canbebe da probas, jas od pampers smeniv, noviot pampers ic ne nispogodi iod canbebe sum prezadovolna
јас од кан бебе ич не сум задоволна, пеленаата е премека и не стои како што треба, смкната му беше цело време, а потоа кога реков да му дадам уште една шанса покрај смкнатоста и целпо газе му беше со гел кога ке беше доста помочан.
Кашеста кака, онаква како од мајчино млеко, само на тоа сме. Обилно кака зошто е еднаш дневно ама све искача надвор од кај бутките и цела гардероба е лом, мора да има некои пелени со не толку прозирни ластици...офф
E ne znam dali ima razlika so vikas samo na makcino zasto nikogas ne mi bil na majcino. Koga kaka onakva kako gusta kasa e ok, ama nekogas koga e potecno propustaat, a toa se slucilo 2 ili 3 pati vo ovie 8m. Obicni pampers koristam
Jas sega koristam violeta ama luge dali e mozno tolku da prokisnuva bebe id 1 mesec dve veceri se budi ziva voda a plus i gazeto crveno mu e se mislam da smenam ama neznam kakvi
Да не му се мали? Смени за поголемо бројче. @wings, ја отвораш ли убаво пелената баш на местата кај што пропушта откако ќе му ја ставиш на детето?
Да да, секогаш со прст поминувам по работ кај ластиците плус убаво ја местам прелепувам за симетрична да дојде да нема смкнати делови... сега почнувам да мислам дека сепак е до обилната а кашаста кака зашто он се повеќе кака а сеуште е само на мајчино па ваљда огромна количина наеднаш неможе да се впие и искача надвор. Мада последниве 2 утра го отварам и мокар утоп од урина, еднаш од памперс еднаш од бејби лав Ќе се отепам
Ноќе цица доста изгледа, ко мојов. Јас лично од БејбиЛав сум задоволна, а ги пробав и Дајперс, ама многу дебели ми се некако. Да не е мало бројчето? Моментално користиме бр.4, на мисла сум да продолжам со 4+, пошто сабајле некогаш му пропушта.
Од бејби лав сум генерално најзадоволна, кога прв пат ги купив бев одушевена, од 3ката дотрошувам но да, можно е да се мали веќе сме 8 кг. За цицањето си исто во право, кога 2 кога 4 пати цица ноќе и тоа е тоа, незнам ни јас што очекувам..магични пелени
Мојов е исто накај 8 кг не знам точно, ама од 4 месеци користиме бр.4. Сега има 6 месеци и неколку дена, во план сум како што пишав, да пробам со бр.4+. Затоа пропуштале, малечки се бр.3. Генерално, многу брзо ги надраснуваат малите броеви, 4 и 5 подолго се носат.
Kaka ne moze da bide upiena zatoa ti istekuva, plus mali ti se pelenite. Jas koristam 4ka na Pampers od koga imase 7kg. Davaj i probiotik da se regulira ako e malku potecna od normalnoto
Mali vi se 3ka, nie nemame ni 6 kg a veke kako da ni se mali. Plus brojcinjata na babylovot kako da se za malku pomali od istite brojki na drugi peleni, konkretno doma imam violeta 3ka i gi sporeduvav, violetata e znacitelno pogolema. Mozes i puffies da gi probas isto se dosta dobri.
Pa mali se da, samo tir mi se 3ka,drugo se 4ka imam i naizmenicno stavam od site i site propustaat. Ke pocneme so dohrana ke se smeni kakata pa se nadevam na podobro togas
@wings Пробај Хелен Харпер.Ние веќе 1 год ги користиме,секоја препорака.Само во Зегин ги има. Цената им е да речам нормална,ни скапи ни евтини.
Дали ќе биде добро за во болница да земам памперс за новороденче најмало пакување и која е цената отприлика? Дали има различни видови памерс или во аптека треба само да кажам памперс за новороденче?
Мене ми дадоа совет да си земам бројче 2 а не тие за новороденче бидејки биле многу мали и така имам намера
Ima poveke vidovi pampersi,a ti za novorodence zemi si.jas konkretno najmalite gi koristam uste premium,i za vo bolnica zemi si najmalo pakovanke od 27peleni.
A zosto za vo bolnica da kupuvas peleni? Jas zemav Pampers Premium Care 1 od 1 do 5kg. Pa posle koga gi porasna prodolziv isto so pampers samo obicnite