Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.875
    Допаѓања:
    3.898
    Виолета корисатам од старт има пакувања каде што има индикатори има каде што нема.
    Примети на пакувањето до бебето/дете дали се осо облаче или без.
    Во тие со облаче нема индикатори.

Некако 5 кава и е мала и остава засеци на бутките а пак 6 ка е голема.
    Со кои да ги сменам ?

На MysticAura му/ѝ се допаѓа ова.
  2. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    4.188
    Натур не се белеени, премиум не сум ги користела, а обичните во картонска кутија се класични бели пелени.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    1.058
    Natural се повеќе памучни и подебели се,другите се потенки и ја има средната линија што се обојува кога детето мочкало.Искрено Natural не ми се допаднаа многу дека се подебели.Од сам старт сме на бабу лове и сеуште користам задоволна сум.

4. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    5.185
    Белеени? Што е тоа?

5. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    4.188
    Памукот не е поминуван низ процеси на белеење (да биде бела цела пелена), со што се избегнати доста хемикалии. Пелената е некоја кремкава боја. Ние ги користиме веќе година ипол. Во сите други ми се спуруваше.

6. WonkaMonkaa

WonkaMonkaa Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2024
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    138
    Screenshot_20260428_210653_Instagram.jpg Навидум памперсиве немаат некоја голема разлика но сепак се многу различни.. купени се од иста аптека на Зегин во рок од неколку денови.. Горната слика ги препорачувам и сум презадоволна, такви користиме од раѓање, долните не сум задоволна баш.. премногу се широки и различен е ластикот.

7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.224
    Допаѓања:
    15.549
    Ние сме 5ка и секој месец одма по две кутии вакво купувам наеднаш, исто од Зегин, до сега не ни се паднале долниве, се горните се.

На WonkaMonkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    686
    И ние ги користиме горниве од раѓање и супер ни се. Долниве не ми се паднале досега, нови се? Ги смениле скроз или? Направив скриншот да му кажам баш на мм да не купува од долните

На WonkaMonkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. WonkaMonkaa

WonkaMonkaa Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2024
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    138
    @Marijanche33 @Feniksgirl
    Да затоа и баш објавив овде.. на онлајн страната на Зегин има слика од горната кутија. Мене не ми се допадна што ластикот е многу лабав и горе се поразлични. Во овие неколку дена се нема случено да пропуштат изгледа се исти како и другите.( со нив до сега никогаш нема пропуштено) Но сепак се различни

10. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.939
    Допаѓања:
    10.814
    Вчера баш купив ново пакетче 6ка користеме (единечни се само, нема кутија). До пред вчера, цело време беа како горните. Новово се како долната слика. Најверојатно сменет е дизајнот кај сите броеви. Мене овие два дена што ги користи океј ми се, немаше разлика.

11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.360
    Допаѓања:
    19.263
    моево има 9кг и баш е буцко и уште сме на 3ка зошто гледам до 10кг дека е:rofl:да менувам 4ка планирам од следно

На Ahava и Tulip023 им се допаѓа ова.
  12. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    623
    во аптека наместо молфикс пелени ми дале галички, како сте задоволни, немаме досега користено

13. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    6.872
    Абе истово сакав да пишам вчера мм ми земал од еурофарм 5ка а цело време купувам од зегин па дизајнот и моделот некако скроз различни IMG_0913.jpeg

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.250
    Допаѓања:
    78.542
    Вака на лик како обичните памперс повеќе наликуваат... внатре различни се од претходните?

Јас долго останав на Виолета, презадоволна сум и од обичната и од Премиум. Мекани, внатре поразлични од сите други се, не ни пропуштаат.

15. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    6.872
    Па како поширочко е моделчето внатре си се памук исто не гледам деуга разлика. Јас па виолета што пробав на мекици ми имаа донесено 2ка премногу крути ми беа :( и ја дадов цела кеса на другарка она ги користи нив. Јас останав на памперс премиум еве скоро 11месеци и не мењам колку сака нека се пари некако мирна ми е главата не пропуштаат не мирисаат меки памучни газе и дуде стакло​

На Ahava му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.250
    Допаѓања:
    78.542
    Леле нее, ич не се крути.. меки, цели памучни се, внатре мекани... баш ќе ги сликнам после. Некои стари да не биле тие. Дури после Памперс премиум би ги ставила со квалитетот. Само тие ми се прескапи (5ка користиме), навечер не мочка мојава од мало бебе (со сува пелена станува) и не ми треба нешто што повеќе упива. Знам Памперсов го зимаат многу и за навечер само..

17. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    6.872
    Штознам така се погоди 2ка беа ми текнува мало бебе месец ипол/два дали беше како хартија беа. Памперс премиум за мене е врвот не мењам моча не моча тие се :D baby love додека беше помала пробав … ми пропуштаа кака нагоре и тенкички ептен

18. Ahava

Ahava Нов член

Се зачлени на:
    24 февруари 2026
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Да, памперс премиум се најдобри и од скоро пробавме Baby lino 4ка и многу позитивно сум изненадена, супер се

19. Ahava

Ahava Нов член

Се зачлени на:
    24 февруари 2026
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2

Истото мислење го имам и јас, еднаш земав 1 или 2ка не се сеќавам ама знам дека беше мало бројче и ич не ми се допаднаа.
    @mariz дали 5ка се исти со малите бројчиња или поголемите можеби се подобри? (Извини, можеби глупаво звучи меѓутоа искуството со Babylove покажа дека за почеток се најдобри ама после 4ка веќе не, па можеби и кај Виолета се разликуваат во квалитет)

20. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.386
    Бејби таман ви се 5ка? Ние уште 4ка користиме, бебе има близу 10 кила, наредно се мислев 5ка да земам