Виолета ги користев за големиот, на 3 ипол години го одвикнавме, уште 5ка носеше. Ама моево беше слабичко, а висина имаше. сега за бебево пошто никаков ред нема, еднаш кака, после мислиш готово, пак искакал. Не ми се купува скапи пелени. А виолета ако не се на попуст па и не се од најефтините.
Мислам неколку недели е твоето. Колку што ме држи сеќавање, ќерка ми новороденче пиеше 8 пати млеко на ден, во најмала рака 5-6 пати првите недели какаше додека се стабилизира. И ноќе менував пелени и сето тоа. Некаде околу 6 неделна возраст бар повеќе се стабилизира и знам ноќе веќе почнав да прескокнувам менување памперс. Односно менував околу полноќ, па следно наутро.
Да. Уште малку 1 месец. Многу какање, многу мочање без веза. Таман сум сменила, уште незалепена новата пелена он фонтана ми прави.
Кај мене демек од родителите што повеќе знаат научена - да преслечам дете, млекото и мирно да си заспие. Е баш и ќерка така викаше. Првата недела ќе и сменев памперс, давам млеко, уште неиспиено се покакала. Буквално дали 15 минути чиста беше. Ајде одново цела процедура оти нели нема да ја оставам 2-3 часа така до следно менување. После кога веќе научив каков "ред" си има, менував по потреба.