Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Јас ги користев неколку месеци, ама после почнаа многу да ми пропуштаат (старите стандардни беа многу подобри од овие сега Art and Dry) и преминав на Дајперс (одлични засега).

2. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Значи задоволна си од Дајперс, јас сега сакам да ги сменам, од раѓање користиме Памперс ама ете сега 17+ и неколку пати ми пропуштија во текот на ноќта, од што пие многу вода, земав и поголем број ама џабе тој уште повеќе пропушта оти се големи. А сега неколку пријателки ми рекоа дека Дајперс им се супер, а прв пат ќе менувам пелени и незнам?

На darcy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    @mariz ние сме 17+, прв пат ќе менувам пелена па ме интересира за тие гледам си ги пофалила од стокомак Babylino и од ДМ Baby Love, па кои би ми ги препорачала, а сег аи Дајперс ми ги пофалија и незнам што да правам. До сега бевме на Памперс ама ете ноќе почнаа да ми пропуштаат и сакам да ги сменам, бидејќи овие новите што излегоа дефинитивно ги расипаа

4. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Sto mislite za canbebe?

5. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Ние ги користевме, ама последниот пакет им излегуваше гелот и ги сменив.
    За секоја пелена ќе слушнеш добри и лоши коментари. Ако му одговара на бебето, и најефтина да е најдобра е.
    Ние сме сега на пафис, и добри се за сега

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Mene vo zegin mi rekoja deka za novorodence site najprvo zemale pampers premium care prvite meseci. Jas bev otidena po pafis, ama ovaa me premisli. Uste ne sum kupila nikakvi...

На pepapa и slobodka им се допаѓа ова.
  7. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    2.716
    Tokmu taka. I jas so tie pocnav. Potoa obicni pampers, na karaj gi otkaciv verojatno gi rasipaa skoro sekoja pelena propustase. Sega edni beby lino od stokomak. Mada i tie mi pustija 2-3 pati.

На wannaBeMomma и BirMelek им се допаѓа ова.
  8. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.836
    Допаѓања:
    34.196
    ако имаш вишак пари да. крај краева и во скапи и во ефтини пелени ќе кака и мочка.исто е само кои како ќе ти се погодат.јас виолета и канбебе пробав се изнафрла од нив а од бекутанот ништо најдобро ги прифати.

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Јас ги препорачувам тие не за друго - имаат индикатор за урина и лесно можеш да препознаеш дали е мочкано бебето или не (мочаат мала количина на урина). Тоа многу значи на почетокот ако почнеш со доење при дилемите дали цица доволно, дали имаш доволно млеко и слично.

На joy1 и BirMelek им се допаѓа ова.
  10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    Индикaтoр зa уринa имaaт и baby love oд ДМ a се мнoгу пoевтини. Ние oд пoчетoкoт тие ги кoристевме, меки се и убaви.

На LadyC и Kaetana им се допаѓа ова.
  11. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Не знаев за нив. Тие ги пробавме поголемо бројче ама не ми оставија некој голем впечаток.

12. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    9.294
    Ima samo dvojkata indikator od babylove drugite brojcinja nemaat. Nie dolgo gi koristevme babylove ama pocnaa da ni propustaat sega sme na canbebe ok se sega za sega pa ke vidime.

13. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Nie sme na pampers uste od sam start. 1 premium care pa od 2ka so obicnite. Vcera mu dale na dedo mi gratis bekutan 4ka vikam sabajlevo ajde da gi iskoristam i da gi probam voedno. Sega staviv edna ziv karton! Tolku se tvrdi i grubi katastrofa. Ke vidime kako ke bide so vpivanjeto

14. SLATKA23

SLATKA23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    41
    Мајки сега видов дека кам имаат пелени лалин, нивен бренд, дали некој ги пробал?

15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.243
    Допаѓања:
    148.704
    Немој. Памперс Premium Care ми го исфрлија малиот одма со пеленски осип. И не сум единствена. Со многу мајки кои ми се познати разговарав истото го кажаа. Не е тоа што мислиме. Мене во Систина во Бекутан ми го облакаа и се вратив сместа на Бекутан. Задоволна сум си од нив, ама кои и да се , Памперс веќе во живот нема да земам. Види во Плодност што ќе му ставаат тоа купи му и ти. Мислам и дека не е убаво да се менува одма. Ако грешам нека ме поправи некој. :)

На BirMelek и TutiFuti им се допаѓа ова.
  16. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Ептен дека нова мама...

Искрено, за исфрлање зависи од бебе до бебе. А во однос на пелените ќе прочитате најразлични мислења. Некои мајки ќе фалат едни пелени, некои други. Се додека не си пробате кои вам ќе ви одговараат, ништо.

Оти еве јас кога ги пробав бекутан се шокирав од тоа колку се ко картон. А пак од премиум бев задоволна.
    И од Џан бебе бев задоволна се додека не потфрлија при контрола на квалитет.

Бејби лав беа ок ама многу ко на најлон ми маваа. Обичните памперс се ок ама малку кратки им се ушките кои одат на колкот.

Сега користам Лилиду ама не знам дали доставуваат во МК.

Затоа велам - не се секирајте ... купете било какви.. па после сменете.. ќе имате башка време за менување.. ехееее... ☺

А за осип од се може да ви појави. И најчесто не е од пелените иако се вика пеленски осип... туку е од кандида.

На Freyja, fairy88, PUPICA и 2 други им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.243
    Допаѓања:
    148.704
    Епа како кандида добива после 2 недели баш у период кога мењам на Памперс? Не сменив со само излагање од болница... Што знам, сите ли од кандида ли се што ми кажаа дека у момент на мењање на Памперс кога преминале истово им се десило.
    Ајде нова сум можда не знам сеуште. :)

На Kaetana, LUCERKA и TutiFuti им се допаѓа ова.
  18. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    @Kaetana не се согласувам со тебе целосно околу кандидата. Мислам дека својствата на материјалот од кој што се направени пелените знае да направи алергиска реакција, особено гелот кај некои пелени.
    На снаа ми конкретно малото се исфрли од дајперс само што сменија, позади кај грпчето имало ластиче некое и тоа направи проблем.
    инаку секое дете посебна приказна. Се додека не протекуваат и се без реакција и си ја вршат работата, пелените се добри. И секако не е правило ако мене не ми чинат дека на друг нема да се погодат.

На Kaetana, LadyC, BirMelek и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Во Плодност ставаат canbebe тоа видов на школата кога бев. За нив не наидов на некој коментар со воодушевување. Сакав да земам пафис, ама немаше мало бројче во аптеката кога бев. На крај зедов памперс и искрено се надевам ќе ги прифати, не за друго, туку да не се потресувам одма со црвено газе. Ама знам дека 100 пати ќе сменам додека да погодиме и пак нема да се погодат сите додека само не почне да кажува:D Мислам така заклучив читајќи ја оваа тема. Има мајки задоволни од едни незадоволни од друи и обратно. Ваљда е до бебето, различна кожа како и кај нас возрасните.

На Kaetana и irenadaniel им се допаѓа ова.
  20. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Za prvoto dete koristev pumpers do 2 god,a potoa smenav eden kup drugi, sega se mislam da pocnam so violeta ,sto mislite za pomalo bebe dali se ok

На џунџуле му/ѝ се допаѓа ова.