Виолета ги користев за големиот, на 3 ипол години го одвикнавме, уште 5ка носеше. Ама моево беше слабичко, а висина имаше. сега за бебево пошто никаков ред нема, еднаш кака, после мислиш готово, пак искакал. Не ми се купува скапи пелени. А виолета ако не се на попуст па и не се од најефтините.
Мислам неколку недели е твоето. Колку што ме држи сеќавање, ќерка ми новороденче пиеше 8 пати млеко на ден, во најмала рака 5-6 пати првите недели какаше додека се стабилизира. И ноќе менував пелени и сето тоа. Некаде околу 6 неделна возраст бар повеќе се стабилизира и знам ноќе веќе почнав да прескокнувам менување памперс. Односно менував околу полноќ, па следно наутро.
Да. Уште малку 1 месец. Многу какање, многу мочање без веза. Таман сум сменила, уште незалепена новата пелена он фонтана ми прави.
Кај мене демек од родителите што повеќе знаат научена - да преслечам дете, млекото и мирно да си заспие. Е баш и ќерка така викаше. Првата недела ќе и сменев памперс, давам млеко, уште неиспиено се покакала. Буквално дали 15 минути чиста беше. Ајде одново цела процедура оти нели нема да ја оставам 2-3 часа така до следно менување. После кога веќе научив каков "ред" си има, менував по потреба.
Пред 2 месеци прашав за Babylove и ај си реков да ги пробам и никогаш повеќе, многу лошо ми мирисаа. Пробав и Violeta 3 недели дури бевме во Мк беа супер. Ама Pampers premium protection не би ги сменила никогаш повеќе
Violeta Пелени Air Dry 4 (9-20kg) 56/1 + ГРАТИС влажни марамици и перниче | Најголема онлајн продавница во Македонија | Ананас МК https://share.google/fAq04wR7Qr8tdxNKV Добра цена е кој му одговара да искористи
Здраво, Babylino дали одговара големината со килажата? Мислам во стил Sleepy нели се помали од други брендови иста бројка. Користам sleepy extra 5 ама ми делуваат големи и почнаа многу да и се изместуваат и да протекуваат, а 4ката како да ја стегаа кај бутките. Околу 9 кг треба да е, ја немаме скоро мерено. Па сакам да пробам други, тука некаде со цена и квалитет како sleepy да ми предложите. Благодарам Разгледав се мислам меѓу babylino, canbebe и pufies. Дали 4ка да пробам од тие?
Слипи се најмал калап од сите пелени. Најслични до нив ти се канбебе ама не знам дали 4ки бидејќи голема разлика се многу со 5ките..мој предлог е да земеш 4+ виолета имаат и бејбилов од дм. Баш тој период јас така користев и потоа преминав на 5 слипи и бекутан како помалечки
https://zegin.com.mk/mk/violeta-double-care-air-dry-peleni-za-bebina-br-5-11-18-kg-94-peleni https://zegin.com.mk/mk/violeta-double-care-air-dry-peleni-za-bebina-br-5-11-25-kg-104-peleni Која е разликава во пелениве? И двете се 5ка само едните се до 25кг, многу да не се поголеми? Сепак поголемо е пакувањето па се мислам за поголемите, инаку користиме регулар 5ка.
16 месеци никогаш ниедна пелена не ни пропуштила. Веќе една недела све живо пропушта навечер - виолета, канбебе, слипи, био биа, бекутан..имаме 11кг, 5ка му е супер. 6ка пробав огромни му се од сите страни ќе му тече. Уште цица, ама дека прооде (читај протрча) цел ден пие вода по 2 шишенца некогаш 3..преку ден немаме проблем, само навечер. Станувам и 2 пати му менувам, полека без да го разбудам и последната сабајле пак е пропуштена..совет? Порачав сега памперс актив уште тоа ми остана да пробам..
Леле мојава уште со сува пелена станува сабајле А пие и вода во тек на ноќ (дека станува периодов особено 6-10 пати), цица.. и пак сува Памперс мислам ќе ви се океј.. од сите, Памперс и Памперс премиум највеќе држат.
Еве прво дежурство океј е сувичка..ќе навијам саат накај 3 сега насабајле мислам дека има 5кг мочки пелената, не ми е реално дури колку е тешка не можам да ја завиткам
Тоа никогаш не сме го доживеале Еве ја стана 5 пати, цицаше, вода пиеше... ја допирам на пеленава, може да е еднаш мочано или ич сеуште
Мојава многу мочка ноќе дека цица бар 2 пати, како ѓуле и е тешка пелената сабајле. Со памперс премиум не сме имале протекување.