Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. NatasaSara

NatasaSara Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3

135den pred nekoj den zemav 5 paketcinja i mi dadoa gratis jonson od 1l gratis ok se deckite od prodavnicata sekogas ni davaat nesto gratis ali pelenite se top,

ke im kazam da me vrabotat za reklama :):):):)

ali stvarno decava gi izrasnav tamu i tretovo lepotance sega e na red :D

2. NatasaSara

NatasaSara Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    neznam kaj gi ima na drugo mesto jas gi zimam od nivnata prodavnica vo karpos 4

3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.667
    Во која продавница ги има, сакам да ги пробам и тие, па да направам разлика
    Цената е ТОП, и Тужурот се толку

4. NatasaSara

NatasaSara Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3

Vo karpos 4 e prodavnicata kaj kladilnicite sproti tc antiko ELAN se vika pisuva napred prodavnica za peleni

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Се вративме на памперс обични.
    Значи толку ми беа погодени can bebe, ама стварно се мачка во вреќа. Секое пакување со различен квалитет! Едни супер, едни се кинат лепенките и ми остануваат во раце. Толку да се немало контрола на квалитет!
    Штета. Добрите пакувања беа стварно супер!

На <3 pleza4e <3, Eli23, mariz и 3 други им се допаѓа ова.
  6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Леле да, мене последниов пакет ми излегоа за никаде. Пелената пропушта, а не е полна.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    Leee i jas isto sega si zemav paket Pampers, canbebe covece otkopcuvam bodi i bodivo mokro i ja pipkam pelenata od gore vlazna, cela probila :/ a baska so pamukot skoro do gore bese, a sinko kureto nagore mu go mestam i ajdeee mokro se :D

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.318
    За почеток до 6 недели бар само памперс, ама од 3 месеци до кај година сите шо сум ги пробала та на женското та на машкото ми протекувале, ане полнс пелена. Стално менувам на 2 саати максимум или и за 2 мин. во скучај да се искака. Заклучив дека во тој период кога нагло растат тешко може да се затера со некои специфично ради големината пр од 6 до 9 кила, е сега истата пелена а кај е 6 кола и кај 9 кила, па затоа некои престегнати некои лабави... а за над година па до крај дефинитивно само дајперс лилавите задоволна сум а и цената им е таман.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bile1986

bile1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    186
    Ние еве 11 месеци сме со памперс зелените немаме сменато др супер ни се овие и со нив тераме

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    a само во Ск ги има? ние користиме тожурс и многу сме задоволни

11. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    Мамички,

Ние полека се спремаме за бебуш :) па ме интересира кои Pampers пелени да ги земам, од кои сте најзадоволни како за новороденче?

Поздравче :*

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    Pampers најубави им се обичните newborn baby-dry и Pampers Premium (поскапи се, мене не ми се допаѓаа дека имаат мрежа со големи дупчиња и се лепеа на газенцето на синко), почни си со newborn baby-dry обичните, земи си за во болница мало пакување па ќе видиш како ке му прија на бебуш :)

На Eli23, Sweetheart87 и mami blue им се допаѓа ова.
  13. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    ми треба совет, наскоро ми се ближи пораѓај па имам заборавено колку време со првото дете ги користевме пелените за новороденче, ама се сеќавам дека ни останаа неупотребени пелени. Прашањето ми е дали да купам џамбо пакување дали ќе го искористиме, и за која килажа од 3-5кг беше или не памтам убаво. Инаку сега во 38 недела мерките на бебушот се 2.700 гр па до 19-ти веројатно ќе биде околу 3.700

14. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Еви бејби

15. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    отприлика 2мес сигурно ке ги користиш,тоа е 2(3-6кг)ние се родивме 3.600,сигурно 2мес ги користевме..

На mamita83 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    Моето се роди 4400г, па ние ги користевме 2ката, дури и 1ца Памперс премиум ни беше точна. Некаде 1 месец сигурно беше на 2ка, после на 3ка и за брзо време на 4ка отидовме :D Доколку ке купувате Памперс 2ка земете си, а и џамбо кутијата лесно ке летне, ко што какаат цело време, барем кај синко така беше сигурно по 7,8 пелени менувавме дневно :D и дека имавме и црвено газе, само менував цело време...

На Eli23 и mamita83 им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.911
    Допаѓања:
    152.690
    Za prvoto koristev samo pampers prvo zelenite pakuvanja pa potoa i portokalovite sleep and play. Sega so vtorovo pocnav isto so pampers megutoa po preporaka probav i puffies odlicni se duri i pozadobolna od pampers. Pampers otsekogas bile super samo sto ima nekoj specifocen miris sto kaj puffiesot go nema neznam nekakp na nekoja hemija mo morisaat. Taka da zavisno od toa sto ke najdam planitam da prodolzam so puffies i ako nema pumpers. Inaku za info i za dvata tipa ramstor moslam deka e najeftin imaat cesto akcija ili na ednite ili drugite. Poslednite puffies 2ka bea 699d za 96kom

18. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Pampers mi se najdobri i ne gi menuvam.so prvoto probav da smenam ama za kratko se vratuv na pampers.so vtorovo probav evy baby ama zavrsiv so pampers.i ne menjam:)

19. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    @mariz фала многу... ќе си ги земам new born-baby dry во мало пакување, па за натаму ќе видиме како ќе биде :*

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    newborn baby-dry i active baby-dry se istite mislam, samo mislam od 3ka pocnuva active baby-dry bidejki vekje ne se novorodencinja :P