Малечкото мое има 4 недели, скоро 5 кг тежи и почнавме со 3ка Памперс, до тогаш користев КанБебе 2ка, а во болница Памперс 1. Ко си дојдовме дома направив разлика меѓу 1 Памперс и КанБебе 2ка и канбебе подобри беа, продолжив со нив но за две недели му се смалија, почнаа да пропуштаат и сфатив дека било до бројчето, не до пелената, сега му купив 3ка Памперс и супер е, преку ден му ставав од Кан Бебе 2ката имав уште да ги потрошам ама прокиснуваше на секое какање одма. Сега ќе пробам и Памперс Премиум, онака од мерак. Ама во скоро време не планирам да сменам марка. Ако не се кака ноќе не му менувам пелена по 12 саати и не пропушта.
Gi koristi nekoi toujurs (mislam taka deka se pisuva) sto gi ima vo zito market. Pred nekoj den bev na gosti i zaboraviv pelena. Malava se napravi lom pa brqtucetkai mi kupi najblisku i bese zito od tie. Vaka ne mi izgledaat losi, mekicki se ne mi propustile do sega rekov aj da ginpotrosam. Inaku koristam puffies ama ovie se epten eftini 120d za 20kom.
Sigurno veke ste pisale na ovaa tema ama treba cela istorija na razgovori da ja svrtam Koi peleni za novorodence bi mi gi preporacale? i od koja brojka? Doktorot mi kazuva deka pod 3500kg sinko nema da se rodi
Јас пак за новороденче би ги препорачала Canbebe. И со двете дечиња почнав со Pampers, ама овие првиве ми се доста помеки, а и на почетокот менуваш по десетина на ден.
Zemi si Canbebe za novorodence se idealni. Meki se mnogu. Jas zemav pampers prvin ama gi smeniv. Do 2 meseci samo Canbebe koristev. Posle pak na Pampers preminav oti tie pocnaa da mi propustaat.
jas zemav pampers 1 za pochetok, 43 vo pakovanje. namerno pomalku da ne treba 2ce sluchajno. za pochetok pampers kje terame pa poske kje vidime zdravje.
Kako sto se sekjavam bar, imav i jas Pampers 1 i epten mala razlika imase so 2ka, zavisi kolkav kje bide bebus, osobeno maskite brzo kje preminat i na 3ce. Ama kako i da e sig edno Jumbo pakovanje 2ka odi, zasto edno 7,8 peleni na pocetok se trosat zatoa sto ja kakaat skoro sekoja pelenka
Jas setav denovive i bas da se izgubis vo svetot na pelenite ))) Se mislam i za ovie Puffies, nekoj iskustvo so niv?
Тие се исклучиво нивна марка, погледни поубаво, пакувањата им се во различни бои, плави, розеви, виолетови, портокалови...зависно од бројчето.
Пред месец дена почнав да купувам Пуфис оти Памперс многу и протекуваа од ластиците. Релативно подобри се, поретко и протекуваат и прекрасни дезени имаат но имаат една маана - и кога е само мочкана, ужасно смрдат, веројатно гелот им прави таква тешка миризба!