1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.971
    Виолета ги користев за големиот, на 3 ипол години го одвикнавме, уште 5ка носеше. Ама моево беше слабичко, а висина имаше. сега за бебево пошто никаков ред нема, еднаш кака, после мислиш готово, пак искакал. Не ми се купува скапи пелени. А виолета ако не се на попуст па и не се од најефтините.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.035
    Допаѓања:
    8.366
    Мислам неколку недели е твоето. Колку што ме држи сеќавање, ќерка ми новороденче пиеше 8 пати млеко на ден, во најмала рака 5-6 пати првите недели какаше додека се стабилизира. И ноќе менував пелени и сето тоа.
    Некаде околу 6 неделна возраст бар повеќе се стабилизира и знам ноќе веќе почнав да прескокнувам менување памперс. Односно менував околу полноќ, па следно наутро.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.971
    Да. Уште малку 1 месец. Многу какање, многу мочање без веза. Таман сум сменила, уште незалепена новата пелена он фонтана ми прави.

4. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.035
    Допаѓања:
    8.366
    Кај мене демек од родителите што повеќе знаат научена - да преслечам дете, млекото и мирно да си заспие. Е баш и ќерка така викаше.
    Првата недела ќе и сменев памперс, давам млеко, уште неиспиено се покакала. Буквално дали 15 минути чиста беше. Ајде одново цела процедура оти нели нема да ја оставам 2-3 часа така до следно менување.
    После кога веќе научив каков "ред" си има, менував по потреба.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.096
    Допаѓања:
    25.214
    5+ користиме. Ама проблем сме немале до сега.