Најдобри пелени

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 6 мај 2010.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.448
    Допаѓања:
    37.615
    Памперс портокаловите (слип енд плеј) имаат некаква миризба. Детето на моја другарка и се исфрли од тие пелени и она му ги смени. Јас од Канбебе не сум задоволна. Многу пропуштаа. Од Бекутан немав проблем. Мислам дека освен Канбебе, сите други пелени почнуваат од број 2 (3-6 кг.).

На April87 и LadyC им се допаѓа ова.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Devojki kako sto vetiv da go.pisam moeto iskustvo so pampers premium care. Zadovolna prezadovolna! prethodno bese na canbebe vo bolnica i si ja zedov doma so zar crveno gaze, a sega nemame nikakov problem so pampers. Gazeto i pomina. Jas.prodolzuvam so niv do naredno brojce, za ponatamu ke vidime

На okcenzi, Kejtovska и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Isto i jas bev prezadovolna. Kecot bese premium posle od 2kata prodolzivme so obicnite isto sum prezadovolna

4. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    451
    На нешто како пластика. Инаку пелените се new baby-dry

5. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355

Mene mi donesoa za maliot poklon od tie pampersi.Meki tenki,sareni,ne ni propustaa ni pak pojavi sinko nekakva reakcija.Ama od koga gi potrosiv si se vrativ na violeta ne gi menuvam.Inace na pocetok koristev can bebe dodeka stignavme do br 3,potoa pocnaa da propustaat i toa mn,se prefrlivme na bekutan i gi koristevme dolgo vreme sega koga ima promocija ili podarok nesto zemam koga bekutan koga violeta.

На sunshine2015 и Верче4 им се допаѓа ова.
  6. Unikatno Ime

Unikatno Ime Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    84
    Јас сум задоволна од babylove од DM. Една пелена чини 9 денари... Случајно ги купив, и се изненадив пријатно. Меки, не пропуштаат, нема иритација никаква. Му одговараат на моето бебе, може да ги пробате. Останато што сум пробала:
    *Бекутан - покрути и често пропуштаа една пелена доаѓа 5.5 - 6 денари, ама менував некогаш само што ќе се помочка синко и ќе пропушти и ем нова пеленка ем сите алишта мокри.... Евтини, ама дупло повеќе трошев заради често пропуштање....
    *Кан бебе - меки, но пропуштаа често и како да се распаѓаа некако кога беа пополнички :) ама најевтини слично како бекутан со цена беа
    *Памперс - солидни, но нас не ни се погодија баш, баш
    *Виолета - пропуштаа...
    Тоа е моето досегашно искуство со пелени ;)

Последна измена: 4 јануари 2017
    На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    186
    Кои се најдобри за од почеток, број 2(од 3-6кг) Според тоа што читам Памперс веројатно ама дали обични памерс или премиум кер зошто приметив дека вториве се и поскапи. И на почеток по колку би се трошеле дневно отприлика да знам ориентационо. Првите ке се памперс ама за после тоа некоја поефтина варијанта да ми препорачате :|

8. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Jas potrosiv golemo pampers premium care od 88 peleni za 2 nedeli otprilika. Pak takvi zedov. Do 5 kg se pa planiram takvi da i zemam barem pocetokov oti eve super i se ne se vcrvenuva na gaze, a imaat i indikator za urina. Za novorodence ssmo takvi ti preporacuvam.

9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.338
    Нaс први пелени ни беa baby love oд дм. 42 пелени.
    (2кa. 2-5Кг)oкoлу 329 денaри беa, имaaт и индикaтoр зa уринa. Пoсле прoдoлживме сo Бекутaн.
    Дневнo пo oкoлу 6-7 трoшиме.
    Сегa сме веќе пoгoлеми пa му менувaм рaзни пелени,испрoбувaме :)
    Истo и Виoлетa ми се супер.

На LadyC и LejdiD им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.769
    Допаѓања:
    202.662
    За новороденче и БејбиЛав се супер, ги има сите величини. Само бр.1 и бр.2 се со индикатор, другите не. Јас сум многу задоволна од нив, дури и од Дајперс ми се поубави, потенки се (а се крстев во Дајперс со првото). Пред десетина дена почнав бр.4 за малово да купувам, а нема ни 4 месеци. Некако рано ми се виде, ама па сакам да му е комотно. Засега вака ќе тераме, за понатака ќе видиме.

На TheSecret, Eli23, Unikatno Ime и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    И јас за почеток купив БејбиЛав од ДМ и многу сум задоволна. Мекички се, не протекуваат, а и индикаторот е ептен добра работа. :)
    Од болница пак ни дадоа пакување Виолета исто се покажаа доста добри и по се изгледа ќе продолжам со нив со оглед на тоа што нема ДМ во мојот град па не можам редовно да ги набавувам БејбиЛав.
    Дома имам и бекутан и памперс ама сега за сега не ми се експериментира, со оглед на тоа што доста негативни работи прочитав за нив. :|

На Eli23, LadyC и BlackNight им се допаѓа ова.
  12. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    5.623
    Бејби лав се врв! Убедливо најдобри. Реално супер впивливи и откако ги имам детево не ми се разбудило никогаш со влажна пижама, макар спиело по 10-11 саати (така е за викенд). Меки, удобни, а сепак доволно цврсти ластици да го опфати детето и да не мрдне. Памперсот како да беа влажни целите и од задната страна, пропуштаа се и сешто, дајперсот крути, од кан бебе имавме амонијакален дерматит.

На Eli23, Unikatno Ime, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  13. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    5.623
    Мојата не е новороденче, година и пол и пак се врв. Додека да го откријам пробував и други, ама досега овие не ме изневериле.

На Eli23 и Annath им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.243
    Допаѓања:
    148.701
    И јас се префрлив на бејби лав и мн сум задоволна! Ама купив и од Стокомак Бејби Лино па ме интересира како сте задоволни тие што ги користите или користеле?
    Ако не мсе погодат дефинитивно ќе продолжам со бејби лав. :)

На Eli23, Annath и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  15. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    2.716
    Tie me spasija, zosto od pampers puknav samo propustaa. Ovie samo ednas mi imaat propusteno. Top se.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.604
    Допаѓања:
    48.968
    Дефинитивно подобра пелена од Бејби лав не сум нашла.
    14 месеци е веќе, користам пакет 5ка. Плус даваат попусти често и ептен се исплати.

На Lolipop23, LadyC и Unikatno Ime им се допаѓа ова.
  17. Unikatno Ime

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    84
    Ако случајно начекаш попуст и не ти е проблем пиши да не пропуштиме - гледам многу членки ги користиме ;) истото важи и за некој друг... Ако не е проблем...
    Поздрав

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.604
    Допаѓања:
    48.968
    Сега имаше скоро до први траеше. Се надевам видовте?
    685 ден мислам беа пакет. Сите пакетчиња за н.г. кај мене у пелени стигнаа. :D

19. Unikatno Ime

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    84
    :) Супер за пакетчињата! Не сум видела... Штета.. Ќе начекаме другпат се надевам... 685 е супеер цена, браво :)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Bejbi love 4ka kolku peleniima i cena? I nekojslikicka da stavi id samata pelena bez razlika koe brojce e