, многу лошо ми мирисаа. Пробав и Violeta 3 недели дури бевме во Мк беа супер. Ама Pampers premium protection не би ги сменила никогаш повеќе

На Feniksgirl и Baby warrior им се допаѓа ова.
  7. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    5.672
    Violeta Пелени Air Dry 4 (9-20kg) 56/1 + ГРАТИС влажни марамици и перниче | Најголема онлајн продавница во Македонија | Ананас МК https://share.google/fAq04wR7Qr8tdxNKV
    Добра цена е кој му одговара да искористи

8. zver4etoo

zver4etoo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Здраво, Babylino дали одговара големината со килажата? Мислам во стил Sleepy нели се помали од други брендови иста бројка. Користам sleepy extra 5 ама ми делуваат големи и почнаа многу да и се изместуваат и да протекуваат, а 4ката како да ја стегаа кај бутките. Околу 9 кг треба да е, ја немаме скоро мерено. Па сакам да пробам други, тука некаде со цена и квалитет како sleepy да ми предложите. Благодарам
    Разгледав се мислам меѓу babylino, canbebe и pufies. Дали 4ка да пробам од тие?

9. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.610
    Слипи се најмал калап од сите пелени. Најслични до нив ти се канбебе ама не знам дали 4ки бидејќи голема разлика се многу со 5ките..мој предлог е да земеш 4+ виолета имаат и бејбилов од дм. Баш тој период јас така користев и потоа преминав на 5 слипи и бекутан како помалечки :)

На zver4etoo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zver4etoo

zver4etoo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Гледам VIOLETA Double Care Air Dry се на попуст во Зегин, па мислев да ги пробам

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Barbara_barbs

Barbara_barbs Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    1.345
    https://zegin.com.mk/mk/violeta-double-care-air-dry-peleni-za-bebina-br-5-11-18-kg-94-peleni https://zegin.com.mk/mk/violeta-double-care-air-dry-peleni-za-bebina-br-5-11-25-kg-104-peleni

Која е разликава во пелениве? И двете се 5ка само едните се до 25кг, многу да не се поголеми? Сепак поголемо е пакувањето па се мислам за поголемите, инаку користиме регулар 5ка.

12. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    5.672
    Земи си поголеми подобро

13. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.610
    16 месеци никогаш ниедна пелена не ни пропуштила. Веќе една недела све живо пропушта навечер - виолета, канбебе, слипи, био биа, бекутан..имаме 11кг, 5ка му е супер. 6ка пробав огромни му се од сите страни ќе му тече.
    Уште цица, ама дека прооде (читај протрча) цел ден пие вода по 2 шишенца некогаш 3..преку ден немаме проблем, само навечер. Станувам и 2 пати му менувам, полека без да го разбудам и последната сабајле пак е пропуштена..совет? Порачав сега памперс актив уште тоа ми остана да пробам..

14. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    3.448
    Во дм ги имаат донесено повторно со мики маус пелените :inlove:

На BellaBibi и MariaBouli им се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.288
    Допаѓања:
    25.659
    Ги видов гаќичките јас во ДМ кај мене во населба. А од тие 5+ има ли?

16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.288
    Допаѓања:
    25.659
    Од бејбилов имаш преодна бројка. Како 4+,5+. Пробај со нив.

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.120
    Допаѓања:
    78.054
    Леле мојава уште со сува пелена станува сабајле :D А пие и вода во тек на ноќ (дека станува периодов особено 6-10 пати), цица.. и пак сува :?: Памперс мислам ќе ви се океј.. од сите, Памперс и Памперс премиум највеќе држат.

18. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.610
    Еве прво дежурство океј е сувичка..ќе навијам саат накај 3 сега :D насабајле мислам дека има 5кг мочки пелената, не ми е реално дури колку е тешка не можам да ја завиткам :?:

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.120
    Допаѓања:
    78.054
    Тоа никогаш не сме го доживеале :rofl: Еве ја стана 5 пати, цицаше, вода пиеше... ја допирам на пеленава, може да е еднаш мочано или ич сеуште :?:

20. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    1.333
    Мојава многу мочка ноќе дека цица бар 2 пати, како ѓуле и е тешка пелената сабајле. Со памперс премиум не сме имале протекување.