Ke gi probam ke vidam kakvi ke se sekoj ima svoe iskustvo a i sekoja bebeska koza e razlicna. Se nadevam samo deka nema da treba mnogu da menjame
@kallias @mariz вие ги имате користено Babylino пелените, ако не грешам? Да не се парфимирани случајно? Сакам да му земам на синко за проба, ама од Evy baby ми се нафрла дека се многу парфимирани ... па да не лупнам пари за џабе ако и овие се такви .
Не нее, овие во Грција не се парфимирани, малку подебелки се ама мекички се скроз, јас сум задоволна многу од Baby lino
Макку офф од темата но сакам да прашам од која крема за газе сте најзадоволни за секојдневна употреба нас дефинитивно не ни одговара павловичева оригинал, видов дека не е кд нарамици не е од пелени осипот дефинитивно е од кремата. Па каква да земам? Момемтално мачкам бепантен
Бекутан со цинк оксид! На моето еднаш му се направија неколку мозолчиња и црвенило како ранички, само што му ставив од Бекутанот до вечерта се смири иритацијата, за 2-3 дена се среди газето и веќе не се иритира, му ставам секоја вечер после бањање и наутро.
Daipers sensitive...prezadovolni sme od niv. Na pocetok gi koristevme pampers new baby dry ama posle kako da ne bea so ist kvalitet, sekoja naredna pakovka beshe se polosha i polosha mn pochnaa da propushtaat. Becutan samo edna pakovka probavme i od nea se nafrla babeto so pelenski osip i nikogas povekje ne ke mi tekne na niv.
Si probala bez nisto da go ostavis gazeto? Jas odaaaamna ne stavam nisto, ne mu iskocila tockicka. Sega samo so salmonelata imase proliv i na sekoe go miev deka baska i antibiotik jak primase i mackav melemce samo...
Женски за брзо треба да се породам па ќе земам памперс на последното мерење бебето е 3200гр. Се мислам дали да земам 1 или 2 совет ?
Земи едно мало паковање од 27 пелени број 1. И плус ќе видиш дали ќе реагира на памперсот, пример дали се исфрла и слично. Јас лично продолжив со 2ка дури по второто јамбо паковање.
Mn se slicni vo golemina, skoro i da nema razlika, pa i cm pogolema da e 2ka nema da steti na bebus, nema da mu smeta..
Син ми се роди 3060гр. Користам памперс 1 и доста му се големи, земав две џамбо пакувања од 1, знам дека нема да му бидат мали, и за првиот син исто така месец ипо- два користеше 1.
Pa i na mojov 4400g mu bea tocni 1 posle mu smalija pa zemav 2ka, koga prkna.. mislev deka e pogolema, a i tie knap... Pa za brzo se prefrliv na 3ka Toa sakam da im kazam na mamickive, minimalna razlika imaat 1 i 2...
Еее шo се секирaш сaмo пoрoди се ти ке земете oтпoсле.Јaс декa изненaднo се пoрoдив се штo ми фалеше нa излегување си земав oд аптекатa вo систинa,сaмo oпуштенo
По колку пелени менувавте во почетокот од кога се роди бебето? мене еве веќе 8ми ден ми е со бекутам памперсите од 80 броја не ми остануваат уште многу...искрено разочарана сум од нив бидејќи многу пропуштаат...совет на кој да преминам?