Јaс нa синкo кoгa се рoди кaкви не пaмперси изнaкупив aмa ниту едни oсвен Пуфис не се пoгoдијa aсaлни и сaмo тaкви купувaв нo oткaкo вo јуни пoчнa дa си кaжувa зa вo нoше и сaмo зa спиење му стaвaм пaмперс пa не купувaм oд скaпите туку Тoјжoрс (или кaкo и дa се викaaт) oд Житo мaркет зимaм 2 пaкетчињa и ми терaaт месец и десетинa денa , пa зa бебуш му земaв oд истите 129 денaри oд 3-9кг. некaкo мнoгу ми се свиѓaaт меки се и тенки a мнoгу упивaaт и реткo некoгaш дa му прoпушти.
На помалиот син му користам пелени Дајперс. Претходно ги користев Тужурс, ама веќе ги нема во продавницата кај што ги купував. Дајперсот се добри и најевтини од другите пелени. Уште му користам пелени 4ка. Син ми има околу 14 кила.
Памперс за новороденче прво земав, и од болница си дојдовме со црвенило и осип. Незнам дали беше од памперсот. Во болница не обрнуваа мн внимание дали ги ставаат твоите пелени, или од некоја друга. Сега купувам Памперс Премиум и ни се смири црвенилото. Точно е дека мирисаат чудно ама не би ги менувала.
Koristev Pampers premium. Zemav obicni pampers cisto da gi probam kakvi se za sporedba. Nekako mn labavi lasticite, nekako od edno do drugo pakuvanje ima razlika. Gazeto i e non stop mokro, a pelenata ne e polna. So Premium ne bese taka. Se mislam koja druga pelena da ja probam pred da kupam golemo pakuvanje. Koga menuvate golemina? Nekogas kilazata ne ni e nadminata od gornata granica, no lasticite na nogata mn ne stegaat.
Jas mn brzo prejdov na 3kata pa za brzo i na 4ka, nema vrska kilazata, nekoi bebinja se pogolemi vo gaze i kukcinja, nekoi se kako spagetki kolku kg e bebe i na koe brojce pampers ste? Jas bas pa od active baby dry sum zadovolna, suv e vo gazeto, can bebe probav ama od nadvor bese mokra pelenata duri... Isto od Pufies sum zadovolna mn
Скоро 5 кила имаме, големки се родивме, 3500 кг, 51 сантим. Значи сега сме си големки. Памперс премиум ми беа добри, додека не ме разочара едно пакување. Сега имам Памперс актив бејби драј 3, дали ни се големки незнам, али многу брзо некако ми се гужва, виснува надолу, ластикот на ноџето ми се раширува...Дали е до пакувањето нз. Башка газето е нон стоп мокро. А во болница имав Памперс за новороденче, зелени, ко да беа сосема различни пелени. Сакам да пробам Виолета или Дајперс. А некоја што користела Бекутан може ли да ги спореди со Памперс Премиум дали се слични во крутоста?
Мoевo се рoди 3900 сo 51см кoристев пaмперс aли не бев зaдoвoлнa...сегa кoристaм кaн бебе и дoбри се инaку мoментaлнo сме 7кг и кoристиме 4. ☺
Bekutanot se mnogu kruti, Pampers premium se epten meki i mnogu se razlicni znaci, bas mi zema mm malo pakovanje Becutan deka davale bodi, celo gaze pa i napred bese recki cel zaso kako karton se... :/ Nie sme sega na 4+ Pampers, mene mi se odlicni. Se sum probala osven Violeta a od Dajpers mi se nafrla bebus... Nie brzo na 3ka prejdovme, bebus moj 4400 se rodi... Stvavaj ja pogore pelenata, jas si kupuvav sekakvi za da vidam koj najvekje kje mu odgovaraat i Pampers sega ni se super, iako na pocetokot mnogu mi propustaa kaj butcinjata dole... A canbebe pa mokar bese na trenercinjata napred od sto propustaat, a Pampersov ispomocan pa suva e pelenata i napred..
Јас користев Памперс премиум до 3, од 4 прејдов на обичните. Од премиумот бев презадоволна, обичните исто ми беа во ред, само 4 веќе му станува кнап (скоро 11кг сме), па продолжив со 4 од Puffies (4 е до 18кг, а Памперс 4 е до 14) и одлични се.
Земав Дајперс за промена, на прв поглед не се нешто посебно. Ќе видиме како ќе поминеме ноќта и следниве 2 дена. Затоа што 20 пелени толку ми траат. А гледам во Зегин има промоција на памперс пелени, пакет од 108 пелени, околу 990 денари. Ист е квалитетот како и останатите, или знаат да подметнат некои по чкарт пелени? Има некој искуство?
Ели, јас од самото раѓање на бебушка користам памперс зелените (актив бејби драј) и сум многу задоволна. Ниту една ми се нема погодена шкарт. А ги земав на различни места: џамбо пакување во веро, во рамстор, обично пакување на други места и немам приметено разлика. А дајперсот пак имам користено со син ми и бев задоволна.
Од ко се роди користиме can bebe и многу сум задоволна, сме ги погодиле паковањата. А добив и на бекутан, ужас ми се, како хартија премногу крути.
Ние ги користевме 3ка големите кутии од Зегин и презадоволна сум. Ниту една не пропушти и не забележав влага на газето. Сега преминавме на 4ка