Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Pa izgleda ova sto go napisa e natocna definicija za pelenite:):)i jas mislam e individualno ama aj da si prasa covek :)

На blondegirl87 и BirMelek им се допаѓа ова.
  2. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Се надевам не се поднавреди од муабетот за нова мама. Ако да, ич не ми беше тоа намерата.

Кандида се јавува од многу работи - пред се од млекото кое го пие бебето. Исто се јавува и од цитрусни овошја ако јаде мајката иако тоа поретко.

Не велам дека кај твоето бебе не било од пелените. Сакав само да потенцирам дека може некогаш да е и во друго проблемот.

Муабетот ми беше најдобронамерен затоа што точно знам што значи лош пеленски осип - се боревме со тоа од излегување од болница па речиси цел месец. Со милион креми, антибиотски, антигабични, цинк оксидни и сл. И не беше до пелените.

Истото и јас го кажав џунџуле... и не реков дека не е од пелените туку дека почесто не е од пелените отколку што е. Може грешам но моето лично искуство како и искуството на оние околу мене е такво.

А дека сепак треба да се внимава и дека и пелените се ризик за кожна реакција, се согласувам. Затоа сега, иако малата е пред одвикнување, користам нови неинванзивни пелени без PEG, без штетни материи, без формалдехиди, ...

Но како можеш да знаеш кое дете на што ќе реагира...?
    Тоа ми беше муабетот.

3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.243
    Допаѓања:
    148.701
    не се вреѓам таман работа, никој учен не се родил. :)
    Ама сигурна сум дека кај мене случајот беше со пелените поврзан, не беше мн и не беше на газето туку горе под папоче, над к*рето најмногу. На педијатар така ми кажаа е сега ако они лажат...
    Како и да е, тука сум баш пошо нова и јас собирам мислења и ми значи секое опозит од моето. Како и да е, фала на инфо, убаво е да се знае дека постојат и др опции.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    @Kaetana јад потполно те разбрав, затоа и напишав дека не се согласувам целосно околу кандидата или делумно се согласувам :)
    Само јас имам обратен став од тебе. Дека почесто пелената прави проблем и ја активира кандидата.
    Секако, верувањата се темелат врз искуствата, па затоа и имаме различни погледи на нештата.

Инаку, околу другото го делам мислењето со тебе :)

На Kaetana и LadyC им се допаѓа ова.
  5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Да заклучиме, секое бебе реагира различно на се, и секој еден производ различно ни се погодува хахах

На PUPICA, LadyC и џунџуле им се допаѓа ова.
  6. ChristmassTree

ChristmassTree Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2016
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    271
    Na pampers sme do sega i super e ama sakam da i smenam zs vekje 4 ka treba da koristi i nekako mn pari mi se gledaat. Do sega ubavi akcii fativ ma pampers i mi ideshe 8.6 den pelena.
    Kaki se dvizhat cenite na dr peleni? Primer cena po parche za da mozham da napravam sporedba?
    Baby love puffies daipers i violeta 4 kata

7. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.367
    Ni violeta nema nesto poeftino da ti ispadnat jas zemam 3ka 52 peleni 486. E sega 4ka se isto pari mislam ama pomalku peleni.

На ChristmassTree му/ѝ се допаѓа ова.
  8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    2.716
    Памперс кога се со попут ти доаѓаат околу 12 денари парче. Тие јас што ги користам Беби лино парче доаѓа околу 9 денари. Јас сум најзадоволна од нив , мада и тие знаат да ме зезнат понекогаш.

9. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    за канбебе мое мислење и искуство е дека до бр 3 се супер но 4 ката ми се некако коммушама ,барем мене.Сега сменив 4 ка бекутан но ми пропуштаат навечер , совет за некои што не пропуштаат преку нок за бр 4 прашувам кнкрено???

10. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    мене ми пропуштаат затоа барам непропустливи зошто не сме алиргични

11. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    к
    не е точно ова секогаш за пропуштањето ете ние сме 7 кг користиме 4 кои почнуваат од 9 кг но навечер ни пропуштаат

12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.338
    Jas posledno zedov evy baby 92 peleni za 699 denari od loco croco, davaat i grepka so sekoi kupeni peleni kade ima paricki :D imam uste nekolku peleni od becutanot pa ke gi probame, dosta mi gi falea , a i evtino doagaat.

13. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Mene pampersot ne mi propusta a gi nosi po 12, 13h

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.769
    Допаѓања:
    202.662
    Жени убави, кажете ми дали има Дајперс тројка во Мкд, ко да видов на реклама за Зегин дека имаат. По маркетиве не можам да најдам. Инаку користам BabyLove за малиов, ама поради тоа што сите продавници ми се така подалеку, сакам да сменам, оти обично не можам да купам кога ќе ми снема пелени, туку треба дома да правам резерви, а мислам дека во скоро време ќе поминуваме на бр.4, па да не ми се натрупаат тројки дома.
    Со поголемото имам користено и Бекутан и Памперс и Пафис и Дајперс. Најзадоволна од последниве - затоа сакам и кај малово да ги користам. БејбиЛав ми се супер, ама причината ја наведов погоре.

За пеленски осип - се сложувам дека пелените, конкретно гелот за впивање е тој што ја активира кандидата. Истиот проблем го имам и јас и син ми - јас сум алергична на гелот кој го содржат Always влошките (тие ми ја активираа кандидата со страшен осип пред петнаесетина години), и поголемиот син од Памперс пелените доби ист таков осип (а гелот е истиот). Затоа не ми се ризикува со малово. Бекутан сега се подобри од порано, со ЏанБебе имам лошо искуство, а Пафис се ок.

За пропуштање - многу зависи и од калапот на самата пелена, не е секогаш до бројот. На пример БејбиЛав се помали од Дајперс.

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.448
    Допаѓања:
    37.615
    @Annath во Зегин ги има сите бρоеви на Дајпеρс пелените.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Golem e brojot zatoa propustaat. Zemaj si 3ka jas sum prezadovolna od violeta ,visocki se ,tenki i ne propustaat voopsto cela vecer ne menuvam peleni dodeka spie.

17. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.831
    Допаѓања:
    34.193
    За пропуштањето приетив дека влијае на која страна бебето спие.син ми една вечњр го приметив дека спие само на десната страна и одма му пропушти сабајлево инаку бекутан веќе 5м користимњ.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  18. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Сакам на синко да ги сменам..Користиме пампрес но не сум задоволна..Ем почнаа да му пропуштат еми му де појави црвенило..Имам за уште некој ден..Во зегин видов бекутан со влажни и нешто др имаше..На керка користам кан бебе 5 и сум задоволна но никогаш не сум ги начекала на попуст или пак да има нешто со нив ко бекутанот..Ајде мами вие кој користите бекутан како сте задоволни..? @Annath. Ги видов во зегин вчера ги има..:)

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  19. danata

danata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Дали некој зел од новите памперси од кам, не ми текнува како се викаа, сега се на промоција за 399 ден. 50парчина од број 4 и дали сте задоволни

20. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    И една друга феминка праша, мислам дека се лалин. Но најверојатно никој уште не ги пробал пелените на кам.